Άλμπερτ Ρούσσος: Ο Ροδίτης ποδοσφαιριστής που διαπρέπει στην ιταλική Γιουβέντους

Για κάθε νεαρό παιδί που ασχολείται με το ποδόσφαιρο όνειρο του είναι να φτάσει να αγωνίζεται σε μία αναγνωρισμένη ομάδα της Ευρώπης.

Ο 18χρονος Άλμπερτ Ρούσσος ζει εδώ και 2 χρόνια το δικό του όνειρο, όντας στέλεχος της ομάδας των νέων της Γιουβέντους, ενός συλλόγου που τα λόγια είναι περιττά.

Ο νεαρός Ροδίτης ποδοσφαιριστής ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες του Διαγόρα και από πολύ μικρός ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα.

Η ομάδα του Διαγόρα τότε αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας, σύντομα ο Ρούσσος έγινε μέλος της ομάδας των Νέων του Διαγόρα και με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις κέρδισε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κυανέρυθρους που τότε είχαν στο τιμόνι τους τον Ράτκο Ντόστανιτς, ένας προπονητής που αρέσκεται να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Ο Ρούσσος σε ηλικία 15 χρονών πραγματοποίησε τις πρώτες του επαγγελματικές εμφανίσεις, εντυπωσιάζοντας ακόμα και μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ.

Με τον υποβιβασμό του Διαγόρα στο πρωτάθλημα της Δ’ εθνικής το μόνο σίγουρο ήταν ότι ο Ρούσσος δεν θα έμενε στάσιμος, κυνήγησε το όνειρο του και δικαιώθηκε.Το κάλεσμα της Γιουβέντους προς τον νεαρό άσσο ήταν η αρχή μιας νέας καριέρας.

Ο Ρούσσος βρέθηκε στην Ιταλία, δοκιμάστηκε και έπεισε άμεσως για τα προσόντα του τους υπεύθυνους της μεγάλης ιταλικής ομάδας.Υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα των νέων ενώ συμμετείχε αρκετές φορές και στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας, δίπλα σε παίκτες μεγάλης αξίας.

Επόμενο μεγάλο επίτευγμα του Άλμπερτ ήταν η κλήση του στην Εθνική, όπου μέχρι και σήμερα είναι βασικό στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων.

Σχόλια