Τουρνουά Σχολών ποδοσφαίρου “TOTAL FOOTBALL CUP 2013”

Από την Tοtal Football ανακοινώθηκε η Πρόσκληση Συμμετοχής τουρνουά σχολών ποδοσφαίρου TOTAL FOOTBALL CUP 2013 το οποίο διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά από την TOTALFOOTBALL και θα διεξαχθεί φέτος από τις 20 Οκτωβρίου 2012  έως και τα τέλη Μαΐου 2013.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση

Θα ήταν τιμή μας να σας προσκαλέσουμε στο τουρνουά σχολών ποδοσφαίρου TOTAL FOOTBALL CUP 2013 το οποίο διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά απο την TOTALFOOTBALL και θα διεξαχθεί φέτος από τις 20 Οκτωβρίου 2012  έως και τα τέλη Μαΐου 2013.

Ο σκοπός  μας για έκτη συνεχή χρονιά  είναι,  η οργάνωση ενός τουρνουά το οποίο να αναδεικνύει τις ιδέες  αξίες και αρχές που διδάσκονται στις σχολές ποδοσφαίρου,  με ισχυρό και ανταγωνιστικό επίπεδο ταυτόχρονα για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν.  Ένα τουρνουά το οποίο έγινε θεσμός.

Με μεγάλη μας  χαρά, είδαμε τις τρείς τελευταίες περιόδους,  2010, 2011 και 2012, να συμμετέχουν την κάθε χρονιά, περίπου 1500 παιδιά από 80 ομάδες.  Την φετινή περίοδο  το τουρνουά μας, αφορά ομίλους προχωρημένων και αρχαρίων. Η διαμόρφωση των ομίλων θα γίνει  και με κύριο κριτήριο την έδρα του συλλόγου ώστε να αποφευχθούν οι μεγάλες μετακινήσεις των ομάδων.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε  τον παρακάτω πίνακα,

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΓΗΠΕΔΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Stars                (Κ-7)

2006+

5×5

7 (ανά ομάδα)

Pre Juniors     (Κ-8)

2005+

5×5

6 (ανά ομάδα)

Pre Juniors     (Κ-9)

2004+

5×5

6 (ανά ομάδα)

Juniors           (Κ-10)

2003+

8×8

8 (ανά ομάδα)

Juniors           (Κ-11)

2002+

8×8

8 (ανά ομάδα)

Προπαίδες      (Κ-12)

2001+

8×8

8 (ανά ομάδα)

Προπαίδες     (Κ-13)

2000+

8×8

8 (ανά ομάδα)

ΠΑΡΟΧΕΣ TOTALFOOTBALL

Γραμματεία, γιατροί και διαιτητές, διοργάνωση τελετής λήξης, πάρτι, έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά διπλώματα για τα παιδιά, αναμνηστικά δώρα για τους προπονητές των ομάδων.  Αποκλειστικό Site ενημέρωσης του τουρνουά (www.totalfootball.gr) και φύλλο αγώνα.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ – ΕΠΑΘΛΑ –ΠΑΡΤΙ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Στην τελετή λήξης κάθε κατηγορίας,  θα γίνουν και οι ανάλογες βραβεύσεις και απονομές διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες.  Θα γίνουν  ειδικές ατομικές βραβεύσεις,  καθώς και στο σωματείο που θα ξεχωρίσει, βραβείο συνολικής καλύτερης παρουσίας.  Αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλια σε πρώτους, δεύτερους και τρίτους.  Επίσης μετά τις απονομές  θα ακολουθήσει ΠΑΡΤΙ για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά αλλά και τους γονείς τους,  με πολλές εκπλήξεις όπως επίσημους προσκεκλημένους από τον χώρο του ποδοσφαίρου, φουσκωτά παιχνίδια,  μουσική, και άλλα πολλά…

XΩΡΟΙ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

·         Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε εβδομάδα εκτός των επίσημων αργιών και περιόδων  διακοπών, στις έδρες των ομάδων που συμμετέχουν και είναι γηπεδούχοι, κατά προτίμηση κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10.00 έως και τις 14.00.

