Τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία της ΑΕΚ ο Κώστας Τσάνας

Νέος Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ αναμένεται να είναι ο Κώστας Τσάνας.

Ο πρώην υπηρεσιακός της Εθνικής Ελλάδας και για πολλά χρόνια προπονητής των μικρών Εθνικών ομάδων θα πιάσει δουλειά στα Σπάτα, σε μια θέση που έμεινε κενή μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Νίκο Κωστένογλου.

 

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα φορέσει τη φόρμα της Ένωσης, αφού υπήρξε σκάουτερ επί Ντούσαν Μπάγεβιτς και Ντέμη Νικολαΐδη τη σεζόν 2008-09.

Ο έμπειρος τεχνικός που επί χρόνια στα κλιμάκια των μικρών Εθνικών ομάδων είχε σημαντικές επιτυχίες, είναι ο βασικός υποψήφιος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας της ΑΕΚ, αλλά δεσμεύεται με εργασιακή σχέση με την ΕΠΟ μέχρι το τέλος του 2019.

Εχει γίνει η επαφή με τη διεύθυνση της Ακαδημίας της ΑΕΚ, αλλά ακόμη δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Η ΑΕΚ θέλει να καλύψει το κενό στην Ακαδημία με τον έμπειρο τεχνικό και η επίσημη συμφωνία είναι θέμα χρόνου.

Το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ τελειώνει άμεσα και η ΑΕΚ θέλει να καλύψει το κενό στις Ακαδημίες με έναν έμπειρο τεχνικό, ο οποίος για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με νεαρά παιδιά.

Ο Κώστας Τσάνας είναι ο μοναδικός ομοσπονδιακός προπονητής που υπό τις οδηγίες του κάποιο ποδοσφαιρικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, εκτός της εθνικής Ανδρών, μετείχε σε τελική φάση παγκόσμιας διοργάνωσης. Συγκεκριμένα το 2013 η Εθνική Νέων Κ20 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Κ20. Τη διάκριση αυτή είχε εξασφαλίσει η πρόκριση της εθνικής Νέων Κ19 στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κ19 του 2012, επίσης με τον ίδιο στη θέση του τεχνικού.

Σχόλια