To Ποδόσφαιρο σε καραντίνα – Τι προτείνει στους νεαρούς αθλητές του, ο Χρόνης Σαπουνάς [VIDEOS]

Όλα έχουν μπει σε καραντίνα. Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε στάση αναμονής και οι νεαροί ποδοσφαιριστές μένουν σπίτι. Διαβάστε τι προτείνει στους νεαρούς αθλητές του, ο έμπειρος προπονητής Χρόνης Σαπουνάς

Προέχει η υγεία, ώστε όταν λήξει ο “Corona -Συναγερμός” όλοι οι ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στο γήπεδο και να συναντηθούν από κοντά με τους συμπαίκτες και προπονητές τους.

Τι κάνουν όμως στο μεσοδιάστημα, ερασιτεχνικοί σύλλογοι που δουλεύουν με νεαρούς ποδοσφαιριστές;

Ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Χρόνη Σαπουνά, που είναι προπονητής (UEFA A’) του Α.Σ. ΕΡΜΗ Βόλου, μιας μικτής ομάδας Κ16, με μέσο όρο ηλικίας τα 15,5 έτη, που συμμετέχει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ.

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη νεαρή ομάδα, αποτελεί την συνέχεια της ίδιας της ακαδημίας του ΕΡΜΗ Βόλου και συνεχώς τροφοδοτεί νεαρούς ποδοσφαιριστές σε ομάδες Κ των ΠΑΕ και σε ανώτερες ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Φέτος, η νεαρή σε ηλικία ομάδα, έκανε θετική εντύπωση στον τοπικό αθλητικό Τύπο με την αγωνιστική και βαθμολογική της πρόοδο. Όπου ο τοπικός αθλητικός Τύπος την αποκαλεί “τα πιτσιρίκια του Χρόνη Σαπουνά”.

Το παμλμαρέ έχει γράψει 8-3-5 και έχει την 2η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας.
Στον 1ο γύρο έκανε 3-1-4 και στον 2ο γύρο 5-2-1.

Μία σημαντική επίδειξη προόδου που οφείλεται στην ομογένεια των νεαρών ποδοσφαιριστών που προέρχονται από Κ-16 και Κ14 του ίδιου του συλλόγου.

Ο κ. Χρόνης Σαπουνάς μας απάντησε ως εξής:

“Ως προπονητής σε αυτές τις ηλικίες το πρώτο μέλημά σου είναι να κάνεις σαφές την σοβαρότητα του θέματος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές σου. Να μείνουν σπίτι και οι επαφές τους να είναι αποκλειστικά στεγανές.

Είναι έφηβοι και λογικό είναι να βράζει το αίμα τους.

Διατηρείς μια τακτική επικοινωνία, μέσα από ομαδική συζήτηση είτε τηλεφωνικά είτε στο ίντερνετ και κοιτάς η ψυχολογία τους να είναι δυνατή.

Έχουν απορίες και χρειάζεται να είσαι παρόν. Στέλνεις κάποιες λύσεις που μπορούν να κάνουν ως εκγύμναση μέσα σε κλειστό και περιορισμένο χώρο.

Πέρα από αυτό, τους προτρέπεις να ασχοληθούν με την καθαριότητα του σπιτιού. Τον προσωπικό τους χώρο καταρχήν, και ότι αφορά την προσωπική τους υγιεινή. Να αποκτήσουν μία συνήθεια της “ατομικής ευθύνης”.

Εφόσον, το κάνουν πράξη πάμε και παραπέρα. Να υποστηρίζουν τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού έμπρακτα. Να δημιουργήσουν το “ομαδικό πνεύμα” και να υπάρχει μία ηρεμία στα ίδια τους τα σπίτια με τις οικογένειές τους.

Συνάμα τους προτρέπεις να ασχοληθούν με το διάβασμα και επίσης να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα.

Αυτή την στιγμή ο προπονητής ποδοσφαίρου χρειάζεται να είναι γονιός, ψυχολόγος, διατροφολόγος, γυμναστής και γιατί όχι μερικές φορές και “γελωτοποιός”.

Θεωρώ ότι σε κάθε κατάσταση πρέπει να είσαι αισιόδοξος. Να είσαι αισιόδοξος για να μπορείς να παλέψεις την κάθε κατάσταση. Το αρνητικό σενάριο, ΔΕΝ οδηγεί πουθενά.

Είμαστε λάτρεις της Ζωής και επικεντρωνόμαστε στην ίδια την ΖΩΗ.

Οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται καθοδήγηση και αυτή τη στιγμή η δουλειά ενός προπονητή είναι να δουλέψει το ψυχολογικό κομμάτι των παιδιών”.

Δείτε σε βίντεο τα ΓΚΟΛ της φετινής χρονιάς της ομάδας του Χρόνη Σαπουνά κάνοντας κλικ εδώ

Ο ύμνος της ομάδας:

Σχόλια