Επαγγελματικό συμβόλαιο για τον Αρναούτογλου στην Καρσλρούη

Ο Παναγιώτης Αρναούτογλου τον Δεκέμβριο του 2013, σε ηλικία 17 ετών επέλεξε να κυνηγήσει το όνειρο του και να παίξει στο εξωτερικό, παίρνοντας μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό για την Καρλσρούη.

Οι ιθύνοντες του γερμανικού συλλόγου έψαχναν τότε για έναν νεαρό αριστεροπόδαρο ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει την θέση του αριστερού μπακ αλλά και του αριστερού στόπερ με σκοπό να τον ετοιμάσουν για την πρώτη ομάδα.

Παναθηναϊκός και Καρλσρούη ήρθαν σε συμφωνία για την μετακίνηση του Παναγιώτη Αρναούτογλου στον σύλλογο της Γερμανίας, με τον 17χρονο τότε άσο να υπογράφει ερασιτεχνικό συμβόλαιο δυο ετών και να υπολογίζεται από το  καλοκαίρι του 2014 για την πρώτη ομάδα.

Άνθρωποι της Καρσλρούη είχαν τσεκάρει τον νεαρό άσο του «τριφυλλιού» σε ματς των Εθνικών ομάδων κόντρα στην Γαλλία, όπου ήταν βασικό στέλεχος, ενώ ακολούθησαν και ταξίδια στην Ελλάδα όπου τον τσέκαραν αγωνιζόμενο με τον Παναθηναϊκό. Οι Γερμανοί έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του και μέσω του εκ Γερμανίας μάνατζερ του, Γιάννη Παπαδόπουλου, ήρθαν σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου 2 μήνες, καθώς το τριφύλλι δεν ήθελε να τον αφήσει να φύγει. Το deal ολοκληρώθηκε μετά από συμφωνία στο ποσό που θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός, αλλά και ένα ποσοστό μεταπώλησης.

Σημειωτέον πως ο Αρναούτογλου που έχε γεννηθεί στις 30/5/1996 αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό μπακ, αλλά και ως αριστερός στόπερ. 

Με το πέρασμα του χρόνου ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έβγαλε ασπροπρόσωπη τη γερμανική ομάδα, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του κι εσχάτως ετοιμάζεται να υπογράψει νέο επαγγελματικό συμβόλαιο, που θα είναι και το πρώτο της καριέρας του.

 

Σχόλια