Ξεκίνησαν την Κυριακή 13/12 οι προπονήσεις στη Super League 2 – Το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2021 η 1η αγωνιστική

Επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις για την Super League 2, από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Ξεκίνησαν σήμερα οι ομαδικές προπονήσεις στην Super League 2, με το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει στην Super League 1. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με σχετική απόφαση της ΓΓΑ, δόθηκε το πράσινο φως.

Ετσι οι παίκτες της SL2 επιστρέφουν στα προπονητικά κέντρα, μετά από σχεδόν ένα μήνα. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο και για την έναρξη του πρωταθλήματος που αναμένεται να ξεκινήσει εκτός απροόπτου το πρώτο Σαββατοκύριακο του 2021.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:

«Επιτρέπεται από την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).

Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που ήδη επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για COVID-19».

Σχόλια