Υπέγραψαν στην ΑΡΣΕΝΑΛ ο 16χρονος Σάββας Μούργος και ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης!

Τεράστια επιτυχία της Elite Ακαδημίας της Άρσεναλ, που πλέον λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Δύο ποδοσφαιριστές της, υπέγραψαν στην Άρσεναλ και η προσπάθεια χρόνων του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας, Λάκη Παπαϊωάννου και των συνεργατών του, πλέον αποδίδει καρπούς.

Τo 2010 η Arsenal FC ξεκίνησε στην Ελλάδα τη λειτουργία της 1ης Elite Ακαδημίας της στην Ευρώπη. 21 νεαροί ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κροατία και την Αλβανία ήταν υπότροφοι στην Ακαδημία. Δύο απ’ αυτούς πλέον έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Πρόκειται για τον Σάββα Μούργο (γενν. 1998) και τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη (γενν. 1997), που την Παρασκευή 30/5, υπέγραψαν παρουσία των γονέων τους (photo) διετές συμβόλαιο με την αγγλική ομάδα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές μέχρι να φτάσουν να υπογράψουν στην Άρσεναλ, πέρασαν από πολλές δοκιμές, συμμετέχοντας και σε πολλά διεθνή και μη τουρνουά με την ομάδα της ηλικιακής τους κατηγορίας, όπου τσεκαρίστηκαν από τους προπονητές των «κανονιέρηδων».

Οι δύο ταλαντούχοι διεθνείς ποδοσφαιριστές με τις μικρές εθνικές ομάδες, θα ενταχθούν από 1η Ιουλίου, στην ομάδα U17 της Άρσεναλ για προετοιμασία.

O 16χρονος Σάββας Μούργος ξεκίνησε από την ακαδημία του ερασιτέχνη Πανιώνιου με προπονητή τον Μπάμπη Σαιπά, ο οποίος έχει αναδείξει δεκάδες ταλέντα.  Εντάχθηκε το 2010 στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, τότε στο Λουτράκι. Πίστεψε αυτός και οι γονείς του ότι η διαδικασία αυτή θα αναδείξει το ταλέντο του και δικαιώθηκε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην ηλικία του και αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος.

Ο 17χρονος Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης ξεκίνησε από τον Μ.Α.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ της Κατερίνης και ο προπονητής του ήταν ο Στέφανος Ταβουξής. Εντάχθηκε και αυτός το 2010 στην Elite Ακαδημία της Άρσεναλ, με την έναρξη της λειτουργίας της, τότε στο Λουτράκι. Έχοντας υπομονή και επιμονή για την κατάκτηση του μεγάλου στόχου οι κόποι του δικαιώθηκαν. Αγωνίζεται ως αριστερός μπακ και είναι ένα από τα καλύτερα μπακ της ηλικίας του.

* Στη φωτογραφία του θέματος, στη μέση ο παλιός διεθνής παίκτης της Arsenal και υπεύθυνος του προγράμματος των Elite Ακαδημιών παγκοσμίως, Steve Morrow, δεξιά η οικογένεια Μούργου και αριστερά η οικογένεια Χατζηθεοδωρίδη, μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

O Σάββας Μούργος O Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης

Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr

Σχόλια