«Βάρεσαν» καμπάνες για την πιτσιρικαρία του Παναθηναϊκού

Η δήλωσή του Γιώργου Δώνη, για τους σκάουτερ το καλοκαίρι και η πρόοδος στο κομμάτι των επεκτάσεων συμβολαίων.

«Πολλοί ποδοσφαιριστές μας στη διάρκεια της προετοιμασίας είχαν αλλού το μυαλό τους και όχι μόνο στην ομάδα. Δεν έχω μάθει ποτέ να κρύβομαι. Τα φιλικά ήταν γεμάτα σκάουτερ και ο καθένας μπορεί να ήθελε να πάρει μεταγραφή. Με αποτέλεσμα όταν παίζαμε με τη Λαμία και τον ΟΦΗ, να έχουμε σηκώσει τη μύτη ψηλά».

Δήλωση του προπονητή, στη συνέντευξη Τύπου, που πέρασε αδίκως στα ψιλά. Κρύβει όλο το πρόβλημα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, προερχόμενους από την Ακαδημία.

Ενδεχομένως και τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος ακόμη δεν έχει επεκτείνει το συμβόλαιό του. Φυσικά δεν ανήκει στη ηλικιακή/οικονομική βαθμίδα, ωστόσο στο υπό μεταγραφή πλαίσιο ανήκει υπό μία ευρύτερη έννοια.

Είναι η παρθενική φορά που ο Γιώργος Δώνης μιλά τόσο ανοικτά για σνομπισμό ορισμένων ποδοσφαιριστών του. Ειδικά αυτών που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι το περιβάλλον τούς έχει επηρεάσει. Ο Νίκος Νταμπίζας το τόνισε στη συνέντευξη Τύπου και στην παρουσίαση των μεταγραφών, μετά τον ΟΦΗ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο 49χρονος τεχνικός ούτε υπονοεί πως θα αφήσει το πλάνο εξέλιξης των νεαρών, ούτε τίποτα. Καμπάνες «βάρεσε», ώστε να ξυπνήσουν κάποιοι και να αδράξουν την ευκαιρία ότι παίζουν και έχουν ρόλο στον Παναθηναϊκό.

Γνωρίζει την πρόοδο των επεκτάσεων ο Γιώργος Δώνης

Στη βαθμίδα του ρόστερ που αφορά τους παίκτες από τα τμήματα υποδομής υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες με τις επεκτάσεις συμβολαίων. Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Σέχου και Βαγιαννίδης.

Πιο προχωρημένο είναι το ζήτημα του Χρήστου Σέχου. Ο εξελίξιμος επιθετικός σύντομα θα επεκτείνει τη συνεργασία τους με τους «πράσινους», αποδεχόμενος την προσφορά του κλαμπ στους ποδοσφαιριστές της δικής του βαθμίδας. Καλοί είναι οι οιωνοί για Αθανασακόπουλο και Σερπέζη. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί και η δική τους επέκταση. Όλων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020.

Αντίθετα ο Γιώργος Βαγιαννίδης όχι μόνο φαίνεται αποφασισμένος να μην υπογράψει, αλλά έχει τη διάθεση να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Άγνωστο αν θα είναι ιταλική ομάδα (ακούστηκε η Μίλαν) η επόμενη. Το σίγουρο είναι ότι τα τροφεία από ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη θα είναι το μόνο όφελος των «πράσινων» από την περίπτωσή του.

Μπορεί η συγκεκριμένη κατηγορία ποδοσφαιριστών να μην είχε συμμετοχή στα ματς εκκίνησης του Πρωταθλήματος. Ο Δώνης γνωρίζει την πρόοδο στην επέκταση των συμβολαίων, αλλά με την τοποθέτησή του δεν ήθελε να καταδείξει αυτό. Ήθελε να «βαρέσει» την κουδούνα και για παίκτες της ανδρικής ομάδας, των οποίων το συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Έλληνες και ξένους… Σκληρό το μήνυμά του, αλλά απαραίτητο.

Σχόλια