Εθνική U-16: Ελλάδα-Β. Ιρλανδία 2-0

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική κάτω των 16 τις υποχρεώσεις της για το διεθνές φιλικό τουρνουά που διεξήχθη στη Μάλτα, καθώς στον τελευταίο της αγώνα επικράτησε της Β. Ιρλανδίας με σκορ 2-0.

Η Εθνική απέκτησε από το 1ο λεπτό τον έλεγχο του αγώνα, ενώ η αντίπαλη ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου την ελληνική εστία.

Σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν οι Καράκουτης (9΄) και Βιδάλης (27΄).

Η ελληνική ομάδα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε αρκετές ευκαιρίες να σημειώσει ευρύτερο σκορ με σημαντικότερες αυτές των Δημητριάδη (39΄) και Μανθάτη (68΄).

ΕΛΛΑΔΑ: Ντούνης, Βιδάλης (52΄ Αβραμίδης), Παπανικολάου, Πούφλης (52΄ Μανθάτης), Γκρόσιος, Καράκουτης (65΄ Κομήτης), Κασαπίδης, Παντεκίδης, Μακροστέργιος, Πατράλης, Δημητριάδης (72΄ Καρβουνίδης)

Ζελενίτσας: «Μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε με νέα πρόσωπα»

Την ικανοποίησή του για τη συνολική εικόνα των παιδιών στο τουρνουά εξέφρασε στο epo.gr ο ομοσπονδιακός προπονητής Χαράλαμπος Ζελενίτσας:

«Αν εξαιρέσουμε τον πρώτο αγώνα στον οποίο μας έλειπε η απαιτούμενη φρεσκάδα, η μετέπειτα απόδοσή μας ήταν αρκετά ικανοποιητική. Τα παιδιά συνεργάστηκαν πολύ καλά, δημιούργησαν πολλές φάσεις, ενώ δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους αντιπάλους. Το πιο σημαντικό είναι ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψουμε με νέα πρόσωπα και μπορώ να πω πως πλέον έχουμε δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα. Πιστεύω πως χτίζουμε μια δυνατή ομάδα, ενόψει της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2013-2014».

Σχόλια