Τεράστια ποσά στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, επί εποχής Μαρινάκη!

Από την πρώτη ημέρα της ενασχόλησης του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Βαγγέλης Μαρινάκης επενδύει στην Ακαδημία, αλλά και στο Δίκτυο Σχολών με τα αποτελέσματα έξι χρόνια μετά να είναι θεαματικά σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Από τη σεζόν 2010-11 έως και σήμερα ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού επενδύει τεράστια ποσά στην Ακαδημία η οποία έχει σαρώσει τις κούπες στις εγχώριες διοργανώσεις. Στο διάστημα αυτό έχουν κατακτηθεί 7 Πρωταθλήματα Super League σε επίπεδο Υποδομών ενώ εκκρεμεί και το Final-4 του Πρωταθλήματος Super League K-17 της περιόδου 2015-16.

Τα χρόνια αυτά η ομάδα Νέων έχει πάρει το Πρωτάθλημα Super League K-20, τη σεζόν 2012-13, τη σεζόν 2014-15 και 2015-16 ενώ το 2013 έφτασε έως τους “8” του Next Gen Series και την περίοδο 2014-15 στους “16” του UEFA Youth League. Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που συμμετέχει στο UEFA Youth League και στα τρία χρόνια έχει να επιδείξει μεταξύ άλλων νίκες κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, στη Γιουβέντους, στην Ατλέτικο Μαδρίτης, την Άρσεναλ.

Στο διάστημα αυτό πολλοί παίκτες από την Ακαδημία προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και ειδικά την περίοδο 2015-16 έχουν παίξει ο Κώστας Τσιμίκας, ο Μανώλης Σάλιακας, ο Γιώργος Μανθάτης και ο Γιάννης Λάτσι. Στα χρόνια αυτά παιδιά της Ακαδημίας όπως είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο Πραξιτέλης Βούρος και ο Νίκος Βέργος έπαιξαν στο UEFA Champions League και o Μπάμπης Λυκογιάννης στο UEFA Europa League. Φυσικά πολλοί ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας αγωνίστηκαν στο Πρωτάθλημα Super League με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού και άλλοι έπαιξαν στη διοργάνωση με άλλες ΠΑΕ. Δεκάδες παιδιά έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα και υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό

Στο επίπεδο Εφήβων (Κ-17) ο Ολυμπιακός από το 2011 έως σήμερα είναι συνεχώς στο Final-4 ενώ έχει κατακτήσει τα Πρωταθλήματα Super League K-17 της περιόδου 2010-11 και 2014-15 με το φετινό να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Στους Παίδες (Κ-15), ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος σύλλογος που κατέκτησε το 2014 το Πρωτάθλημα Super League K-15 και το επανέλαβε το 2016. 

Φυσικά την περίοδο αυτή η Ακαδημία των ερυθρολεύκων, απέκτησε τον δικό της Αθλητικό Ψυχολόγο και επένδυσε τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις αφού πλέον διαθέτει το δικό της γυμναστήριο, εστιατόριο, ξενώνες αλλά και 4 γήπεδα στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη. 

Οι επενδύσεις και η σκληρή δουλειά από τον Πρόεδρο της ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ Γιώργο Παύλου και τους συνεργάτες του συνεχίζεται καθημερινά με αποτέλεσμα η Ακαδημία να έχει αλλάξει επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Πηγή: ΠΑΕ Ολυμπιακός

Σχόλια