Το αστέρι του Ηρακλή, στην Εθνική Παίδων!

Ο Αστέρης Μουχάλης με έναν από τους εκπροσώπους του, Αχιλλέα Χατζηνικολάου

Παρά τις καταστάσεις που έζησε επέμεινε και συνέχισε να δουλεύει.

Σε πολύ δύσκολες εποχές, όταν ακόμα οι Ακαδημίες του Ηρακλή παρουσίαζαν εικόνα διάλυσης, ο Αστέρης Μουχάλης είχε πάντα την πεποίθηση ότι το όνομα αυτής της ομάδας και το έργο που έχει αφήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αδύνατο να χαθεί.

Το πίστευε ακόμη και την στιγμή που άλλοι σύλλογοι προσπαθούσαν να κάνουν το…πρότυπο «κυανόλευκο» εργοστάσιο παραγωγής ποδοσφαιριστών, φύλλο και φτερό με αρκετούς νεαρούς παίκτες τότε να επιλέγουν να αλλάξουν σταθμό, λόγω της πτώσης στην Δ’ Εθνική, αλλά και την εικόνα των τμημάτων υποδομής που πάλευαν να μείνουν όρθια μέσα σε εκείνη την λαίλαπα.

Και γι’ αυτήν την επιμονή του, ανταμείφθηκε. Αρχικά με την κλήση στην Εθνική, κάτι που είχε να συμβεί με ποδοσφαιριστή του Ηρακλή αρκετά χρόνια και σε δεύτερη φάση με την απόφαση του Σίνισα Γκόγκιτς να τον συμπεριλάβει στην αποστολή του Μπάνσκο, όπου η πρώτη ομάδα πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ο ίδιος παραμένοντας «προσγειωμένος», βασισμένος πάντα στο στόχο του να παίξει ποδόσφαιρο και στηριζόμενος στα δικά του αγαπημένα πρόσωπα, ζει το όνειρό του και μιλά στη “BlueArena” για τους ανθρώπους που του έδωσαν τα εχέγγυα να φτάσει μέχρι εδώ.

-Πως αισθάνεσαι που είσαι ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, μετά από αρκετά χρόνια που δέχεται κλήση από την Εθνική;

«Δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου, για όλα όσα έχουν συμβεί. Όπως είπατε το σημαντικό είναι που ένας παίκτης του Ηρακλή, κλήθηκε στην Εθνική. Κάτι βέβαια που συνέβη μέσα από την σκληρή δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Και γι’ αυτό ευχαριστώ όλους τους προηγούμενους προπονητές μου, όπως τον κ. Χασεκίδη, τον κ. Παγώνη, αλλά και τον κ. Βακαλόπουλο με τον οποίο δουλεύουμε επίσης πάρα πολύ καλά».

-Από τις εμφανίσεις σου στην Εθνική Παίδων; Ικανοποιημένος;

«Πολύ ικανοποιημένος και ελπίζω ότι κάθε φορά που θα συμβαίνει αυτό, θα είναι και καλύτερα».

-Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι που έχεις θέσει;

«Πρώτα από όλα θέλω να καθιερωθώ στην ομάδα του Ηρακλή. Αυτός είναι ο βασικός μου σκοπός και αυτόν θα προσπαθήσω να επιτύχω μέσα από την δουλειά μου».

-Φέτος συμμετείχες για πρώτη φορά και στην προετοιμασία επαγγελματικής ομάδας. Τι εντυπώσεις σου έμειναν από την παρουσία σου στην Βουλγαρία;

«Ήταν μια μοναδική εμπειρία και δεν μπορώ παρά να ευχαριστήσω τον κ. Γκόγκιτς που με επέλεξε. Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα. Αυτές οι δύο εβδομάδες ήταν πολύτιμες για μένα και ελπίζω σύντομα να με καλέσει ξανά για να αρπάξω την ευκαιρία. Το θέλω πολύ».

-Τι σου έμεινε περισσότερο από την συνεργασία σου με τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή;

«Οι συμβουλές τους. Όπως και το γεγονός ότι είχα την ευκαιρία να πάρω μια γεύση για το πώς δουλεύει μια ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα. Ήταν εξαιρετική αυτή η εμπειρία και θα κάνω τα πάντα για να την ξαναζήσω. Θα εργαστώ σκληρά γι’ αυτό».

-Ποιες είναι οι σκέψεις σου, σχετικά με τη φετινή πορεία του Ηρακλή;

«Αυτό που ξέρω είναι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Άπαντες, όπως και εγώ πιστεύουμε πάνω από όλα στον Ηρακλή. Ότι αυτή η ομάδα θα επιστρέψει άμεσα εκεί που ανήκει και θα μας χαρίσει πάλι μεγάλες στιγμές».

-Πως ένιωσες όταν άκουσες ότι συμπεριλήφθηκες στην αποστολή για το Μπάνσκο;

«Είναι κάτι που δεν περιγράφεται εύκολα. Ήμουν χαρούμενος, πετούσα. Ήμουν σχεδόν εκστασιασμένος και δεν έβλεπα την ώρα να ανέβουμε στην Βουλγαρία και να δουλέψουμε».

-Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για την κλήση σου στην Εθνική…

«Ακριβώς. Με βοήθησε πάρα πολύ ο Θεόδωρος Ελευθεριάδης που γνωρίζει καλά τις ακαδημίες του Ηρακλή. Ασφαλώς και ένιωσα ευτυχισμένος φορώντας το εθνόσημο. Είναι κάτι μαγικό και γιατί όχι να συμβεί ξανά στο μέλλον».

-Από την Δόξα Ασσήρου στον Ηρακλή, πως αποφάσισες την αλλαγή;

«Ο Γιώργος Παπαδόπουλος (σ.σ. Πόντιος) που είχα προπονητή μου μετέδωσε το πάθος που είχε στις προπονήσεις, αλλά και την δύναμη που έβγαζε και σαν άνθρωπος, αλλά και σαν ποδοσφαιριστής. Μου έδωσε απίστευτα πολλά πράγματα στις προπονήσεις. Κάπου εκεί με είδε και ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας, ο Κώστας Τσιολακίδης που μου μίλησε για τον Ηρακλή».

-Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο; Είναι αυτό που λένε συνήθως οι παίκτες; Θυμάμαι τον εαυτό μου με μια μπάλα στα πόδια;

«Με τον μπαμπά από μικρός στα γήπεδα, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς»

-Πως καταφέρνει ένα παιδί της ηλικίας σου να συνδυάζει, την προγραμματισμένη ζωή του ποδοσφαίρου με το σχολείο, τις υπόλοιπες ασχολίες, τα χόμπι κτλ; Δεν σου λείπουν οι βόλτες;

«Έχω σημαντικούς ανθρώπους δίπλα μου που με βοηθούν σ’ αυτόν τον τομέα και μου μιλούν συνέχεια. Έχω τους γονείς μου, τους μάνατζέρ μου (Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Ανδρέα Νινιάδη και Αχιλλέα Χατζηνικολάου), άνθρωποι που με κρατούν προσγειωμένο και προσηλωμένο στον στόχο μου. Όπως λέει και ο πατέρας μου…«ο σεμνός δεν χάνει ποτέ».

-Στο σχολείο; Το ίδιο καλός;

«Αφιερώνω τον χρόνο που πρέπει σε όλα. Προσπαθώ να είμαι καλός και στο ποδόσφαιρο, καλός και στο σχολείο. Εξάλλου η μόρφωση είναι πάνω από όλα, γι’ αυτό και δουλεύω σκληρά να πετύχω και σ’ αυτό το κομμάτι».

Οι φίλοι σε στηρίζουν; Τι σου λένε;

«Υπάρχει μεγάλη κατανόηση. Πρώτα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Οι σωστοί φίλοι δεν χάνονται, οπότε όσοι είναι γύρω μου, με δέχονται όπως είμαι. Είναι περήφανοι για μένα και με προτρέπουν να συνεχίσω την σκληρή δουλειά. Αναγνωρίζουν την μέχρι τώρα προσπάθειά μου και κυρίως δεν δέχομαι…πιέσεις(γελάει). Από κανέναν».

-Από ποδοσφαιριστές πρότυπα; Σε ποιον θέλεις να μοιάσεις;

«Στον Χατζηπαναγή, σε ποιον άλλον; Μπορεί να μην τον πρόλαβα, έχω δει όμως DVD και έχω καταλάβει το μέγεθος του ταλέντου που διέθετε. Τώρα αν με ρωτάτε για την θέση που αγωνίζομαι, θα πω τον Τοροσίδη που μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις».

-Σε ποια θέση σ’ αρέσει να παίζεις περισσότερο;

«Αυτό είναι δουλειά των προπονητών. Αυτοί είναι που θα επιλέξουν το που μπορώ να παίξω. Εγώ είμαι διατεθειμένος να ανταποκριθώ σε όλες, όσο καλύτερα γίνεται. Εξάλλου, ξεκίνησα ως επιθετικός, μετά γύρισα ως κεντρικός αμυντικός, ενώ ο κ. Χασεκίδης με χρησιμοποίησε και στη θέση του δεξιού μπακ. Αυτή φαίνεται τελικά ότι είναι και η θέση που μου ταιριάζει».

-Έζησες και «πέτρινα χρόνια» στις Ακαδημίες του Ηρακλή; Πως πήρες την απόφαση να παραμείνεις;

«Ο Ηρακλής ήταν, είναι και θα παραμείνει μια πολύ μεγάλη ομάδα. Και αυτό δεν θα αλλάξει όσα χρόνια κι αν περάσουν, είτε σε επίπεδο πρώτης ομάδας, είτε και στις ακαδημίες. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να φύγω, καθώς γνώριζα –από αυτά που μου έλεγε και ο πατέρας μου- ότι οι δυσκολίες θα περάσουν και ο σύλλογος θα ξανασταθεί στα πόδια του. Ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός. Δεν είναι μυστικό ότι στα τμήματα υποδομής ο Ηρακλής είναι κορυφή. Κάποια στιγμή λοιπόν, θεωρούσα ότι από όλο αυτό, από την σκληρή δουλειά που έγινε και γίνεται, κάτι καλό θα βγει. Και τελικά βγήκα αληθινός».

Σειρά πλέον παίρνει και ο έτερος Μουχάλης, ο 13χρονος αδερφός του Αστέρη που αγωνίζεται στο παιδικό τμήμα του Ηρακλή στη θέση του κεντρικού αμυντικού…

Πηγή:bluearena.gr

Σχόλια