Δημοσιεύματα VS Ομοσπονδιακοί Τεχνικοί

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει στο διαδίκτυο μια σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία αναρτώνται σε κάποιες ιστοσελίδες και αναπαράγονται αφελώς από κάποιες άλλες, στον βωμό των …κλικ.

Τα δημοσιεύματα αυτά δεν είναι όλα τα ίδια, αλλά ο στόχος τους είναι κοινός: να ασκήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη πίεση στους ομοσπονδιακούς τεχνικούς των μικρών Εθνικών Ομάδων, είτε για τις επιλογές που έκαναν, είτε για αυτές που οι γράφοντες θα ήθελαν διακαώς να κάνουν, ώστε να “καταφέρουν” με τον τρόπο τους να συμπεριληφθεί ο τάδε ή ο δείνα νεαρός ποδοσφαιριστής στις επόμενες κλήσεις.

Άλλα δημοσιεύματα, απλά θέλουν να προμοτάρουν έναν παίκτη, αλλά το λένε «απ’ έξω – απ’ έξω». Και ως εδώ, ας πούμε καλά. Ωστόσο υπάρχουν και αυτά, που επικεντρώνονται σε κάποιο ομοσπονδιακό προπονητή και του καταλογίζουν διάφορα «τρανταχτά», αλλά ανυπόστατα. Κάποια δημοσιεύματα δε, φθάνουν στο σημείο, να είναι εντελώς κατάπτυστα.

Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους

Οι γονείς και οι μάνατζερ βέβαια, πάντα θέλουν ο ποδοσφαιριστής τους να παίζει στην Εθνική, μιας και έτσι ανεβαίνει κατακόρυφα η αξία του. Πιέζουν με διάφορους τρόπους, όπως με δημοσιεύματα, όχι μόνο να βρίσκεται ο παίκτης τους στην Εθνική της ηλικίας του, αλλά αν γίνεται και σε μια κατηγορία πάνω απ’ αυτή, με το ατράνταχτο και… ελληνικό επιχείρημα «γιατί ο άλλος και όχι ο δικός μου».

Στην Ελλάδα της κρίσης, που είναι κρίση σε όλα τα επίπεδα, δεν υπάρχει πλέον υπομονή. Οι γονείς, οι εκπρόσωποι και οι «πρόθυμοι» δημοσιογράφοι, δεν αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν, όπως πρέπει. Θέλοντας να δημιουργούν συχνές εντυπώσεις μέσω της δημοσιότητας, στο τέλος «καίνε» τους ταλαντούχους ενδεχομένως παίχτες, πριν προλάβουν να εξελιχθούν.

Γνώμη μας είναι, ότι σε κάθε περίπτωση οι προπονητές των μικρών Εθνικών μας ομάδων, που σίγουρα δεν είναι θεοί, αλλά το παλεύουν, θα πρέπει να μείνουν απερίσπαστοι στο έργο τους, ώστε το σχέδιο Σάντος να αποδώσει καρπούς, κάτι που άλλωστε είναι μονόδρομος για το μέλλον των εθνικών ομάδων και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να σημειώσουμε εδώ, για να μην παρεξηγηθούμε, ότι η κριτική όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται, αρκεί να μην έχει τη μορφή των λιβέλλων που διαβάσαμε πρόσφατα…

Άλλωστε, για να μιλάμε και εκ του αποτελέσματος, οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί στις μικρές Εθνικές μας ομάδες, έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, αν αναλογιστούμε και τις επιτυχίες των ομάδων μας τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο τη φετινή χρονιά, για πρώτη δε φορά, στην ιστορία των μικρών Εθνικών.

Σχόλια