·         Στην αρχή του τουρνουά θα σας δωθεί το πλήρες  αγωνιστικό πρόγραμμα της χρονιάς.  Η συνάντηση των υπευθύνων από κάθε σχολή ποδοσφαίρου, όπου θα διευκρινιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής του τουρνουά,  θα γίνει την Δευτέρα 15/10 στο αθλητικό κέντρο Total Football στις 20.30 (Τζακιών 30, Παλλήνη).

·         Η ενημέρωση από την γραμματεία  για την βαθμολογία, το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων θα γίνεται με ηλεκτρονική μορφή (email), κάθε Τρίτη και Τετάρτη.  Καθημερινά στο επίσημο site του τουρνουά,  (http://www.totalfootball.gr) θα μπορούν όλοι να ενημερώνονται για την αγωνιστική δραστηριότητα όλων των ομίλων,  καθώς και  να βλέπουν αναλυτικά τα αποτελέσματα και τα νέα του τουρνουά.

·         Ο γιατρός και ο διαιτητής είναι ευθύνη της Total Football. Σε κάθε αγώνα ο διαιτητής θα έχει στην διάθεση του ένα συμπληρωμένο με τα δηλωμένα ονόματα των παικτών, φύλλο αγώνα από την γραμματεία, στο οποίο και  θα πιστοποιεί την τήρηση των κανονισμών συμμετοχής.

·         Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας γηπέδου από την ομάδα που είναι γηπεδούχος, υπάρχει η δυνατότητα οι αγώνες να γίνονται είτε στην έδρα του αντιπάλου , είτε στην έδρα του διοργανωτή.

·         Η κάθε σχολή θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει στην γραμματεία του τουρνουά τα πιστοποιητικά γέννησης  με ταυτοπροσωπία ή επίσημα δελτία ΕΠΣ, όλων των συμμετεχόντων παιδιών της .

·         Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, αλλά και οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση,   μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα,  6932347858 (Λιούλιος Βασίλης)  και 210 6616987 .

Κανονισμοί – Τρόπος διεξαγωγής τουρνουά

1. Τρόπος διεξαγωγής αγώνων

Για κατηγορίες από 8  έως και 16 ομάδες. Έναρξη 20/10

Α’ Φάση : Ένας γύρος όπου θα αγωνισθούν όλοι με όλους με εναλλάξ έδρες.

Σε αυτή την φάση ενδέχεται κάποια ομάδα κάθε αγωνιστική να έχει ρεπό.

Β’ Φάση :. Με βάση την κατάταξη, οι ομάδες θα χωρισθούν και θα δημιουργηθούν δύο ή και τρείς νέες κατηγορίες.  Εκεί πλέον θα παίξουν εντός και εκτός όλοι με όλους στην κατηγορία τους.

Γ΄ Φάση :  Ημερίδα Play offs.

Για κατηγορίες μέχρι οκτώ ομάδες. Έναρξη 20/10

Α’ Φάση :  Δύο γύροι όλοι με όλους εντός και εκτός έδρας.

Β΄ Φάση :  Play offs με πλεονέκτημα  νίκης και μειονέκτημα έδρας βάση βαθμολογίας.

2. Διάρκεια αγώνων

Αγώνες σε γήπεδα 5×5 :            Αγώνας 2×25.   Hμίχρονο 5 λεπτά.

Αγώνες σε γήπεδα 8×8:             Αγώνας 2×30.   Hμίχρονο 5 λεπτά.

Αγώνες σε γήπεδα 11×11:         Αγώνας 2×35.   Hμίχρονο 10 λεπτά.

3. Αλλαγές

Απεριόριστες αλλαγές με δικαίωμα επανασυμμετοχής του παίκτη στον αγώνα, πάντα σε διακοπή του αγώνα και όταν έχει κατοχή η ομάδα που επιθυμεί αλλαγή, με την άδεια του διαιτητή.  Σε περίπτωση όπου ο διαιτητής κρίνει ότι οι αλλαγές γίνονται συνεχόμενα με σκοπό την καθυστέρηση έχει το δικαίωμα να μην τις επιτρέψει.

