Αν βελτιώσει κι αυτά…

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Διαμαντή Χουχούμη και εκείνα που πρέπει να αλλάξει προς το καλύτερο για να καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού!

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν η πιο «γεμάτη» του. 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 3 στην Ευρώπη και 1 στο Κύπελλο. Για πρώτη φορά στα τρία χρόνια που έχοντας πάρει προαγωγή από την ομάδα Νέων, βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντής Χουχούμης έδειξε έτοιμος για το… παρακάτω. Έτοιμος να αφήσει στην άκρη την «ταμπέλα» του πολλά υποσχόμενου, του ταλέντο, της εναλλακτικής λύσης από τις ακαδημίες. Να περάσει στο επόμενο στάδιο, στο επόμενο βήμα. Στο βήμα για την καθιέρωση, για την μονιμοποίηση του στο αριστερό άκρο της «πράσινης» άμυνας.

Δούλεψε περισσότερο, απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βρήκε ρυθμό μέσα από τα συνεχόμενα ματς και για όλα αυτά πήρε περισσότερες ευκαιρίες από τον Αναστασίου, στέλνοντας για ένα διάστημα τον Νάνο στον πάγκο, για αυτό και οι Φύσσας-Βόκολος που τον πιστεύουν πολύ-περισσότερο από όσο τον πίστευε ο Νταμπίζας-, του επέκτειναν το συμβόλαιο μέχρι το 2018, με αυξημένες αποδοχές.

Ο «Διαμάντι», όπως τον φώναζε ο Φερέιρα το καλοκαίρι του 2012 στην προετοιμασία του Σάλτσμπουργκ δίνοντας στον μικρό το… βάπτισμα του πυρός, έχει όλα αυτά τα στοιχεία που αν δουλευτούν σωστά θα του δώσουν την φανέλα του βασικού. Ταχύτητα, σέντρα(που θέλει κι άλλη δουλειά), εξαιρετική σωματοδομή, καλή τεχνική κατάρτιση. Αν ανεβάσει και το επίπεδο ικανότητας στο «ένας εναντίον ενός», θα έχει δημιουργήσει ένα πολύ «δυνατό» δημιουργικό πακέτο.

Που υστερεί; Τι του λείπει για να γίνει από τώρα βασικός και τι πρέπει να βελτιώσει; Δύο πράγματα. Καταρχήν την εικόνα του στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Την εκκίνηση που κάνει, δηλαδή, σε κάθε σεζόν. Το καλοκαίρι του 2013 στο Όστερμπεκ και εκείνο του 2014 στο Γκνιεβίνο, ο Χουχούμης έμεινε αρκετά πίσω εξαιτίας της εικόνας του στις προπονήσεις και τα φιλικά. Για να διεκδικήσει φέτος την θέση στα ίσια και εξ’ αρχής από τον Νάνο, θα πρέπει να δείξει έτοιμος και «δυνατός» με το… καλημέρα.

Έχοντας εικόνα και από τις τρεις προετοιμασίες του 21χρονου μπακ(μία επί Φερέιρα και δύο επί Αναστασίου), έμοιαζε να παραμένει στάσιμος την τελευταία διετία. Οι εμφανίσεις του, όμως, αποτέλεσαν την καλύτερη διάψευση. Δεν είναι λίγοι, εξάλλου, οι ποδοσφαιριστές που θέλουν τον χρόνο τους για να αποδώσουν αυτά που μπορούν μέσα στην σεζόν. Για παράδειγμα ο Νάνο. «Θέλω δύο τρεις μήνες για να βρω τα πατήματα μου, να νιώσω καλά μετά την έναρξη μιας καινούριας σεζόν» έχει αποκαλύψει ο Ισπανός και ίσως το ίδιο «θέμα» να έχει και ο νεαρός «αντίπαλός» του για την αριστερή πτέρυγα.

Από κει και πέρα, πρέπει να βελτιώσει και την ανασταλτική του συμπεριφορά. Έχει κάνει βήματα προόδου, ωστόσο, για να κάνεις διαφορά σε αυτό το επίπεδο δεν φτάνει. Υστερεί απέναντι σε αντιπάλους ικανούς στο ένας εναντίον ενός, τακτικά θέλει δουλειά στην αμυντική του συμπεριφορά.
Η πρώτη ποδοσφαιρική ύλη του μικρού αναπτύχθηκε την τελευταία διετία από τον Αναστασίου και μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα παιδί στα 21 του. Το συμβόλαιο που υπέγραψε την Τρίτη αποτελεί απόδειξη «πίστης» του κλαμπ στον Χουχούμη και όλα βρίσκονται στα πόδια του…

Πηγή:gazzetta.gr


Σχόλια