Επίθεση στην Εύα …από τη Σερένα

Αξέχαστος θα μείνει στην ελληνίδα διαιτήτρια τένις Εύα Ασδεράκη ο πρώτος τελικός Γκραν Σλαμ, στην καριέρα της! Η Ασδεράκη δέχτηκε φραστική επίθεση από τη Σερένα Ουίλιαμς στο Οπεν των ΗΠΑ, που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη.

Όλα άρχισαν από ένα δυνατό επιφώνημα «come on!» της Αμερικανίδας, κι ενώ η αντίπαλός της Σαμ Στόσουρ δεν είχε ακόμα χτυπήσει την μπάλα.

«Έδωσα τον πόντο στην Στόσουρ, σύμφωνα με τον κανονισμό. Προσπάθησα να της εξηγήσω, αλλά ήταν πολύ εκνευρισμένη. Φαίνεται πως κάπου ήθελε να ξεσπάσει! Τέτοια συμπεριφορά δεν μου έχει τύχει άλλη φορά», λέει η Ασδεράκη.

Ο επιδιαιτητής Μπράιαν Εϊρλι μοίρασε το συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού και στην εξέδρα Τύπου, επειδή δεν είναι μια συνηθισμένη παράβαση.

Η Ουίλιαμς άρχισε να μιλάει άσχημα αποκαλώντας μεταξύ άλλων την ελληνίδα διαιτήτρια «λούζερ». «Μου έδωσες ποινή γιατί εξέφρασα την άποψη μου; Είμαστε στην Αμερική! Είσαι μισητή και άσχημη μέσα σου. Μη με κοιτάς»!

Την μπέρδεψε μάλιστα με μια άλλη διαιτήτρια, η οποία επίσης την είχε τιμωρήσει πριν από δύο χρόνια, πάλι στη Νέα Υόρκη.

«Μέσα στα νεύρα της, μας μπέρδεψε, αφού έχουμε ίδιο χρώμα μαλλιών και αλογοουρά! Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι μας γνωρίζει καλά. Ηταν ο πρώτος μου τελικός Γκραν Σλαμ και πραγματικά, θα μου μείνει αξέχαστος. Στο τέλος δεν ήρθε να μου δώσει το χέρι», είπε η Ασδεράκη.

Η Σαμ Στόσουρ από την Αυστραλία κατέκτησε λοιπόν τον τίτλο, νικώντας 6-2, 6-3 τη Σερένα. Εγινε η πρώτη αθλήτρια της χώρας της που κατέκτησε τίτλο στο αμερικανικό ΟΠΕΝ από το 1973 (νικήτρια η Μάργκαρετ Κορτ).

tanea.gr

Σχόλια