4. Μπάλες που θα χρησιμοποιούνται

Αγώνες για Κ7, Μπάλα Μέγεθος 3

Αγώνες από Κ8 μέχρι και Κ13,  Μπάλα Μέγεθος 4

Αγώνες από Κ14 και άνω,  Μπάλα Μέγεθος 5

5. Δικαιολογητικά συμμετοχής

Κατάσταση με ονοματεπώνυμα παιδιών ανά τμήμα και ημερομηνία γέννησης, ώστε να προτυπώνονται τα φύλλα αγώνος . Σε κάθε αγώνα ο υπεύθυνος της ομάδας,  θα πρέπει να παραδίδει τα πιστοποιητικά γέννησης με ταυτοπροσωπία ή πρωτότυπα δελτία ΕΠΟ, στον διαιτητή του αγώνα πριν την έναρξη. Στον διαιτητή θα πρέπει να παραδοθούν σε ένα φάκελο, μόνο τα πιστοποιητικά των παιδιών που αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και με την συγκεκριμένη αυτή σειρά.

Αλλοδαποί: Απαιτείται επίσημη μετάφραση πιστοποιητικού γέννησης με βεβαίωση ταυτοπροσωπίας,  ή όποιο άλλο επίσημο έγγραφο (διαβατήριο ,άδεια παραμονής) πρωτότυπο ή επικυρωμένο με ταυτοπροσωπία αντίστοιχα.  H οποιαδήποτε φωτοτυπία δεν θεωρείται έγκυρη.

6. Δήλωση παικτών και δικαίωμα συμμετοχής

Για κατηγορίες σε γήπεδα 5×5    :  16 δηλωμένοι παίκτες ανά ομάδα.

Για κατηγορίες σε γήπεδα 8×8    :  20 δηλωμένοι παίκτες ανά ομάδα.

Για κατηγορίες σε γήπεδα 11×11 :  24 δηλωμένοι παίκτες ανά ομάδα.

Κατά την διάρκεια της χρονιάς σε όλες τις κατηγορίες,  μπορούν να δηλωθούν ακόμα πέντε (5) παίκτες.

Θα πρέπει μέχρι την έναρξη της πρώτης αγωνιστικής, να δηλωθούν ονομαστικά όλοι οι παίκτες ανά τμήμα. Δικαίωμα συμμετοχής στην φάση των Playoffs  θα έχουν,  μόνο οι παίκτες που έχουν αγωνισθεί τουλάχιστον στους μισούς αγώνες των προηγούμενων φάσεων. Σε περιπτώσεις όπου ομάδες έχουν δύο τμήματα στην ίδια κατηγορία, είναι υποχρεωμένες να οριστικοποιήσουν τα δύο ξεχωριστά “ρόστερ” των ομάδων αυτών, μέχρι και την λήξη της πρώτης φάσης του τουρνουά.

Ώς εκ τούτου λοιπόν στην φάση των Play Offs,  έχουν δικαίωμα συμμετοχής,  μόνο όσοι αναγράφονται στο εκτυπωμένο φύλλο αγώνα.  Τα παιδιά αυτά  έχουν ήδη ελεγχθεί από την γραμματεία μας ότι έχουν  συμπληρώσει τα απαιτούμενα παιχνίδια στο προηγούμενο διάστημα, ώστε να συμμετέχουν στα Play Offs.

Τα παραπάνω ισχύουν ανεξάρτητα της ηλικίας των παιδιών.

Σε κάθε κατηγορία επιτρέπεται να συμμετέχουν κορίτσια,  τα οποία είναι γεννημένα μέχρι και ένα χρόνο πριν από το όριο της κατηγορίας. Για παράδειγμα στην κατηγορία (01+)  μπορεί να συμμετέχει κορίτσι γεννημένο το 2000 κοκ.

7. Χρήση καρτών

(Αγώνες σε γήπεδα 5×5 ) : Δεν θα γίνεται χρήση καρτών. Σε ακραίες περιπτώσεις θα υπάρχει δίλεπτη αποβολή από τον διαιτητή και οριστική αποβολή,  σε περίπτωση δεύτερης αποβολής του  ιδίου παίκτη.

(Αγώνες σε γήπεδα 8×8): Θα γίνεται συντηρητική χρήση καρτών,  χωρίς ποινές αγωνιστικών σε περίπτωση αποβολής.

(Αγώνες σε γήπεδα 11×11): Σε περίπτωση αποβολής λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς ο παίκτης θα τιμωρείται με ποινή μίας αγωνιστικής.

