Σπάει τα… κοντέρ ο Νίκος Βέργος!

Ξεκάθαρα τη φετινή σεζόν ο Νίκος Βέργος είναι ο ηγέτης των Νέων του Ολυμπιακού. Αυτό έχει φανεί μέχρι τώρα στις αγωνιστικές υποχρεώσεων των πιτσιρικάδων, τόσο στην Ελλάδα στο πρωτάθλημα Κ20 της Superleague, όσο όμως και στην Ευρώπη στη διοργάνωση του Youth League της UEFA!

Ο πιτσιρικάς του Θρύλου είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών εμπνεύσεων της ομάδας σε κάθε ματς και αυτό «μεταφράζεται» ξεκάθαρα με τους αριθμούς.

Ο Βέργος είναι μέχρι στιγμής ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Πειραιά σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας σημειώσει περισσότερα γκολ από τις συμμετοχές που έχει μέχρι τώρα!

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος επιθετικός του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής έχει παίξει σε έξι ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει σημειώσει οκτώ γκολ! Αναλυτικά έχει σημειώσει πέντε γκολ σε τρεις αγώνες της Superleague Κ20 και σε δύο ματς της Ευρώπης έχει βάλει τρία γκολ! Αριθμοί οι οποίοι αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι μέχρι τώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και παράλληλα είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» για φέτος!

Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ…

Φυσικά δεν… πετάχτηκε ξαφνικά φέτος ο Νίκος Βέργος και έγινε σκόρερ. Όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην ακαδημία του Ολυμπιακού, είναι πάντα μέσα στους πρώτους σκόρερ των τμημάτων που αγωνίζεται.

 

Αλλά φέτος δείχνει πιο ώριμος στο παιχνίδι του και σίγουρα πιο… δεινός σκόρερ! Σε αυτό όμως έχει συντελέσει ένα σημαντικό στοιχείο. Το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι ο Βέργος μετείχε στο πρώτο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού!

Ναι μεν από πέρσι κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Θρύλου, αλλά φέτος ακολούθησε ένα σημαντικό κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Κάτι που σημαίνει ότι τον βοήθησε πάρα πολύ να βελτιώσει στοιχεία στο παιχνίδι του και να εμφανιστεί καλύτερος στις υποχρεώσεις του με τους Νέους του Ολυμπιακού!

Εκτός των στοιχείων που βελτίωσε στο παιχνίδι του ο Βέργος, με την προετοιμασία που έκανε με την πρώτη ομάδα, υπάρχει διαφορά και στο σώμα του. Ο μικρός φαίνεται ότι έχει δουλέψει πολύ καλά το καλοκαίρι και το γεγονός ότι έκανε προπονήσεις με ποδοσφαιριστές μεγαλύτερους απ’ αυτόν ηλικιακά, τον έχει βοηθήσει και σωματικά αφού πλέον είναι πιο δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες με τους αντίπαλους αμυντικούς.

ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΚΑΙ… ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Το περασμένο καλοκαίρι το όνομα του Νίκου Βέργου «έπαιξε» αρκετά για να είναι ένας από τους παίκτες που θα παραχωρηθεί ως δανεικός. Μάλιστα η Παναχαϊκή είχε δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, αλλά αποφασίστηκε να μείνει στον Ολυμπιακό. Να κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων», να πάρει τις ευκαιρίες του από τον προπονητή του Θρύλου, Μίτσελ και παράλληλα να αγωνίζεται σε Ελλάδα και Ευρώπη με τους Νέους. Κάτι το οποίο βοηθάει τόσο τον ίδιο με τις προπονήσεις που κάνει με την πρώτη ομάδα, αλλά και το τμήμα κάτω των 20 ετών με τα όσα προσφέρει μέχρι τώρα!

ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ…

Βέβαια για να κάνει τα όσα κάνει στον αγωνιστικό χώρο ο Νίκος Βέργος, έχει και τις απαραίτητες βοήθειες από την ομάδα των Νέων του Ολυμπιακού! Φέτος οι «ερυθρόλευκοι» είναι αρκετά πιο επιθετικοί σε σχέση με πέρσι και αυτό οφείλεται και στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Βασίλης Βούζας.

Διότι φέτος η ομάδα του Πειραιά έχει αγωνιστεί ως τώρα σε όλα τα ματς με τρεις επιθετικούς! Οι οποίοι όμως οι δύο παίζουν ως πλάγιοι μεσοεπιθετικοί και ο Βέργος είναι η… αιχμή του δόρατος.

Ο Κώστας Γαρεφαλάκης από τα αριστερά και ο Ηλίας Ιγνατίδης από τα δεξιά, βοηθούν τα μέγιστα τον Βέργο να έχει περισσότερους ελεύθερους χώρους για γκολ. Διότι οι δύο πρώτοι γνωρίζουν τη θέση του επιθετικού, κάτι που σημαίνει ότι ξέρουν πως πρέπει να κινούνται μέσα στην αντίπαλη περιοχή, να… τραβούν τους αμυντικούς και έτσι ο Βέργος να βρίσκει τον χώρο για να κινηθεί.

Πηγή: gavros.gr – Δημήτρης Μαργωμένος

Σχόλια