ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δοκιμαστικά νεαρών ποδοσφαιριστών (17-21 Απριλίου 2016)

Πρόσκληση σε 39 Κύπριους ποδοσφαιριστές 11-14 χρόνων έστειλε η διεύθυνση ακαδημίας του Ολυμπιακού Πειραιώς, ως αποτέλεσμα του τριήμερου δοκιμαστικού που έγινε στην Κύπρο 23-25 Μαρτίου.

Οι νεαροί Κύπριοι, ποδοσφαιριστές του Δικτύου των Σχολών των Πειραιωτών στην Κύπρο και άλλων ακαδημιών, θα μεταβούν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη 17-21 Απριλίου, για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια με τις αγωνιστικές ομάδες των ερυθρόλευκων.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Ολυμπιακός Πειραιώς κάνει δοκιμαστικά στην Κύπρο. Μέσα από την περσινή διαδικασία, τρία παιδιά είναι τώρα στο τελικό στάδιο ένταξής τους στα αγωνιστικά τμήματα. «Θέλουμε να φέρουμε παιδιά στο Ρέντη, να ενταχθούν στα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας μας» δήλωσε από την Κύπρο ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι παρακολουθούν παιδιά μέχρι την ηλικία των 14-15 χρόνων, όταν είναι πια έτοιμα να μετακομίσουν στους ξενώνες.

Στην Κύπρο βρέθηκε τετραμελές κλιμάκιο, καθώς πέρα από τον κ. Ελευθεριάδη, στο νησί μας ήταν ο Διευθυντής του Δικτύου των Σχολών κ. Βασίλης Νάνος και οι προπονητές Παπαπαναγής και Κοψαχείλης, με τον τελευταίο να τσεκάρει τους τερματοφύλακες.

Πέραν των δοκιμαστικών, έγινε επίσκεψη στο Αθλητικό Σχολείο του ΠΑΣΚΑΛ στη Λάρνακα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης σχέσεων με το κυπριακό ποδόσφαιρο και γενικότερα με την κυπριακή κοινωνία, ενώ έγινε και σεμινάριο για προπονητές του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο.

Στα δοκιμαστικά έλαβαν μέρος 120 παιδιά γεννημένα από το 2000 έως το 2005, στην πλειοψηφία τους ποδοσφαιριστές του Δικτύου Σχολών των ερυθρόλευκων στο νησί, όπου μετρούν πάνω από 800 παιδιά και Σχολές σε όλες τις ελεύθερες πόλεις.

«Πολύ θετικά σχόλια»

«Έχουμε ακούσει πολύ θετικά σχόλια τόσο για το επίπεδο των ποδοσφαιριστών όσο και τη γενικότερη λειτουργία των Σχολών» σημειώνει ο κ. Μάριος Αναστασίου του σωματείου SoccerWorldCyprus που είναι υπεύθυνο για το Δίκτυο των Σχολών του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Κύπρο, προσθέτοντας πως «μέσα από τέτοιες επισκέψεις αποδεικνύεται έμπρακτα η στενή συνεργασία μας με τη ακαδημία του Ολυμπιακού στο Ρέντη».

Η επίσκεψη εντάχθηκε στο γενικότερο πλαίσιο άμεσης επικοινωνίας και επαφής των Σχολών με τη Διεύθυνση Ακαδημίας του Ολυμπιακού και πέρα από το σκάουτινγκ αποσκοπούσε γενικότερα στην επίβλεψη του τρόπου λειτουργίας των Σχολών της Κύπρου αλλά και στο να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα απόκτησης νέων εμπειριών, μέσα από δυνατές προπονήσεις.

«Σημασία δεν έχει τόσο η επιλογή όσο η εμπειρία της συμμετοχής σε ψηλού επιπέδου αγώνες και προπονήσεις και η βελτίωση μέσα από αυτήν» ήταν το κεντρικό μήνυμα προς τα παιδιά τα οποία για δύο μέρες προπονήθηκαν υπό την επίβλεψη προπονητών από την Ελλάδα, ενώ όσοι ξεχώρισαν κλήθηκαν και την τρίτη ημέρα.

Σχόλια