Απ’ την Αράχωβα και τη Λιβαδειά, στα σαλόνια του Ολλανδικού ποδοσφαίρου και στη Χέρενφεν ο 16χρονος Χρήστος Αλμπάνης!

Η οικογένεια Αλμπάνη και το τεχνικός διευθυντής (αριστερά)

της ακαδημίας της Χερενφεν

Στην Ολλανδική Χέρενφεν θα αγωνίζεται για τα επόμενα 3 χρόνια ο 16χρονος Χρήστος Αλμπάνης από την Αράχωβα.

Η Χέρενφεν είναι μια ομάδα με συχνότατη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με μακρά παράδοση στην εκπαίδευση, την εξέλιξη  και την ανάδειξη επιθετικογεννών παικτών όπως οι Φινμπόγκασον, Φαν Νίστελροϊ,  Χούντελααρ κ.α. Είναι εκείνη η ομάδα στην οποία γαλουχήθηκε και εκτόξευσε την  καριέρα του  ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Χρήστος Αλμπάνης έκανε τα πρώτα του βήματα στην ποδοσφαιρική ακαδημία «Αθλητική Πολιτεία» στη Λειβαδιά. Στην ηλικία των 12 ετών μεταπήδησε στην ακαδημία του «ΟLYMPICO 7x7», στην ίδια πόλη, η οποία αποτελεί μέλος του δικτύου σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal στην Ελλάδα και στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά υπό τις οδηγίες του ιδιοκτήτη της σχολής, Γιάννη Χρήστου και του προπονητή, Χρήστου Σκαλτσά.

Ο Χρήστος Αλμπάνης με τον scout Χους Κλάιν και τον

υπεύθυνο των arsenal soccer schools σε Ελλάδα και Κύπρο

κ. Γιώργο Τόλια (δεξιά) μπροστά απο τη φωτογραφία του

Γιώργου Σαμαρά στα γραφεία του γηπέδου

Από την πρώτη κιόλας χρονιά, ξεχώρισε για τις ικανότητες του και εντάχθηκε στο προπονητικό πρόγραμμα  «Advanced Development Program», που ακολουθούν οι ταλαντούχοι αθλητές των Arsenal Soccer School, μέσα από το οποίο αξιολογήθηκε από τους scout της Χέρενφεν και εν συνεχεία κλήθηκε για δοκιμαστικό στην Ολλανδία τον περασμένο Μάιο, το οποίο και πέρασε με επιτυχία.

Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο  να  παρέχει συμπληρωματική  προπόνηση  και  αξιολόγηση  με την καθοδήγηση του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association, κ. Τon De Hoop και του Τεχνικού Διευθυντή των σχολών της Arsenal στην Ελλάδα, κ. Λάκη Παπαϊωάννου.

Σκοπός του, είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών ώστε να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή την Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννηση τους.

Τα τελευταία 4 χρόνια ένα πλήθος αθλητών που συμμετείχαν στο Advanced Development Program, είτε έχουν μεταπηδήσει σε ομάδες του εξωτερικού (Vittesse, TSV Havelse Ανόβερο) είτε έχουν κληθεί σε δοκιμαστικό (VTB Stuttgart, VVV Venlo). Παραπάνω από 15 νεαροί μεταπήδησαν από το πρόγραμμα σε ελληνικές επαγγελματικές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο  Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, ο Ηρακλής,  ο Πανιώνιος κ.α.

Η τελευταία επιτυχία του προγράμματος Advanced με τη μεταγραφή του Χρήστου Αλμπάνη στη Χέρενφεν, σημαδεύει μια σημαντική χρονική στιγμή για τις σχολές της Arsenal στην Ελλάδα, οι οποίες διανύουν φέτος το δέκατο έτος συνεργασίας τους με την ομάδα των κανονιέρηδων, αποτελώντας την παλαιότερη συνεργασία που η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου είχε ποτέ με σχολές εκτός Βρετανίας.

Γιάννης Βαλμάς για το football-academies.gr

Σχόλια