Έτσι λειτουργεί η ακαδημία της Μπαρτσελόνα [VIDEO]

Ο Γκιγιέρμο Αμόρ, μέλος της Μπαρτσελόνα που κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό το 1992, εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας και ανάπτυξης των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα προκειμένου να παραχθούν οι νέοι… Μέσι.

Ο διευθυντής ανάπτυξης των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, μέσα σε 186 λέξεις, αποτύπωσε τη φιλοσοφία μιας εκ των κορυφαίων ακαδημιών του πλανήτη και τον τρόπο σκέψης προκειμένου να τροφοδοτείται η πρώτη ομάδα με ποδοσφαιριστές που αναπτύσσονται με τη φιλοσοφία της Μασία.

Τι είπε ο Γκιγιέρμο Αμόρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική guardian

Η φιλοσοφία μας προκύπτει από τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ομάδας. Πάνω απ’ όλα είναι ο τρόπος παιχνιδιού, το στιλ, το σύστημα και τα αποτελέσματα.

Όταν βλέπεις τον αριθμό των παικτών της ακαδημίας που έχουν καταφέρει να φτάσουν στην πρώτη ομάδα, είναι λογικό να αποτελείς πρότυπο για πολλές ομάδες.

Είναι πολλές οι ομάδες στην Καταλονία που δουλεύουν καλά με νεαρούς παίκτες και εμπιστεύονται τις δυνατότητες των νεαρών ταλέντων.

Αφιερώνουμε όλη μας τη σκέψη εδώ πέρα. Δουλεύουμε σκληρά και εμπιστευόμαστε τα ταλέντα της ακαδημίας μας.

Όταν μπαίνεις στο γήπεδο και βλέπεις κάποια παιδιά να ξεχωρίζουν, τότε αυτόματα αρχίζει η διαδικασία υπογραφής συμβολαίου. Όμως, πρώτο μας μέλημα είναι οι προσωπικότητες των παιδιών. Συλλέγουμε πληροφορίες για την οικογένεια του παιδιού, το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει και αναπτύσσεται, πως συμπεριφέρεται στα άλλα παιδιά. Από τη στιγμή που θα έρθουν εδώ πέρα, παύουν να είναι μόνο ποδοσφαιριστές. Είναι και προσωπικότητες.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Δεν λέμε πως κάθε χρόνο θέλουμε να βγάζουμε έναν ποδοσφαιριστή για την πρώτη ομάδα. Όχι. Μπορεί να χρειαστούν πολλά χρόνια για να μεταπηδήσει ένα παιδί στην πρώτη ομάδα, μπορεί και κάποια παιδιά να μην τα καταφέρουν ποτέ.”

{dmotion width=”615″ height=”400″}xyklei{/dmotion}

Σχόλια