Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κοιμάται, μαζί και η ηθική του!!!

Του Τάκη Κεφάλα*

Σχεδόν όλες οι ΠΑΕ συμφωνούν και περίπου ομονοούν ότι το ποδοσφαιρικό προϊόν προστατεύεται με το να μην μιλούν. Θέλουν, λένε, να βάλουν τέλος στην δυσφήμηση  των ενεργειών της λίγκας και απαγορεύουν, φιμώνουν και τιμωρούν όποιον μιλήσει με σχολιασμό για τις ενέργειές τους. Προσπαθούν καιρό να το φτιάξουν αλλά επέλεξαν κατά σύμπτωση να το φέρουν για ψήφιση πριν το ντέρμπυ, τυχαία; Δεν νομίζω.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να προστατέψουν το πρωτάθλημα που διοργανώνουν και ξεκινάει με βέβαιο πρωταθλητή ο οποίος είναι λέει ο μόνος που επενδύει και συμπερασματικά δικαιούται να παίρνει συνέχεια το πρωτάθλημα να τσεπώνει τα 25 εκατομμύρια και να ξεφεύγει από τους άλλους με τεράστια βήματα.

Ας απαντήσει κάποιος αν μπορεί να ανταγωνιστεί κάποιον που παίρνει κάθε χρόνο έτοιμα 25 εκατομμύρια, έχει λάβει με παραχώρηση γήπεδο και οι άλλοι πληρώνουν ενοίκιο για να παίζουν και να του κάνουν αέρα στα απαυτά και τα ενορχηστρωμένα φερέφωνα (ΜΜΕ) δεν έχουν να του καταλογίσουν τίποτε στραβό σε ότι κάνει, ας απαντήσει….

‘Ετσι λοιπόν ο ενας μεγαλώνει συνέχεια και οι δεν μπορούν να τον παρακολουθήσουν. Υπάρχει κάποια λογική; Πόσα θα βάζω εγώ κάθε χρόνο από τη τσέπη μου και θα με κορόιδευαν όλοι αυτοί οι απίστευτοι που διαφεντεύουν το ποδόσφαιρο. Με αυτά που γίνονται έχουν μιλήσει και οι Καρυάτιδες.

Μην πειράξει κανείς το τοτέμ Μούγγα στη στρούγγα!!!! Τι στημένα παιχνίδια, τι υποκλοπές, τι διαιτησίες σε τελικούς που φεύγουν οι οπαδοί των τροπαιούχων, τι οπαδοί που πηδάνε στο γήπεδο και κυνηγάνε τους παίκτες του αντιπάλου, τι ήμουν και εγώ οφσαίντ με τον Κατσουρανη, τι Ριζούπολες, τι έφτασε το πούλμαν της αντιπάλου ομάδας στο ΝΑΟ μετά από μιάμιση ώρας για να παίξει, τι παίζουμε τόση καθυστέρηση όση πρέπει για να κερδίσει το τοτέμ, τι διακοπές αγώνων γιατί απειλείται η σωματική ακεραιότητα παρότι παίζει υπό την προστασία 20000 αστυνομικών, τι «εμείς δεν φοβόμαστε αλλά τα αποδυτήρια έχουν τοξικά» και άλλα πολλά.

Άλλα όταν λες αυτά που όταν τα βλέπεις μιλούν και οι Καρυάτιδες είσαι αντιολυμ…………, δεν έχεις ομάδα, δεν έχεις χρήματα (πόσα να έχω και αν τα έχω να τα διαθέτω για να με δουλεύει  στη ψύχρα ο κάθε διαιτητής, αθλητικός δικαστής και ο όποιος περίεργος;

Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια, μη μιλάει κανείς κριτικά και επικριτικά για το ποδόσφαιρο, γιατί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα κοιμάται μαζί και η ηθική του.

Τάκης Κεφάλας είναι ένας αγνός Παναθηναϊκός οπαδός, παίζει, διαβάζει, παρακολουθεί, ακούει και ασχολείται καθ’ υπερβολή με την αγαπημένη ασπρόμαυρη μπάλα και τον βασιλιά των σπορ.

Για να διαβάσετε άλλα άρθρα του Τάκη Κεφάλα κάντε κλικ εδώ

Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν. Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα βρίσκουν σύμφωνο το football-academies.gr

Σχόλια