ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στους top δημιουργούς ταλέντων!

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του CIES, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός βρίσκονται στο top 100 των ομάδων με τους περισσότερους απόφοιτους από τις ακαδημίες τους!

Το CIES είναι αναγνωρισμένο από τη FIFA και διεξάγει έρευνες υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

Στην τελευταία του έρευνα δημοσιεύθηκε το top 100 ομάδων από τις ακαδημίες των οποίων έχουν αποφοιτήσει οι περισσότεροι παίκτες, που αγωνίζονται στα 31 καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αυτή τη στιγμή.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Άγιαξ, ο οποίος στα 31 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Ευρώπης, έχει δώσει αυτή την στιγμή 77 παίκτες που προέρχονται από τα φυτώριά του. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο “Αίαντας” έχει παράδοση σε αυτό το κομμάτι εδώ και δεκαετίες.

Στην δεύτερη θέση έπεται η Παρτιζάν με 74 ποδοσφαιριστές να προέρχονται από την ακαδημία της, ενώ πιο πίσω  βρίσκουμε την Μπαρτσελόνα. Αυτή την στιγμή, 57 ποδοσφαιριστές που έχουν βγει από τη “Μασία” παίζουν σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας σε κάποια από τα 31 τοπ πρωταθλήματα της «Γηραιάς Αλβιόνας».

Οι Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σαχτάρ Ντόνετσκ είναι στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα, μετρώντας από 50 παίκτες, ενώ μετά την κροατική Χάιντουκ Σπλιτ (49 ποδοσφαιριστές) βρίσκουμε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 47.

Όσο για την Ελλάδα, πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην 46η θέση με 27 παίκτες, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στην 74η με 23 ποδοσφαιριστές.

Θυμίζουμε ότι τα κριτήρια για να θεωρηθεί ότι κάποιος παίκτης βγαίνει από τις ακαδημίες είναι να έχει περάσει τουλάχιστον 3 χρόνια σε αυτές από ηλικία 15 έως 21 ετών.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα.

Σχόλια