Στην Ιταλία η ομάδα Νέων Κ19 του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Στην Ιταλία θα βρεθούν από την Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 και για επτά ημέρες οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων Κ19 του Απόλλωνα Σμύρνης που κατέκτησαν το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Football League.

Πρόκειται για το ταξίδι – πριμ που είχε ανακοινώσει η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο αρχικός προγραμματισμός αφορούσε επταήμερη εκδρομή σε Παρίσι – Disneyland. Η αλλαγή του προορισμού αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας, κατόπιν σχετικού αιτήματος των γονέων ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί την Δευτέρα 15/8/2016, με αρχικό προορισμό το Μιλάνο ενώ στη συνέχεια οι πρωταθλητές θα βρεθούν σε Βερόνα, Βενετία, Φλωρεντία, Σιένα, Ρώμη και Βατικανό.

 

Ο Λευτέρης Βελέντζας και οι παίκτες του, μεταξύ άλλων θα επισκεφθούν την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα» του Μιλάνου, το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας στη Βερόνα, την πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία -«το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας-, τον θαυμαστό κόσμο της Gardaland στη Βερόνα που αποτελεί το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ιταλίας και το Μουσείο Ferrari στο Μαρανέλο.

Επίσης, την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι στη Φλωρεντία με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, τον Καθεδρικό Ναό στη Σιένα, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία, το Κολοσσαίο στη Ρώμη καθώς και τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού με τα περίφημα μουσεία του και την Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Αγγελο.

Σχόλια