Εugenios Gerards Soccer Camp: Όλα για τα παιδιά (photos)

Μανώλης Παπαδάκης, Βαγγέλης Λάππας, Κώστας Ταράσης, Χρήστος Λάμπρου και Κώστας Κουντούρης μιλούν  για το Εugenios Gerards Soccer Camp.

Της Φωτεινής Πούντου από SportDay.gr


Τα μυστικά του αθλήματος στα μικρά παιδιά θέλει να μάθει ο Μανώλης Παπαδάκης, γιος του πρώην προπονητή του ΟΦΗ, Ευγένιου Γκέραρντ.


Για 10η χρονιά Το Camp που έγινε θεσμός με την υπογραφή του Ολλανδού, μετά την Αθήνα και το Χαλάνδρι «μετακομίζει» στην Κρήτη και το Παγκρήτιο 1-5 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο παιδικού ποδοσφαίρου.

 

Ο Μανώλης Παπαδάκης αναφέρει: «Στόχος του camp είναι τα παιδιά να μάθουν πράγματα με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, να περάσουν όμορφα.


Περισσότερες ιδέες και τεχνικές που θα τους βοηθήσει στο κομμάτι της τεχνικής.


Το Gerards Soccer Camp έχει καταφέρει αυτά τα 10 χρόνια να είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας και να είναι γνωστό σε όλα τα παιδιά.


Επίσης οι συνεργάτες του έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στο παιδικό ποδόσφαιρο και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μάθουν πράγματα και θα έχουν τεράστια εμπειρία μέσα από το Camp».


 

Μάλιστα, εκτός από το Gerards Soccer Camp θα πραγματοποιηθεί και το Goalkeeper Camp με τον Βαγγέλη Λάππα: «Ταυτόχρονα με το camp θα πραγματοποιηθεί και το goalkeepers camp με τον Βαγγέλη τον Λάππα που θα γίνει στην Κρήτη στο Παγκρήτιο 1-5 Ιουλίου. Θα συμμετάσχουν παιδιά από το 1998-2005 για το Γκέραρντς καμπ και 1996-2002 για το goalkeepers camp.

Το καμπ επιστρέφει μετά από 3 χρόνια στην Κρήτη και γίνεται η συνεργασία με τον κύριο Λάππα. Μία μέρα πριν θα γίνει το σεμινάριο παιδικού ποδοσφαίρου 1 Gerards youth seminar με βασικό θέμα την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών στις αναπτυξιακές ηλικίες. Θα είναι μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά που θα κάνουν προπονήσεις με καταξιωμένους προπονητές».


«ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»


Τι θέλει να μάθουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος ο υπεύθυνος του camp;«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουν νέες τεχνικές βελτίωσης. Δεν είναι ένα καμπ που τα παιδιά παίζουν μόνο παιχνίδια. Μας ενδιαφέρει η εκπαίδευση και η εκμάθηση των παιδιών με ευχάριστο τρόπο.


Το camp ξεκίνησε στην Αθήνα στις 24 του μήνα και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (28/06) και συμμετείχαν πάνω από 100 παιδιά. Ευχαριστούμε και τους γονείς και τα παιδιά που μας τίμησαν και φέτος. Ευχαριστούμε επίσης τους προπονητές όπως, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Ταράσης, Βαγγέλης Λάππας, Δημήτρης Μάρκος, Παναγιώτης Μπαρτζώκας, Χρήστος Λάμπρου, Γιώργος Σίμο, Λεωνίδας Κουβαράς, Πάνος Σαϊνίδης, κ. Σωτήρχος και Θοδωρής Δεληκριάδης. Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Μπάμπη Τεννέ που παρακολούθησε την προπόνησή μας και τον Χρήστο Καρβουνίδη, φυσιοθεραπευτή της Εθνικής που έκανε ομιλίες στα παιδιά. Επίσης έχουμε τη χαρά και την τιμή το camp να γίνεται σε συνεργασία με τη νο 1 μέθοδο τεχνικής στον κόσμο, coerver coaching που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την coerver coaching Greece. Περιμένουμε τα παιδιά στην Κρήτη τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και είναι μεγάλη μας χαρά που επιστρέφουμε στον τόπο που ξεκίνησε το camp».


«ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ»


Ο προπονητής τερματοφυλάκων στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού, Βαγγέλης Λάππας (φωτο κάτω, αριστερά δεύτερος), εξήγησε στο SportDay.gr ποια προσόντα κάνουν έναν γκολκίπερ να ξεχωρίζει.

 

 

«Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να ξεχωρίσει ένας καλός τερματοφύλακας θα πρέπει να έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και να είναι πολύ έξυπνος. Η τεχνική του ικανότητα θα τον βοηθήσει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο».


Όσο για το επίπεδο που υπάρχει στην Ελλάδα στο θέμα των τερματοφυλάκων, υποστήριξε πως βρισκόμαστε ακόμα πίσω σε σχέση με το εξωτερικό:


«Δυστυχώς, είμαστε ακόμα πίσω, καθώς δεν υπάρχει σταθερό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και μεθοδική προπόνηση. Σε λίγα χρόνια πιστεύω θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλοί ασχολούνται με τους τερματοφύλακες και με σωστή και μεθοδική προπόνηση σε 5-6 χρόνια θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».


Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο γκολκίπερ πρέπει να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και να διαβάζει το τακτικό κομμάτι της ομάδας.».

 

 

Γιατί ένας καλός τερματοφύλακας είναι δυσεύρετος;


Ο Βαγγέλης Λάππας εξηγεί: «Δεν φταίει το ότι δεν υπάρχουν καλοί τερματοφύλακες, απλά είναι λίγοι. Σε πολύ υψηλό επίπεδο το ποσοστό είναι μικρότερο. Όταν στον αριθμό των 30 παικτών μίας ομάδας οι γκολκίπερ είναι τρεις, καταλαβαίνεις».

 

Αν και στην αρχή δεν ήθελε να απαντήσει τελικά ενέδωσε στις… πιέσεις για το ποιος πορτιέρο στην Ελλάδα πλησιάζει το πρότυπο που θέλει: «Υπάρχουν καλοί τερματοφύλακες που απαρτίζουν τις Εθνικές ομάδες και έχουν ικανότητες, μπορούν να πάνε ακόμα καλύτερα και πολύ δουλειά».

 

 

«ΤΑΛΕΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ…»


Σύμφωνα με τον κ. Λάππα, σημασία δεν έχει το ταλέντο, αλλά η σκληρή δουλειά:


«Στο Goalkeeper Camp θέλουμε να δείξουμε μια μεθοδολογία προπόνησης που έχει συγκεκριμένη σειρά και συγκεκριμένους στόχους, τα παιδιά θα κατανοήσουν τι χρειάζεται να βελτιώσουν. Για ταλέντα ακούμε συνέχεια, αλλά μόνο το ταλέντο δεν αρκεί. Για να φτάσεις ψηλά χρειάζεται μεθοδική και συνεχής δουλειά. Καλό είναι το ταλέντο, αλλά χωρίς όρεξη, πάθος και δουλειά δεν πας πουθενά».

 

«ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ»

 

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του Αιγάλεω, Χρήστος Λάμπρου (φωτο, αριστερά) , με τη σειρά του τονίζει: «Τιμή μου και χαρά μου που με κάλεσε το Γκεραρντς καμπ μέσω του Βαγγέλη του Λάππα. Τιμή μου να συνεργαστώ με τόσο μεγάλους και καταξιωμένους προπονητές σε ένα τόσο καλά οργανωμένο και εξελιγμένο camp».


Νέος στον χώρο, αλλά πολλά υποσχόμενος εξηγεί που επικεντρώνονται οι προπονήσεις του τερματοφύλακα: «Δίνουμε βάρος στα παιδιά νεαρής ηλικίας, στο να μάθουν την σωστή τεχνική. Πρέπει να δημιουργήσουμε βάσεις σε ένα παιδί 8-9 χρονών.».


ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ: «ΒΑΡΟΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ»


Φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με το Gerards Soccer Camp θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και το 1 Gerards youth seminar με βασικό θέμα την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών στις αναπτυξιακές ηλικίες.


«Μαζί με τον Μανώλη τον Παπαδάκη είμαστε αδελφικοί φίλοι. Τον βοηθάω στην οργάνωση του καμπ. Φέτος έχουμε ρίξει το βάρος στο σεμινάριο που θα γίνει στο Παγκρήτιο, το πρώτο στην Ελλάδα και τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Πλέον στα camp έχουμε μεγάλη εμπειρία, πάμε πολύ καλά κι έχουμε δώσει βάρος στο 1 Gerards youth seminar, για το οποίο υπάρχει φοβερή συμμετοχή, καθώς οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200. Μέσω ιστοσελίδας σταμάτησαν καθώς δεν πήγαινε άλλο…», τόνισε ο Κώστας Κουντούρης (φωτο πάνω, δεξιά).


 

«ΕΞΩ ΠΡΕΠΕΙ, ΕΔΩ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ»


Ο Κώστας Ταράσης, μια… ζωή στα γήπεδα, δεν θα μπορούσε να λείψει από το camp που ασχολείται με τα παιδιά: «Αν δεν μου άρεσαν τα παιδιά δεν θα ασχολιόμουν, αν και για να τα αντιμετωπίσεις χρειάζεται υπομονή… ταράνδου».

 

Ο προπονητής των Ακαδημιών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μας μίλησε για τη διαφορά που υπάρχει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όσον αφορά το ενδιαφέρον που δείχνουμε στις μικρές ηλικίες: «Έξω ασχολούνται με τις μικρές ηλικίες γιατί αυτό πρέπει να γίνει, ενώ στη χώρα μας επειδή αναγκαζόμαστε».


Στο τέλος ανέφερε πως τα παιδιά για να… υπακούσουν χρειάζονται και αυτά τον τρόπο τους: «Δεν χρειάζεται αγριάδα. Έτσι πράγματι ηρεμούν, αλλά τα χάνεις, θα σε φοβούνται. Για όλα υπάρχει τρόπος. Ακόμα και η τιμωρία μπορεί να καταλήξει σε παιχνίδι».


Πληροφορίες-εγγραφές: www.gerardscamp.gr


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 15 71 901


Πηγή:sportday.gr

Σχόλια