Από τη Βέροια στην… Ιταλία ο Αλέξανδρος Ιακωβίδης

Νέα σελίδα στην καριέρα του νεαρού άσου, καθώς άφησε τη Βέροια για να συνεχίσει την καριέρα του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα

Από την Κ17 και στη συνέχεια την Κ20 της ΠΑΕ Βέροιας, στο Ιταλικό ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Eccellenza (5η κατηγορία), στην ομάδα CASTELVETRO Di MODENA ο 18χρονος, Αλέξανδρος Ιακωβίδης, που υπέγραψε με το σύλλογο στις 20 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο Αλέξανδρος Ιακωβίδης μέχρι το 2014 ήταν στο «Μακεδόνα» Βέροιας, την περίοδο 2013-2014 μετά από πρόταση του υπεύθυνου ταλέντων του ΠΑΟΚ, κλήθηκε και δοκιμάστηκε στην ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ. Την περίοδο αυτή μοίραζε τις προπονήσεις, αφού κάθε Δευτέρα τουλάχιστον ήταν στην ομάδα της Θεσ/νικης.

Την περίοδο 2014-2015 εντάχθηκε μετά από πρόσκληση, στην ομάδα Κ17 της ΠΑΕ Βέροια και συνέχισε ως βασικός στην Ομάδα της Κ20 (όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ηλικία 15,5 ετών).

Τον Αύγουστο του 2017, ζήτησε και αποδεσμεύτηκε με κοινή συμφωνία από την ΠΑΕ Βέροια, αφού αποφάσισε να μετακομίσει στην Ιταλία για σπουδές στο πανεπιστήμιο της Μόντενα (Unimore-University of Modena and Reggio Emilia), όπου εισήχθη στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών (Civil and Environmental Engineering-Department of Engineering «Enzo Ferrari»).

Εκεί δοκίμασε την εμπειρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου και αμέσως δέχθηκε πρόταση για δοκιμαστικό από την ομάδα ACD CASTELVETRO Di MODENA (την περίοδο 2017-2018 αγωνιζόταν στη Serie D και σήμερα συμμετέχουν στο ρόστερ της 7 ξένοι ποδοσφαιριστές από Αργεντινή, Γαλλία, Σενεγάλη, Κροατία και Ελλάδα (Αλέξανδρος)

Το δοκιμαστικό κατέληξε σε επίσημη πρόταση για συμβόλαιο που υπογράφηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018.

O 18χρονος κάνει πλέον το όνειρό του πραγματικότητα, αφού συνδυάζει πανεπιστημιακές σπουδές και ποδόσφαιρο μαζί.

Σχόλια