Το 2ο Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ

Το 2ο Σεμινάριο του Δικτύου Ακαδημιών της ΑΕΚ για τη σεζόν 2021-22 θα πραγματοποιηθεί στα Σπάτα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιανουαρίου.

Μετά τα δύο τελευταία σεμινάρια της σεζόν 2020-21 που διοργανώθηκαν διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, η Διεύθυνση Δικτύου υποδέχθηκε και πάλι τους συνεργάτες της τον περασμένο Σεπτέμβριο στο 1ο Σεμινάριο Δικτύου Ακαδημιών που έφερε τιμητικά την επωνυμία «Διονύσης Κυριακόπουλος», καθώς ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Τεχνικού Διευθυντή του Ερμή Άνω Λιοσίων που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στις 27 Ιουλίου 2021.

Τέσσερις μήνες μετά, οι εργασίες του σεμιναρίου επιστρέφουν στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της ΑΕΚ και οι 21 συνεργαζόμενοι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα εκπροσωπηθούν από ένα στέλεχός τους -και όχι από πολυμελείς αντιπροσωπείες- προς αποφυγήν συγχρωτισμού και για την προστασία της υγείας των συμμετεχόντων. Εννοείται, βέβαια, ότι θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος του σεμιναρίου, το οποίο διαμορφώθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Δικτύου με τους συνεργαζόμενους συλλόγους, θα έχει ο Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Δικτύου Ηλίας Κυριακίδης, ο οποίος θα ανοίξει και το σεμινάριο το πρωί του Σαββάτου με την πολύ σημαντική εισήγηση που θα έχει τίτλο «Διαχείριση Αγώνα» και θα αφορά όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την προετοιμασία και την καθοδήγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών σε μία αγωνιστική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα του 2ου Σεμιναρίου θα περιλαμβάνει ενότητες αγωνιστικού αλλά και εξωαγωνιστικού περιεχομένου. Θα γίνουν εισηγήσεις πάνω σε τεχνικά θέματα από τον προπονητή της Κ17 Γενναίο Καραχάλιο και τον ομόλογό του της Κ12 Στέλιο Ορφανίδη, ενώ ο τελευταίος θα παρουσιάσει την ενότητα με τίτλο «Φτάσε τη μπάλα στον ουρανό» που αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες Κ6 και Κ8, στην οποία θα αναλύσει το πώς πρέπει να βρει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής την ισορροπία ανάμεσα στο «παραμύθι» και στις πραγματικές συνθήκες του αθλήματος.

Στην πρώτη μέρα του Σεμιναρίου θα υπάρξει εισήγηση και από το στέλεχος του νομικού επιτελείου της ΠΑΕ ΑΕΚ Ζωγραφένιας Καλλιμάνη περί της εφαρμογής του Αθλητικού Δικαίου στα ερασιτεχνικά σωματεία και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για τη δεύτερη μέρα έχει προγραμματιστεί εισήγηση του διατροφολόγου της Ακαδημίας Αθανάσιου Ζαββού, ενώ θα ακολουθήσει αγώνας εκπαιδευτικού χαρακτήρα ανάμεσα στην ομάδα Κ17 της ΑΕΚ και την Κ19 της Κηφισιάς.

Την οργανωτική μέριμνα θα έχει ο υπεύθυνος διοίκησης Λεωνίδας Χατζημιχάλης.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του διημέρου.

 

Σχόλια