Την πρώτη της σχολή στην Ευρώπη ανοίγει η Μπαρτσελόνα στην Πολωνία

Η Μπαρτσελόνα θα ανοίξει την πρώτη της σχολή στην Ευρώπη αυτή τη βδομάδα στη Πολωνία. Θα είναι  ένα σχολείο ποδοσφαίρου για νεαρά ταλέντα, όπως έγινε γνωστό από την Βαρσοβία.

«Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το σχέδιο εδώ κι ένα χρόνο. Η “Μπάρτσα” εκτιμά ότι η Πολωνία είναι ένα καλό μέρος για να ανοίξει ένα τέτοιο σχολείο, με τις υποδομές της και την προοπτική του EURO 2012, το οποίο θα συνδιοργανώσει μαζί με την Ουκρανία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού στο Δημαρχείο της Βαρσοβίας, Βίεσλαβ Βιλτσίνσκι.

«Χάρη στην Μπαρτσελόνα και την τεχνογνωσία της, θα έχουμε τις καλύτερες μεθόδους εκπαίδευσης, τόσο για τους προπονητές μας όσο και για τους νέους ακολούθους του ποδοσφαίρου», συμπλήρωσε ο Βιλτσίνσκι.

Το σχολείο, του οποίου οι μαθητές πληρώνουν για να φοιτούν, θα ανοίξει την Πέμπτη σε τέσσερα αθλητικά κέντρα διαφόρων προαστίων της Βαρσοβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης εκπαιδεύουν νεαρούς ποδοσφαιριστές σε έξι χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Περού της Ιαπωνίας και της Αιγύπτου. Το σχολείο των Καταλανών θα είναι το πρώτο του είδους στην Ευρώπη, εκτός της Ισπανίας.

Σχόλια