Τόλης Αποστόλου: Ο κορυφαίος Έλληνας σκάουτερ

Έκανε το ντεμπούτο του επιτυχημένα ως ποδοσφαιριστής, κυρίως φορώντας τη φανέλα του Ατρομήτου. Ήταν όμως γεννημένος και για μια άλλη λαμπρή καριέρα μακράς διάρκειας.

Ο λόγος για τον πλέον κορυφαίο σκάουτερ της Ελλάδας, Τόλη Αποστόλου.

Ολοκληρώνοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα, διεύρυνε τους επαγγελματικούς του ορίζοντες, τελώντας αρχικά καθήκοντα προπονητή στην Κ20 του Ακράτητου από το 2001 μέχρι και το 2004. Η μεγάλη στιγμή για εκείνον ήρθε με την ομάδα του Ατρομήτου, όπου, μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τον Ολυμπιακό την περίοδο 2007-2008, διαπρέπει μέχρι και σήμερα.

Ο “ανιχνευτής ταλέντων” της ομάδας του Περιστερίου, έχει ανακαλύψει “διαμάντια”, τους οποίους έχει φέρει στις ομάδες υποδομής του Ατρομήτου, στις οποίες και διαγράφει λαμπρή καριέρα και ως Τεχνικός Διευθυντής. Χάρη στα δικά του “μάτια”, έχει εμπλουτιστεί σημαντικά η επαγγελματική ομάδα του Περιστερίου, αλλά και οι Εθνικές Ομάδες.

Ο Τόλης Αποστόλου, είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της πετυχημένης προσπάθειας του Ατρομήτου στις παραγωγικές ηλικίες, με την Ακαδημία των κυανέρυθρων να θεωρείται πλέον από τις πιο πετυχημένες σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για έναν κορυφαίο επαγγελματία, αλλά και άνθρωπο, που τρέφει εκ βαθέων αισθήματα για το σύλλογο για τον οποίο εργάζεται και δείχνει μεγάλη προσήλωση στη δουλειά του.

Οι βαθιές και άρτιες γνώσεις του σχετικά με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, το πάθος του για ουσιαστική και σκληρή δουλειά, συναντούν τη μεθοδικότητά του, το πρακτικό του μυαλό και την ποδοσφαιρική του οξυδέρκειά και γεννούν ένα άψογο αποτέλεσμα. Και όπως λοιπόν, τίποτα δεν είναι τυχαίο, έτσι καθόλου τυχαία δεν επήλθε και η ανέλιξή του σε κορυφαίο σκάουτερ στη χώρα μας.

Και επειδή οι σπουδαίοι επαγγελματίες ξεχωρίζουν πανταχόθεν, ο Τόλης Αποστόλου κατάφερε πρόσφατα να ξεπεράσει τα όρια, διαπρέποντας και στην…εικονική πραγματικότητα!

Πρόκειται για άλλη μια σπουδαία διάκρισή του, αυτή τη φορά στο πασίγνωστο videogame, το γνωστό Football Manager.

Εκεί, βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους σκάουτερ του κόσμου. Το πασίγνωστο αυτό παιχνίδι βασίζεται σε πραγματικές βάσεις δεδομένων και το χρησιμοποιούν όλες οι μεγάλες ομάδες για ανεύρεση ταλέντων. Ο Τόλης Αποστόλου αποτελεί έναν από τους ακριβότερους σκάουτερς στην πλατφόρμα αυτή, αποδεικνύοντας έτσι την αξία του ακόμα και σε μία άλλη… διάσταση.

Με όλα αυτά τα θετικά στοιχεία λοιπόν σε συνδιασμό, δε χωρά καμία απολύτως αμφιβολία για τη μοναδική του ικανότητα να καταλαβαίνει το ταλέντο ενός παίκτη, ακόμα και από το… ζέσταμα!

Δείτε τη λίστα με τους Best Scouts in Football Manager 2017 (Top 10), μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Τόλη Αποστόλου στην ένατη θέση παρακαλώ.

Σχόλια