Φθάνει πια το μονοπώλιο στις Ακαδημίες ποδοσφαίρου!

Γράφει ο Τάκης Κεφάλας

Το ποδόσφαιρο μας δεν δέχεται το νέο και το οργανωμένο. Όλοι οι παλιοί σύλλογοι, παράγοντες και ποδοσφαιριστές φοβούνται το καινούργιο,το φρέσκο και το οργανωμένο.

Θέλουν με την απαραίτητη πάντα συνδρομή των αρχών, να νέμονται τα καλά που προκύπτουν από το ποδόσφαιρο, σπάνια βέβαια αλλά προκύπτουν. Εκμεταλλευόμενοι τα διάφορα προσκόμματα που υπάρχουν άφθονα στο χώρο του αθλητισμού γενικότερα ορθώνουν φράγματα για να μην μπορεί κανένας νέος με όρεξη και διαβασμένος να δημιουργήσει.

Οι άγραφοι νόμοι λειτουργούν πάντα υπέρ του παλιού σε όλα τα επίπεδα. Οι δήμοι παραχωρούν τα γήπεδα του κράτους για να τα νέμονται και να εισπράττουν οι παλιές ομάδες χρήματα, από την δημιουργία-λειτουργία των ακαδημιών .

Παίρνουμε τζάμπα το γήπεδο, όσες ώρες το θέλουμε, γράφουμε παιδιά στις ακαδημίες γιατί ο σύλλογος μας είναι ιστορικός και πρέπει να συντηρηθεί η πρώτη ομάδα και εμείς να κονομάμε. Χρησιμοποιούμε προπονητές-παιδαγωγούς παλιούς παίκτες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους ή ακόμη και για να έχουν εισόδημα και οι παράγοντες συνήθως είναι επώνυμοι της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι ενίοτε ασχολούνται και με τα κοινά χρησιμοποιώντας και την ομάδα (γονείς νεαρών παικτών), ως όχημα για την ανάδειξη τους σε διάφορα πόστα.

Η ευθύνη μας ως γονείς είναι μεγάλη διότι :

– Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε, με συνέπεια να αφήνουμε τα πάντα στην τύχη ή στην διάθεση του «ειδικού».

– Γράφουμε τα παιδιά μας σε ακαδημίες ομάδων, χωρίς να ενδιαφερόμαστε, αν οι προπονητές –παιδαγωγοί έχουν ένα δίπλωμα, για να είναι προπονητές και να ασχολούνται με μέρος της διαπαιδαγώγησης του παιδιού μας.

– Δεν ζητάμε να δούμε ή να μάθουμε,  αν ο σύλλογος στον οποίο έχουμε γράψει το καμάρι μας και τον οποίο πληρώνουμε από το υστέρημα μας, είναι καθόλα νόμιμος και να μάθουμε από τη μηνιαία συνδρομή μας τι επιστρέφει ως όφελος στο τμήμα του παιδιού μας (κανένα ζευγάρι κάλτσες, καμία εμφάνιση, λεωφορείο μετακίνησης, καμία επίσκεψη-παρακολούθηση μεγάλου αγώνα ).

– Προσφέρεται στο παιδί μας, ποδοσφαιρική γνώση με σχέδιο, με πρόγραμμα, με ορίζοντα εξέλιξης,. ή περνάμε την ώρα με φωνές, αγριάδα, οδηγίες του τύπου «όλο, όλο», «δυνατά», «μεγάλη», «εσύ», «διώξε», «κέρδισε κάτι»  και άλλα γραφικά.

Αναζητείστε το νέο, το φρέσκο και το οργανωμένο.

Μην επιτρέπεται να ασχολούνται με τα παιδιά σας, οποίοι οι …άλλοι μη ειδήμονες νομίζουν. Μην επιτρέπεται να φτιάχνονται περιουσίες και καριέρες χωρίς πτυχία και γενικά χωρίς κόστος, με δημοτικά γήπεδα και εγκαταστάσεις.

Αναλογιστείτε μόνο πόσοι, ειδικά στο ποδόσφαιρο,  επαγγέλλονται παράγοντες!!!

Τάκης Κεφάλας, για το Football-Academies.gr

 

* Ο Τάκης Κεφάλας παίζει, διαβάζει, παρακολουθεί, ακούει, ρωτάει και σχολιάζει το ποδόσφαιρο επί …24ώρου βάσεως (σχολιάζει και πάντα στην…εξέδρα). Γράφει στο Football-Academies.gr δεν δέχεται τη φίμωση, ούτε τη διόρθωση του αρχισυντάκτη, αλλά αυτός προσπαθεί ανελλιπώς να διορθώσει τα …κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου. Ασχολείται καθ’ υπερβολή, με την αγαπημένη του ασπρόμαυρη μπάλα και είναι από μωρό ερωτευμένος με το βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο. Ο Τάκης απεχθάνεται το facebook και το twitter και μιλά μόνο …σε θέση «τετατετ»…

Για να διαβάσετε άλλα άρθρα του Τάκη Κεφάλα κάντε κλικ εδώ

Σχόλια