Πολύ σημαντική η εκδήλωση στο Φωστήρα με ομιλητές τους Τσάνα και Ελευθεριάδη (VIDEO+PHOTOS)

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (24/10), αργά το απόγευμα, στα γραφεία του Φωστήρα, στο γήπεδο του Ταύρου.

Ο Φωστήρας, με την ευγενική συνεργασία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, είχε προσκεκλημένους  τους Θεόδωρο Ελευθεριάδη (Ομοσπονδιακός Προπονητής Κ-15) και Κώστα Τσάνα (Ομοσπονδιακός Προπονητής Κ-19), οι οποίοι είχαν συνάντηση και συζήτηση με Προπονητές και Υπευθύνους Ακαδημιών με θέμα “Το Ποδόσφαιρο στις Αναπτυξιακές Ηλικίες”.

Ψυχή της εκδήλωσης ο Στέλιος Τσουκαντάς, που και πέρσι με προσκεκλημένους τον Λεωνίδα Βόκολο και Θοδωρή Παχατουρίδη, είχε οργανώσει με επιτυχία ανάλογη εκδήλωση. Ο Στέλιος Τσουκαντάς είναι και ο εμπνευστής – διαχειριστής, της νέας πολύ καλής ιστοσελίδας για τις ακαδημίες του Φωστήρα την www.fostiras-academies.gr.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν πάνω από 30 προπονητές και υπεύθυνοι ακαδημιών της Αθήνας, όπως ο Βασίλης Λάκης εκπροσωπώντας την ακαδημία του, που φέρει το όνομά του, αλλά και τον Ατρόμητο Χαλανδρίου, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Κέρκυρα Σωκράτης Οφρυδόπουλος, ο οποίος όπως δήλωσε θα ασχοληθεί με την προπονητική, ο υπεύθυνος ακαδημιών του ΠΑΣ Γαλάτσι Άρης Γκάνιας, οι Χριστόπουλος και Παΐρης από τον Γ.Σ. Ηλιούπολης, οι Μάλης, Στούλης και Αθανασίου από τον Άρη Αμφιάλης, ο αντιπρόεδρος και προπονητές της Α.Ε. Μοσχάτου, οι προπονητές του Πανιωνίου, του Ερμή Ηρακλείου, και του Απόλλωνα, ο Χρήστος Γιωτάκης από την οργανωτική επιτροπή του Θουκιδίδειου τουρνουά, και σύσσωμο το επιτελείο των προπονητών της ακαδημίας του Φωστήρα με επικεφαλής τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Κώστα Ψυρόπουλο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απεύθυνε προς τους παρισταμένους ο Στέλιος Τσουκαντάς και ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους έδωσαν το παρόν.

Κατόπιν το λόγο πήραν οι ομοσπονδιακοί προπονητές της Εθνικής Κ15 Θεόδωρος Ελευθεριάδης και της Εθνικής Ελπίδων Κώστας Τσάνας, οι οποίοι δείχνοντας και οπτικά την εισήγησή τους, ανέλυσαν τις βασικές αρχές και τις σημαντικές παραμέτρους του μακροχρόνιου προγραμματισμού προπόνησης των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Επίσης αναφέρθηκαν στον τρόπο δουλειάς των προπονητών στην ομοσπονδία, αλλά και το πλάνο στο οποίο κινούνται προπονητικά, από την Εθνική Κ15 ως την Εθνική Κ21, παρουσιάζοντας και τα ξεχωριστά προπονητικά μοντέλα για την κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Ξεχωριστή μνεία έγινε στην ποδοσφαιρική λογική, που έχει περάσει στην ομοσπονδία ο Φερνάντος Σάντος, αλλά και στην ξεχωριστή δουλειά που γίνεται τόσο από τους Φύσσα και Βόκολο, όσο  και από τους υπόλοιπους ομοσπονδιακούς προπονητές, με στόχο την υλοποίησή της νέας «στρατηγικής» στις Εθνικές ομάδες, που σκοπό έχει, η Ελλάδα να δημιουργήσει σε ισχυρές βάσεις, την ποδοσφαιρική της σχολή.

