Είναι 14 ετών, μεγάλο ταλέντο στο ποδόσφαιρο, αλλά δεν τον αφήνουν να πραγματοποιήσει τα όνειρά του…

Φανταστείτε ένα παιδί με ταλέντο στο ποδόσφαιρο. Φανταστείτε ένα παιδί που έχει όνειρα, αλλά κάποια στενά μυαλά δεν τον αφήνουν να τα πραγματοποιήσει. Τώρα φανταστείτε πως αυτό το παιδί είναι μετανάστης, ζει στην Ελλάδα και δεν έχει ταυτότητα.

Αυτή είναι η ιστορία ενός παιδιού 14 ετών. Ενός παιδιού που παίζει μπάλα και θέλει να κάνει καριέρα. Παίζει στην ομάδα του Κολωνού και ήδη μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του.

Αυτή είναι η ιστορία του Αντέλ. Ενός αγοριού που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα, που ζει, πηγαίνει σχολείο, έχει φίλους στην Ελλάδα αλλά έχει κάνει το “έγκλημα” να κατάγεται από την Αίγυπτο.

Είναι ουσιαστικά παράνομος μετανάστης. Δεν έχει χαρτιά. Κι ας ζει, κι ας γεννήθηκε στην Ελλάδα. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα: τα χαρτιά.

Ο Αντέλ δεν έχει ταυτότητα. Και από τη στιγμή που δεν έχει ταυτότητα δεν μπορεί να παίξει στη μικτή Αθηνών και αν δεν μπορεί να παίξει εκεί, δεν μπορεί να εξασφαλίσει μετεγγραφή σε μια μεγαλύτερη ομάδα.

Αυτή είναι η ιστορία του Αντέλ. Είναι 14 ετών και παίζει ποδόσφαιρο.

newsit

Σχόλια