Τι γίνεται με τη στελέχωση της Ακαδημίας της ΑΕΚ και τι με τους γεννηθέντες το 2003;

Έχει φρακάρει το “γραμματοκιβώτιο” των e-mail το τελευταίο διάστημα από μηνύματα, που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοια, τουλάχιστον σε επίπεδο Ακαδημιών.

Μηνύματα που προέρχονται και από «Σπάτα» μεριά, κυρίως από γονείς παιδιών που είναι γεννημένα το 2003 και τα οποία μας αφήνουν πάρα πολλά ερωτήματα… αναπάντητα.

Ψάχνουμε το θέμα των 2003 και πιστεύουμε να επανέλθουμε σύντομα…

Μια τωρινή ματιά στην Ακαδημία της ΑΕΚ

Ουσιαστικά ως αυτή τη στιγμή, ανακοίνωση από την ΠΑΕ, για ποιος ηγείται στην Ακαδημία της Ένωσης στο «νέο μοντέλο λειτουργίας» δεν υπάρχει.

Η τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ (από 31/5), έχει να κάνει με τη μη ανανέωση συνεργασίας με 6 προπονητές. Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του νέου μοντέλου λειτουργίας που θα εφαρμοστεί στα τμήματα υποδομής του συλλόγου με έναρξη ισχύος από την 1η Ιουνίου, δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τους προπονητές Νίκο Παναγιωτάρα, Διονύση Κατραμάδο, Αγγελο Χατζόπουλο, Μάρκο Δήμο, Δημήτρη Ρούσσο και Τάσο Κυριακόπουλο.

Η ΑΕΚ τούς ευχαριστεί για την προσφορά τους και τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της δουλειάς τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Οι λεπτομέρειες και τα πρόσωπα του νέου μοντέλου λειτουργίας των Ακαδημιών θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες».

Επίσης στο «νέο μοντέλο λειτουργίας», δεν συμπεριλήφθηκε ο Τόνι Σαβέφσκι. Η ανακοίνωση (31/5):

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του νέου μοντέλου λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, δεν θα ανανεωθεί η συνεργασία με τον Τόνι Σαβέβσκι από τη θέση του Υπεύθυνου Σκάουτινγκ.

Η ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο διάστημα που υπηρέτησε το πόστο αυτό, αλλά και για τη διαχρονική παρουσία του στις Ακαδημίες της ομάδας, και του εύχεται κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνει στη συνέχεια της καριέρας του.

Ο Τόνι Σαβέβσκι ήταν και θα παραμείνει ιστορικό κεφάλαιο του συλλόγου”.

Το νέο μοντέλο λειτουργίας

Το νέο αυτό μοντέλο λειτουργίας κανονικά πρέπει να λειτουργεί αυτή τη στιγμή (η πιο πάνω ανακοίνωση της ΠΑΕ λέει ότι η έναρξη ισχύος του ήταν η 1η Ιουνίου), ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιος είναι αυτός που “κινεί τα νήματα”, ούτε ποιοι απαρτίζουν το επιτελείο του.

Βέβαια έχουν διαρρεύσει ρεπορταζιακά ονόματα, όπως των Ζήκου, Σαμαρά, Σίμου, Μάρκου, Αλεξόπουλου κλπ οι οποίοι μάλλον θα είναι αυτοί που θα τρέξουν το νέο μοντέλο λειτουργίας των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Επίσης δημοσιεύματα κάνουν λόγο, ότι ο κ. Γρηγόρης Σαράντης θα είναι αυτός που θα «τρέξει» και θα χρηματοδοτήσει την κιτρινόμαυρη ακαδημία, ώστε να γίνει μία άκρως επαγγελματική δουλειά, με μεγάλες προοπτικές για τον σύλλογο, αναλαμβάνοντας αυτός εξολοκλήρου τον σχεδιασμό και την αναδιάρθρωση των τμημάτων υποδομής, με πρωτεργάτες τους Άκη Ζήκο και Γιάννη Σαμαρά.

Εμείς ωστόσο, αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Σχόλια