Σε περίπτωση αποβολής με δύο κίτρινες κάρτες ή απευθείας κόκκινη για σκληρό παιχνίδι, θα μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του.

8. Καθυστερημένη προσέλευση ομάδας

(Αγώνες σε γήπεδα 5×5 ): Δέκα λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, ο αγώνας ξεκινάει κανονικά με τέσσερεις παίκτες,  αλλιώς αυτόματα κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα με 3-0.

(Αγώνες σε γήπεδα 8×8): Δέκα λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, ο αγώνας ξεκινάει κανονικά με έξι παίκτες, αλλιώς αυτόματα κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα με 3-0.

(Αγώνες σε γήπεδα 11×11): Δέκα λεπτά μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, ο αγώνας ξεκινάει κανονικά με οκτώ παίκτες, αλλιώς αυτόματα κατοχυρώνεται στην αντίπαλη ομάδα με 3-0.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης ομάδας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, (24 ώρες πριν) η ομάδα πέραν του ότι χάνει τον αγώνα με 3-0, τιμωρείται και με -3 βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα. Σε περίπτωση Play off, η ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του τουρνουά.

9. Ένσταση αντικανονικής συμμετοχής

Υποβάλλεται στο τέλος του αγώνα και πριν την υπογραφή του φύλλου αγώνος στον διαιτητή από τον προπονητή. Ο διαιτητής σε συνέχεια θα καλεί τους προπονητές και τον παίκτη για τον οποίο υποβλήθηκε η ένσταση για την ταυτοπροσωπία και για να αποφασίσει για την εγκυρότητα η μη της ένστασης. Σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής, ο αγώνας κατοχυρώνεται με 3-0 και η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση  έξι βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα. Σε περίπτωση Play off, η ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του τουρνουά.

10. Ορισμός διεξαγωγής αγώνων

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό ο γηπεδούχος κάθε εβδομάδα  υποχρεούται να επικοινωνήσει με τον φιλοξενούμενο για τον τελικό προγραμματισμό της ημέρας και ώρας διεξαγωγής των μεταξύ τους αγώνων. Το αργότερο μέχρι κάθε Τετάρτη  στις 18.00, θα πρέπει να έχει σταλεί και από τις δύο ομάδες, ανεξάρτητα του ποιός είναι ο γηπεδούχος, το σχετικό ενημερωτικό έντυπο με email ( tournoua@totalfootball.gr) ή φαξ (210 6616987) στην γραμματεία.

11. Αναβολές αγώνων

Σε περιπτώσεις αναβολών λόγω καιρικών συνθηκών όπου ο διαιτητής κρίνει ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο, τότε το παιχνίδι θα αναβληθεί και θα διεξαχθεί σε ειδική ημερομηνία που θα ορίσει η γραμματεία.

Σε περίπτωση αιτήματος αναβολής η ενδιαφερόμενη ομάδα θα πρέπει να στείλει το σχετικό έντυπο με email ( tournoua@totalfootball.gr) ή φαξ (2106616987) στην γραμματεία, πριν την διεξαγωγή της προηγούμενης αγωνιστικής.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αρμόδια για την όποια αναβολή είναι η διοργανώτρια αρχή και θα ενημερώνεται η κάθε ομάδα με σχετικό ενημερωτικό έντυπο, πριν την διεξαγωγή της προηγούμενης αγωνιστικής.

12. Προτάσεις Total football παιδαγωγικού χαρακτήρα

Προτείνουμε, για παιδαγωγικούς λόγους, όταν μια ισχυρή ομάδα βρίσκει απέναντι της  μια αδύναμη, με την ταυτόχρονη και συντονισμένη προσπάθεια και των δύο προπονητών, να γίνεται μια προσπάθεια ώστε η διαφορά στο σκορ του αγώνα να μένει σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλά επίπεδα.

13. Κατηγορία Stars (06+)

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων αγώνων του τουρνουά δημιουργήθηκε και η κατηγορία  Stars Κ7. Σε αυτή την  κατηγορία, θα υπάρχει κανονικά και διαιτητής, όπου δεν θα κρατείται σκορ αγώνα και δεν θα υπάρχει τελική βαθμολογία. Όλοι οι συμμετέχοντες, θα βραβευθούν με αναμνηστικά διπλώματα, μετάλλια και κύπελλο στην τελετή λήξης.

