Στην ΕΡΤ το Μουντιάλ U-20, αλλά και στα συνδρομητικά

Η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του καλοκαιριού υπό την έννοια (και) του ελληνικού ενδιαφέροντος, είναι η τελική φάση του Μουντιάλ νέων, το οποίο θα διεξαχθεί στην Τουρκία απ’ τις 22 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου.

Στη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική διοργάνωση, θα συμμετάσχει (για πρώτη φορά στην ιστορία του) και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τι γίνεται με τα τηλεοπτικά του δικαιώματα στην Ελλάδα;

Τους αγώνες της Εθνικής μας θα μεταδώσει η ΕΡΤ, η οποία ενδεχομένως να επιλέξει και κάποια ακόμα, κυρίως απ’ τον όμιλο της Ελλάδας.

Για τον σκοπό των μεταδόσεων, η ΕΡΤ θα έχει και απεσταλμένους στην γείτονα χώρα. Όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης, όμως, θα μεταδώσει το Eurosport και μέσω αυτού η Nova και ο ΟΤΕ.

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι το καλοκαίρι δεν υπάρχει Μουντιάλ ή Euro, η τελική φάση του Μουντιάλ νέων είναι ό,τι καλύτερο ποδοσφαιρικά μπορεί να περιμένει ο φίλαθλος, πριν ξεκινήσουν τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Europa League.

Η αρχή των μεταδόσεων θα γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου με τον αγώνα Ελλάδας-Μεξικού στις 18.00 από τη πόλη Γκαζιαντέπ. Στη συνέχεια, θα καλυφθούν οι αναμετρήσεις με το Μάλι την Τρίτη 25/6, στις 21.00, (Γκαζιαντέπ) και με τη Παραγουάη την Παρασκευή  28/06, στις 18.00, (Τραπεζούντα).

Τις περιγραφές θα κάνει ο Βασίλης Μπακόπουλος και το ρεπορτάζ ο Δημήτρης Μαλισώβας.

Οι όμιλοι

1ος όμιλος: Γαλλία, Ομάδα Αφρικής 2, ΗΠΑ, Ισπανία,
2ος όμιλος: Κούβα, Κορέα, Ομάδα Αφρικής 1, Πορτογαλία
3ος όμιλος: Τουρκία, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Αυστραλία
4ος όμιλος: Μεξικό, Ελλάδα, Μάλι, Παραγουάη,
5ος όμιλος: Χιλή, Πρωταθλήτρια Αφρικής, Αγγλία, Ιράκ.
6ος όμιλος: Πρωταθλήτρια Ωκεανίας, Ουζμπεκιστάν, Ουρουγουάη, Κροατία

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου της Ελλάδας

22 Ιουνίου

Μεξικό – Ελλάδα
Παραγουάη – Μάλι

25 Ιουνίου

Μεξικό – Παραγουάη
Μάλι – Ελλάδα

28 Ιουνίου

Ελλάδα – Παραγουάη
Μάλι – Μεξικό

Σχόλια