Και οι γυναίκες παίζουν ποδόσφαιρο… TheArsenalWay [PHOTOS+VIDEO]

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 ετών συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας στη χώρα μας οι Arsenal Soccer Schools σε συνεργασία με την Α.Ε. Γλυφάδας (Ποσειδών – Οδυσσέας) και το αθλητικό κέντρο ATHLETIC FOOTBALL CENTER στο Χαλάνδρι το οποίο αποτελεί μέλος του δικτύου των σχολών τα τελευταία πέντε χρόνια, προσκάλεσαν στη χώρα μας την κα Allan Ciara.

Η κα Allan Ciara, είναι υπεύθυνη ανάπτυξης του γυναικείου τμήματος της Arsenal F.C.και ένα εξέχον μέλος της οικογένειας της Arsenal στην οποία εργάζεται από το 2014.  Παράλληλα είναι και εκπαιδευτής προπονητών στην Αγγλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 27/2 προπονητικό camp των Arsenal Soccer Schools με τη συμμετοχή 105 κοριτσιών ηλικίας έντεκα έως δεκαέξι ετών στις εγκαταστάσεις του AthleticFootballCenter στο Χαλάνδρι. Οι νεαρές κοπέλες προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες τόσο της κας Ciara Allen όσο και άλλων πιστοποιημένων προπονητών.

Τα κορίτσια χωρίστηκαν σε δυο ηλικιακά γκρουπ και για τρείς ώρες διδάχτηκαν τα μυστικά του ποδοσφαίρου… TheArsenalWay. Το προπονητικό πρόγραμμα του camp βασίστηκε στη φιλοσοφία της ομάδας απο το Βόρειο Λονδίνο και το οποίο έχει ως στόχο την άριστη εκμάθηση των βασικών τεχνικών χαρακτηριστικών του αθλήματος με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο συνδυάζοντας την τεχνική με το παιχνίδι και παράλληλα ενισχύοντας την ποδοσφαιρική ελεύθερη έκφραση και ωρίμανση της κάθε αθλήτριας.

Ηταν η πρώτη φορά που διεξήχθει στη χώρα μας προπονητικό camp γυναικείου ποδοσφαίρου με την ενεργή παρουσία προπονήτριας επαγγελματικής ομάδας του εξωτερικού και οι απήχηση του ήταν εντυπωσιακή. Η συμμετοχή ήταν μαζική από όλες τις σχολές του δικτύου που έχουν κορίτσια στα τμήματα τους, αλλά και από άλλες ομάδες και συλλόγους αποδεικνύοντας τη δίψα, το ενδιαφέρον και την αγάπη των νεαρών κοριτσιών για τη στρογγυλή Θεά. Οι νεαρές αθλήτριες προήλθαν απο διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως μεταξύ άλλων: Αττική, Αργολίδα, Κατερίνη, Καρδίτσα, Εύβοια, Θεσσαλονίκη.

Η κα. Allen εντυπωσιάστηκε από τον ενθουσιασμό και την ενέργεια των κοριτσιών, ανανέωσε το ραντεβού της με τις νεαρές αθλήτριες και εξέφρασε την ικανοποίηση της για το επίπεδο που συνάντησε και την πεποίθηση της ότι μέσα από συντονισμένες ενέργειες και σωστό προγραμματισμό το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει μεγάλα περιθώρια εξέλιξης.

Οι  Arsenal  Soccer  Schools  στην Ελλάδα στο πλαίσιο του επιτυχημένου Advanced Development Program που εκτελούν τα τελευταία χρόνια είχαν δύο σημαντικές επιτυχίες για τα κορίτσια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η πρώτη με την Κοσκινά Λήδα, η οποία έχει πάρει αθλητική υποτροφία στο αμερικανικό κολλέγιο George Washington και η δεύτερη με την Γούλα Μαργιάννα από την σχολή της Άρσεναλ στη Λιβαδειά που πλέον αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική κατηγορία Γυναικών στις Ελπίδες Καρδίτσας και είναι βασικό μέλος της Εθνικής Κορασίδων.

Τέλος στη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα εκτός από το προπονητικό camp ήταν και η βασική ομιλήτρια στην προπονητική ημερίδα που διοργάνωσαν η Α.Ε. Γλυφάδας και οι Arsenal Soccer Schools υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με θέμα την Παρουσίαση Ολοκληρωμένου Τρόπου Ανάπτυξης και Προπονητικής Μεθοδολογίας για το Γυναικείο Ποδόσφαιρο.

Ομιλητές ήταν επίσης και οι δύο ομοσπονδιακοί προπονητές, κύριοι Δήμος Κάβουρας της Εθνικής Γυναικών και Αντώνης Πριόνας της Εθνικής Νεανίδων – Κορασίδων, οι οποίοι ανέλυσαν την ελληνική πραγματικότητα.

Φωτορεπορτάζ

Δείτε φτογραφίες κατά τη διάρκεια του camp κάνοντας κλικ εδώ

VIDEO

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της κας Allan Ciara, στην κάμερα του Football-Academies.gr

{youtube}DIbAflG1P_8{/youtube}

https://www.youtube.com/watch?v=DIbAflG1P_8

Σχόλια