Ξεκίνησε η παρουσίαση του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων από το Ρέθυμνο

Στην Επισκοπή Ρεθύμνου άνοιξε ο ενημερωτικός κύκλος όλων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Ε.Π.Ο. για το Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης των Εθνικών Ομάδων, το οποίο εκπονήθηκε από τον κ. Φερνάντο Σάντος.

Ο Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων Τάκης Φύσσας και ο Συντονιστής του προγράμματος και άμεσος συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, μίλησαν το απόγευμα της Τρίτης 15/1/2013 στους εκπροσώπους των τεσσάρων Ενώσεων της Κρήτης για τα κυριότερα βήματα εφαρμογής του Στρατηγικού Πλάνου.

Το πρώτο και αποφασιστικό εξ αυτών είναι η πλήρης υλοποίησή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων και η διαδικασία της ετήσιας συγκρότησης της Εθνικής Ομάδας με ποδοσφαιριστές κάτω των 15 ετών.

Οι συγκεκριμένοι παίκτες θα επιλεγούν από ένα δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών (προπονητών των Ενώσεων, περιφερειακών προπονητών και ομοσπονδιακών τεχνικών) και θα αποτελέσουν τη βάση του πυραμιδοειδούς στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης, που καταλήγει στην κορυφή του στην Εθνική Ανδρών.

Κύρια επιδίωξη του προγράμματος είναι η οργανωμένη και με σύγχρονα μέσα εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών που επανδρώνουν τις Εθνικές Ομάδες και, ταυτόχρονα, η απόκτηση μιας ενιαίας αγωνιστικής ταυτότητας όλων των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Στρατηγικού Πλάνου Ανάπτυξης Εθνικών Ομάδων, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια από τον Τεχνικό Διευθυντή των Εθνικών Ομάδων Τάκη Φύσσα και το Συντονιστή του Προγράμματος Λεωνίδα Βόκολο σε άλλες τέσσερις πόλεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Σχόλια