Επαγγελματίας στην Άλκμααρ, ο 18χρονος Παντελής Χατζηδιάκος!

Επαγγελματικό συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2017 υπόγραψε την Τετάρτη (28/1) ο 18χρονος Ελληνο-ολλανδός Παντελής Χατζηδιάκος, ο οποίος θήτευσε και στην ακαδημία του Παναθηναϊκού!

Ο Χατζηδιάκος γεννήθηκε στη Ρόδο στις 18 Ιανουαρίου του 1997, από Έλληνα πατέρα και μητέρα από την Ολλανδία (κατέχει και τις δύο υπηκοότητες). Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής και ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες του Ευκλή Σορωνής, όπου με το ταλέντο του άρχισε να ξεχωρίζει αμέσως.

Η ομάδα που τον… εντόπισε μέσω των SummerCamp, όπου έπαιρνε μέρος από τα 8 του χρόνια,  ήταν ο Παναθηναϊκός.

Στην Παιανία συνέχισε την δουλειά, ωστόσο η οικογένεια του μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2011 στην Ολλανδία και ο επίδοξος τότε ποδοσφαιριστής πήγε στις ακαδημίες της Άλκμααρ.

Προσαρμόστηκε γρήγορα στη «χώρα της τουλίπας» και κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ξεδίπλωσε τις ικανότητες του, όντας αρχηγός στην ομάδα U-16 που κατέκτησε το πρωτάθλημα λίγο καιρό αργότερα και κατόπιν των ομάδων Under-18 και Under-19 της Άλκμααρ.

Ο νεαρός αμυντικός, εντυπωσίασε πρόσφατα και κατά την παρουσία του στην χειμερινή προετοιμασία της πρώτης ομάδας της ΑΖ στην Πορτογαλία, με αποτέλεσμα ο ολλανδικός σύλλογος να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Κατά την υπογραφή του συμβολαίου ο τεχνικός διευθυντής της Άλκμααρ Έρνι Στιούαρτ ανέφερε:

«”Ο Χατζηδιάκος είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και ακουμπάμε με εμπιστοσύνη πάνω του. Ήταν με την πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία, είναι δεξιοπόδαρος και πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες. Έχει ηγετικά χαρακτηριστικά και εξαρτάται από τον ίδιο να κάνει το βήμα στην πρώτη ομάδα, όπως τόσοι ακόμη παίκτες από τα τμήματα υποδομής».

Από τη δική του πλευρά ο νεαρός τόνισε πως αποτελεί δικαίωση γι’ αυτόν:

«Για μένα ήταν πάντα όνειρο να παίξω ποδόσφαιρο στην Ολλανδία. Ήταν μία πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα, όταν αγωνίστηκα για πρώτη φορά με τη φανέλα της Άλκμααρ. Αυτό το συμβόλαιο είναι η ανταμοιβή με όσα έχει περάσει η οικογένειά μου με τη μετακόμιση από την Ελλάδα στην Ολλανδία, αλλά και για την καθημερινή μου προσπάθεια και βέβαια τη συμμετοχή μου στη μίνι προετοιμασία της πρώτης ομάδας στην Πορτογαλία. Από μένα εξαρτάται πλέον, το πόσο σύντομα θα αποδείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ. Πήρα μυρωδιά από την πρώτη ομάδα στην Πορτογαλία, τώρα εξαρτάται από εμένα να φτάσω εκεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Σχόλια