14. Διαστάσεις γηπέδων

Στις κατηγορίες Stars και  Pre juniors, (Από Κ7 μέχρι και Κ9) αγωνίζονται σε διαστάσεις γηπέδου 5v5, 6 παίκτες. Αν το γήπεδο είναι 8v8, η αναλογία είναι  στο μισό γήπεδο κάθετα από πλάγια  σε πλάγια γραμμή. (μέγιστο 20x40m)

Στην κατηγορία Juniors και Προπαίδων, (Από Κ10 μέχρι και Κ13), αγωνίζονται σε διαστάσεις γηπέδου 8v8 (μέγιστο 30x50m) 8 παίκτες. Αν το γήπεδο είναι 11v11, η αναλογία είναι  στο μισό γήπεδο, με τις εστίες να βρίσκονται στα πλάγια και πλάτος γηπέδου  από  την σέντρα μέχρι την γραμμή  της μεγάλης περιοχής. Επειδή οι διαστάσεις  στα γήπεδα 11v11 ποικίλουν, μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων και με την βοήθεια των διαιτητών την πρώτη αγωνιστική, θα ορισθεί το πώς θα πρέπει να ορίζονται τα γήπεδα 5v5 και 8v8 μέσα σε αυτά. Οι κατηγορίες Παίδων, (Από Κ14 και άνω), αγωνίζονται σε γήπεδο 11v11.

15. OFFSIDES

Στα γήπεδα 5×5 και 8×8   δεν υπάρχει OFFSIDE.

16. Βαθμολογίες

Τα βαθμολογικά κριτήρια είναι με την σειρά που αναφέρονται παρακάτω,

·         Συνολικοί Βαθμοί,

·         Συνολικός συντελεστής,

·         Συνολικά Καλύτερη επίθεση,

·         Συνολικά Καλύτερη Άμυνα,

·         Όλα τα παραπάνω, στα μεταξύ τους παιχνίδια στην συγκεκριμένη φάση του τουρνουά.

Εάν μετά από όλα τα παραπάνω εξακολουθεί να υπάρχει ισοβαθμία ,θα ακολουθεί κλήρωση, παρουσίας των υπευθύνων των ομάδων.

17. Βραβεύσεις

Στην τελετή λήξης κάθε κατηγορίας,  θα γίνουν και οι ανάλογες βραβεύσεις και απονομές διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες. Θα δοθούν ομαδικά βραβεία στις πιο παραγωγικές επιθέσεις της κάθε κατηγορίας, αλλά και στις πιο αποτελεσματικές άμυνες. Επίσης στο σωματείο που θα ξεχωρίσει, βραβείο συνολικής καλύτερης παρουσίας.  Αναμνηστικά κύπελλα και μετάλλια σε πρώτους, δεύτερους και τρίτους. Βραβείο πρώτης ομάδας  της κανονικής περιόδου σε περίπτωση όπου στα Play Offs δεν κατακτηθεί το πρωτάθλημα από την ίδια ομάδα. Επίσης μετά τις απονομές  θα ακολουθήσει ΠΑΡΤΙ για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τουρνουά αλλά και τους γονείς τους,  με πολλές εκπλήξεις όπως, παιδότοπος με φουσκωτά παιχνίδια, επίσημους προσκεκλημένους από τον χώρο του ποδοσφαίρου, μουσική, και άλλα πολλά…

18. Διευκρινήσεις Πληρωμών Αγώνων

Για την διευκόλυνση όλων oι πληρωμές είναι ευθύνη του γηπεδούχου και θα γίνονται στους διαιτητές μετά το τέλος της αγωνιστικής ημέρας.

Σε περίπτωση όπου ζητηθεί να μην σταλεί γιατρός από την γραμματεία μας, με ευθύνη του γηπεδούχου ο οποίος δύναται να τον παρέχει, το κόστος των αγώνων μειώνεται ανάλογα.

Με εκτίμηση,

Καραπιπέρης Ηλίας                                                        Λιούλιος Βασίλης

Διευθυντής Total Football                                            Υπεύθυνος διοργάνωσης

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, αλλά και οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση,   μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα,  6932347858 (Λιούλιος Βασίλης)  και 210 6616987.

Σχόλια