Εθνική U-18: Ελλάδα-Τουρκία 1-0

Την 9η θέση κατέκτησε η Εθνική Ομάδα κάτω των 18 ετών, στο διεθνές φιλικό τουρνουά «Valentin Granatkin 2013» της Αγίας Πετρούπολης, μετά τη νίκη της επί της Τουρκίας με σκορ 1-0.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Θαναηλάκης μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Εθνική κυριάρχησε πλήρως του αντιπάλου και έχασε πολλές ευκαιρίες για ένα ευρύτερο σκορ. Ο σκόρερ της αναμέτρησης είχε δοκάρι στο 10′, ενώ έχασε μοναδικό τετ α τετ 5 λεπτά αργότερα.

Δύο φορές βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ και ο Πόποβιτς (22΄ και 65΄), ενώ ο Δελληγιαννίδης έχασε κλασσική ευκαιρία στο 56′.

ΕΛΛΑΔΑ: Γιαγκιόζης (46΄ Στρέζος), Ναυπλιώτης, Μυρθιανός, Σωτηράκος, Βλάχος, Φουκαράς (72΄ Πολίμος), Βούρος, Πόποβιτς, Δεληγιαννίδης, Πασαλίδης (65΄ Βέργος), Θαναηλάκης (68′  Μπεγκλεκτσής)

Παχατουρίδης: «Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοια τουρνουά»

«Συνολικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση των παιδιών. Ξέρω πως σε κάποιους τομείς θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα. Όμως, αυτό που κρατάω είναι πως μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί πολλές μέρες και να δοκιμάσουμε διαφορετικά πράγματα. Αγωνιστήκαμε με ομάδες που ενδέχεται να συναντήσουμε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοια τουρνουά, ώστε να αποκομίζουν εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους διοργανωτές για την πρόσκληση και τη φιλοξενία» ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Θοδωρή Παχατουρίδη.

Σχόλια