Επίσης επισημάνθηκε ο ιδιαίτερος ρόλος που θα παίζουν οι Ενώσεις με τις Μικτές ομάδες, αλλά κατ’ επέκταση και οι Περιφέρειες με τα αντίστοιχα πρωταθλήματα Νέων και Παίδων, από τα οποία ουσιαστικά θα επιλέγονται οι ποδοσφαιριστές που θα καλούνται στις μικρές Εθνικές ομάδες.

Στη συνέχεια έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, σε υψηλό επίπεδο, μεταξύ των παρισταμένων προπονητών και των ομοσπονδιακών τεχνικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ειπώθηκε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, εντός των επομένων ημερών θα βγει η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, των Μικτών ομάδων των Ενώσεων. Σε αυτές και στην κατηγορία των Νέων θα αγωνίζονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννημένοι τα έτη 1996, 1997 και 1998, ενώ στην κατηγορία Παίδων ποδοσφαιριστές γεννημένοι τα έτη 1999 και 2000.

Επίσης σε ερώτημά μας, για το ποιος θα αναλάβει προπονητής των Εθνικών ομάδων Κ16 και Κ17, στη θέση του Θοδωρή Παχατουρίδη, που μετακινήθηκε στην Εθνική Νέων (Κ19), μας δήλωσαν ότι το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου τεχνικού, από την ΕΠΟ.

Επίσης έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η  Εθνική Κ16, που αυτή την εβδομάδα κάνει σε δύο γκρουπ την πρώτη της προπόνηση, θα συγκροτηθεί ως ομάδα σε πολύ σύντομο χρόνο και θα δώσει τα πρώτα της ματς τον Ιανουάριο, σε ένα μεγάλο δεκαήμερο τουρνουά. Στην Κ16 θα κληθούν για άλλη μια φορά τον Δεκέμβριο τα δύο γκρούπ και από κει και μετά θα επιλεγούν οι 22 ποδοσφαιριστές που θα απαρτίζουν την ομάδα για τη συμμετοχή στο τουρνουά του Ιανουαρίου.

Αντίθετα στην Εθνική  Κ15 εφαρμόζεται ένα άλλο πλάνο το οποίο περιέχει τον Απρίλιο ένα μεγάλο τουρνουά, με τα 22 παιδιά που θα επιλεγούν και θα συγκροτήσουν την ομάδα. Στο τουρνουά αυτό εκτός της Εθνικής Κ15 θα συμμετέχουν και τρεις ομάδες από όλη την Ελλάδα (Νότια, Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα), ώστε να υπάρξει μια δεύτερη ματιά στην συγκεκριμένη ηλικία, μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα καταλήξει στις τελικές 22 επιλογές της ομάδας τον Μάιο, η οποία θα έχει υποχρεώσεις φιλικές από τον Ιούνιο και μετά.

Η εκδήλωση περατώθηκε δύο ώρες μετά την έναρξή της και όλοι όσοι παραβρέθηκαν έφυγαν ευχαριστημένοι και εξέφραζαν την επιθυμία να γίνονται τέτοιες εποικοδομητικές  συναθροίσεις ποιο συχνά και σε μεγαλύτερο εύρος.

Από το football-academies.gr θέλουμε να συγχαρούμε τον Φωστήρα για την πρωτοβουλία του αυτή και μάλιστα μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και να ευχηθούμε και άλλοι σύλλογοι να κάνουν παρόμοιες εκδηλώσεις, που προάγουν το ποδόσφαιρο, αλλά και εκπαιδεύουν τους προπονητές των ακαδημιών μας. Συγχαρητήρια βέβαια αξίζουν και στους ομοσπονδιακούς προπονητές, που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έκαναν μια πολύ εμπεριστατωμένη ομιλία προς τους συναδέλφους τους.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο, απόσπασμα από την ενδιαφέρουσα συζήτηση, που έγινε μεταξύ των παρισταμένων προπονητών και των ομοσπονδιακών τεχνικών.

{youtube width=”610″ height=”400″}yjtIjIcfMDk{/youtube}

 

Φωτορεπορτάζ

Δείτε παρακάτω στιγμές της εκδήλωσης που αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του football-academies.gr

Δείτε παρακάτω ένα άλλο απόσπασμα της ομιλίας των δύο ομοσπονδιακών προπονητών, από το sports-academies.gr

{dmotion width=”610″ height=”400″}xulbnz{/dmotion}

Σχόλια