Ταλέντα από το Μαυροβούνιο στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού

Δυο νεαροί διεθνείς ποδοσφαιριστές από το Μαυροβούνιο και ένας από την Αμερική δοκιμάζονται τις τελευταίες μέρες στην Παιανία.

Ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος πλέον ελέω και της πολύ σφιχτής οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ομάδα όχι μόνο να βγάζει παίκτες από την ακαδημία αλλά να μπορεί να βρίσκει και ταλέντα από τα Βαλκάνια και τις χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και να τα εντάσσει από μικρή ηλικία στην ακαδημία του.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εντατικοποιηθούν και οι δοκιμές σε νεαρά ταλέντα από την Ευρώπη αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τις τελευταίες μέρες στο Τριφύλλι και συγκεκριμένα στην ακαδημία έχουν έρθει τρεις ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό. Μάλιστα οι δυο εκ των τριών περιπτώσεων φαίνεται να είναι πάρα πολύ καλές.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Εδώ και λίγες μέρες την πόρτα της Παιανίας για να δοκιμαστούν από την ομάδα των Νέων τρεις ποδοσφαιριστές. Ένας από την Αμερική ονόματι Άλεξ και δυο από το Μαυροβούνιο.

Ο Άλεξ αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ αλλά η έως τώρα παρουσία του δεν έχει δείξει κάτι το εξαιρετικό ενώ διαμένει εκτός Παιανίας.

Σε ότι έχει να κάνει με τα δυο παιδιά από το Μαυροβούνιο ο ένας είναι ο Γκόραν Καμπαρκάπα και ο άλλος ο Μπόρις Κοπίτοβιτς. Δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στην Μπούντουσνοτς Ποντγκόριτσα και αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Μαυροβουνίου ενώ είναι και πολύ καλοί φίλοι μεταξύ τους και η παρουσία και των δυο στη Παιανία βοηθά και τους δυο.

Γκόραν Καμπαρκάπα

Ο Γκόραν Καμπαρκάπα είναι γεννημένος στις 15 Απριλίου του 1994 στο Μαυροβούνιο και αγωνίζεται ως στόπερ. Είναι δεξιοπόδαρος με ύψος 1.87 αλλά συνήθως παίζει από την αριστερή πλευρά.

Είναι διεθνής με την Εθνική Νέων του Μαυροβουνίου ενώ βρίσκεται στην Παιανία εδώ και τουλάχιστον δυο εβδομάδες αλλά από το Τριφύλλι κρατούσαν ως μυστικό την παρουσία του.

Μάλιστα ο διεθνής στόπερ έχει έρθει και έχει δοκιμαστεί και την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη και θα παραμείνει στη χώρα μας τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο έτσι ώστε από το Τριφύλλι να μπορέσουν να αξιολογήσουν λεπτομερώς την αξία του και να δουν αν θα τον αποκτήσουν η όχι.

Μπόρις Κοπίτοβιτς

Ο έτερος Μαυροβούνιος ονομάζεται Μπόρις Κοπίτοβιτς και είναι γεννημένος στις 17 Σεπτεμβρίου του 1994 και αγωνίζεται και αυτός στην θέση του στόπερ αλλά από την δεξιά πλευρά της άμυνας.

Ο Κοπίτοβιτς έχει ύψος 1.84 και είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και την Εθνική Νέων του Μαυροβουνίου στην οποία ήταν και αρχηγός. Όπως επίσης και στην ομάδα του.

Ο 19χρονος άσος ήρθε στην Παιανία την Τρίτη και έχει κάνει μόλις δυο προπονήσεις με την ομάδα στις οποίες έδειξε κάποιες από τις αρετές του.

Ο Κοπίτοβιτς είναι άγνωστο για πόσο θα παραμείνει στην ακαδημία καθώς έχει έρθει για πρώτη φορά σε αντίθεση με τον κολλητό του που ήρθε για δεύτερη φορά.

Εντυπωσιασμένοι και οι δυο

Και οι δυο δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τα όσα έχουν συναντήσει έως τώρα στην Παιανία. Από τις εγκαταστάσεις του Τριφυλλιού αλλά και από τη συμπεριφορά όλων στον Παναθηναϊκό. Τόσο των παιδιών που τους έχουν υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο όσο και με τους προπονητές των πράσινων.

Πηγή:prasinanea.gr

Σχόλια