Ακαδημία στη Τζαμάικα ετοιμάζει η Valencia

Υπογράφτηκε ένα σύμφωνο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο η Valencia θα δημιουργήσει μια ακαδημία ποδοσφαίρου στη Τζαμάικα.

Η συμφωνία υπογράφτηκε με την εκπρόσωπο της Valencia, Next Generation Sports Limited, και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Τζαμάικας (UTech). Το UTech πρόσφατα έγινε η προπονητική βάση κάποιων ελίτ Τζαμαϊκανών αθλητών όπως του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 μέτρα Asafa Powell, της Ολυμπιονίκη και παγκοσμίου πρωταθλήτριας στα 100 μέτρα Shelly-Ann Fraser-Price και της Ολυμπιονίκη στα 400 μέτρα μετ’ εμποδίων Melaine Walker.

Η συμφωνία για την ανάπτυξη της ακαδημίας ποδοσφαίρου θα επισημοποιηθεί το Σεπτέμβριο. Ο διευθυντής του UTech, καθηγητής Errol Morrison, πιστεύει ότι η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει τη φήμη του πανεπιστημίου στο χώρο του αθλητισμού.

Ο Morrison δήλωσε στη Jamaica Observer: “Αυτή είναι μεγάλη στιγμή. Είναι ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα για το UTech, το οποίο πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αθλητική προπόνηση και προετοιμασία. Ήδη προπονούμε προπονητές, έτσι το να έχουμε παιδιά από την ηλικία των 7 θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα σωστό προπονητικό πρόγραμμα. Το UTech έδραξε αυτή την ευκαιρία ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, αφού πολλά από αυτά τα παιδιά μπορεί να γίνουν φοιτητές στο πανεπιστήμιο και ως φοιτητές να συνεχίσουν να αθλούνται. Είναι μια win-win συμφωνία και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που την κλείσαμε”.

Ο Victor Salazar Chang, επικεφαλής της Next Generation, πρόσθεσε: “Οι εγκαταστάσεις για την ακαδημία θα είναι το ίδιο το UTech, ενώ η Valencia θα εμπλέκεται στη μεθοδολογία, τους προπονητές κτλ. Βασικά θα είναι σαν ένα camp, μόνο που θα τρέχει 365 μέρες. Θα υπάρχουν τουλάχιστον 2 προπονητές από τη Τζαμάικα, τα ταξίδια τους θα κοστίζουν έτσι λιγότερο, ενώ θα μεγιστοποιήσουμε και την προσφορά τους. Επίσης θα υποστηρίζουν και θα εμπλέκονται σε κοινωνικές δραστηριότητες”.

Σχόλια