“ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ”, ΑΛΛΑ…

Οπουδήποτε και να βρεθούμε, είτε σπίτι είναι αυτό, είτε γραφείο, είτε καφέ, η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα μας.

Φυσιολογικότατο βέβαια, από τη στιγμή που κάποια “ανίκανα λαμόγια”, αποφάσισαν πριν από πολλά χρόνια και δυστυχώς, συνεχίζουν να αποφασίζουν, για το μέλλον των παιδιών μας!

Έχουν αποφασίσει πλέον τι θα κάνουν, ξέρουν τον τρόπο, το χρόνο, τις αντοχές μας, μα πάνω απ΄όλα, ξέρουν άριστα, την “ανώμαλη νοοτροπία” μας και ξεπουλάνε σε κάποιους τη χώρα μας, δίνοντας τους το δικαίωμα, να ασελγούν αβίαστα, σε μια χώρα, που τη ζήλευαν, τη ζηλεύουν και θα τη ζηλεύουν για πάντα!

Σε μια χώρα, που οι φυσικές της ομορφιές, έγιναν ποίημα στα χείλη διασήμων ποιητών, ζωγραφιά στον καμβά φημισμένων ζωγράφων, σε μια χώρα, που οι θάλασσές της, έγιναν η αιτία να μάθουν κάποιοι κρυόπλαστοι, ότι υπάρχουν χρώματα όπως το μπλε και το γαλάζιο, βουνά όπως ο OΛΥΜΠΟΣ, όπου εμείς ανεβαίνουμε, χειμώνα με τα χιόνια και καλοκαίρι με τον ήλιο, για να πιούμε καφέ, να μιλήσουμε και να γράψουμε τραγούδια, παρέα με τους 12 θεούς! ενώ  κάποιοι άλλοι, ανεβαίνουν σε κάποια Έβερεστ και κάποια Κιλιμάντζαρα, για να καρφώσουν μια σημαιούλα, κάτω απ΄τη σκουρίλα του ουρανού τους, γράφοντας το ονοματάκι τους, σε κάποιο βιβλίο!

Μια χώρα, όπου ο ήλιος “κοιμάται” από πάνω της, κι΄όταν ξυπνάει, βαριέται να φύγει κι΄αλλάζει πλευρό, ενώ κάποιοι άλλοι, τον ψάχνουν σε μπουκαλάκια σε μίνι – μάρκετ! Μια χώρα, όπου μια χούφτα άνθρωποι, έχτισαν την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, και ανάγκασαν κάποια δισεκατομμύρια, άλλους ανθρώπους, να αφήσουν από μια πέτρα ο καθένας, σε κάποιο σινικό τείχος, που έφτιαχναν. Αυτοί κάνουν ουρές ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ, όλο το χρόνο, για να θαυμάσουν την επιβλητικότητα της, ψάχνοντας τύπους Άλγεβρας και Γεωμετρίας, που θα τους δώσει τη λύση του μυστηρίου, του ΘΑΥΜΑΤΟΣ που λέγεται ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

Και είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ, για ΟΛΑ τα παραπάνω, αλλά και γιατί ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ, γιατί όταν εμείς φτιάχναμε τον ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ οι άλλοι κοιμόντουσαν πάνω στα δέντρα, γιατί δεν “μασάμε” από 400 χρόνια σκλαβιάς, γιατί οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά – όπως είπε κι΄ένα φιλαράκι ο ΤΣΟΡΤΣΙΛ,- οι ήρωες πολεμούν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ! γιατί όποια πέτρα κι΄ αν σηκώσεις ΕΛΛΗΝΕΣ θα βρεις από κάτω, γιατί όταν οι ξένοι δεν έβρισκαν λέξεις, έκλεβαν τις δικές μας, γιατί στην ΕΛΛΑΔΑ, κάθε νύχτα τελειώνει το …επόμενο πρωί, γιατί άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει “καψούρα”, γιατί στην ΕΛΛΑΔΑ η οικογένεια έχει ακόμα αξία, γιατί είμαστε πρώτοι στο φανάρι και κορνάρουμε στον εαυτό μας, γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες, γιατί οι γονείς μας δεν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε μόλις κλείσουμε τα 18!, γιατί ΕΜΕΙΣ, γράψαμε την ΙΛΙΑΔΑ και οι άλλοι την κάνουν έργο χιλιάδες χρόνια μετά, γιατί ο ΕΡΩΤΑΣ ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ, γιατί με μια φλόγα ρε κρυόκολοι ενώσαμε όλο τον κόσμο, γιατί δουλεύουμε για να ζούμε – ως τώρα – και δε ζούμε για να δουλεύουμε, γιατί τα λεφτά και τα ψάρια, μας αρέσουν να τα τρώμε φρέσκα, γιατί όταν γουστάρουμε να κάνουμε μπάνιο βουτάμε στη θάλασσα και όχι στα σιντριβάνια, γιατί εδώ που ζούμε ΕΜΕΙΣ όλο το χρόνο, ο ξένος το έχει όνειρο ζωής για μια εβδομάδα, γιατί όταν φοράμε πέδιλα δεν τα φοράμε με κάλτσες, γιατί το σύνθημα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ, ήταν, είναι και θα παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ και γιατί ρε φίλε…… ΜΟΝΟ στην ΕΛΛΑΔΑ πάω στο σουβλατζή και όταν με ρωτάει : ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΜΕΣΑ; με θράσος και χαρά, του λέω : ΑΠ΄ ΟΛΑ !!!…

Άντε πια, εντέλει με τους  ΚΡΥΟΚΟΛΟΥΣ!!

Ίσως είναι το πρώτο άρθρο, που αναλώθηκα αρκετά με τα πολιτικά τεκταινόμενα ή μάλλον, με τον πατριωτισμό μου, αλλά και αυτά έχουν σχέση με τα παιδιά μας, τη στιγμή που η χώρα μας διασύρεται εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων, οι οποίοι παραδίδουν αμαχητί τη χώρα στους γερμαναράδες, οι οποίοι ότι δεν μπόρεσαν να μας κάνουν το ‘40 με τα όπλα, μας το κάνουν μετά από 70 χρόνια με το χρήμα, προσπαθώντας να μας κάνουν ΔΟΥΛΟΥΣ τους, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι!

Τα παιδιά μας λοιπόν, μη έχοντας συνειδητοποιήσει (ευτυχώς εν μέρει) τον κίνδυνο, συνεχίζουν και ζουν μες την τρελή χαρά! Σ΄ αυτές λοιπόν τις δύσκολες στιγμές, για όλες τις οικογένειες, βγαίνουν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, οι αξίες που έχουμε ως λαός. Το δέσιμο που έχουμε ΕΜΕΙΣ με τα παιδιά μας, η αγάπη και η έννοια μας γι΄αυτά, να είστε σίγουροι ότι θα μας κρατήσουν ζωντανούς!

Μ΄ αρέσει  όταν βλέπω έναν άνεργο πατέρα, του οποίου ενώ του λείπουν 99 λεπτά για να συμπληρώσει το 1 euro, να συνεχίζει να πηγαίνει το παιδί του για προπόνηση για να μη του στερήσει την αγαπημένη του διασκέδαση, μ΄ αρέσει επίσης, που κάποιοι κάνουν, το ¨σκατό τους παξιμάδι¨, προκειμένου να πληρώσουν τη συνδρομή τους στην Ακαδημία, για να προπονείται το παιδί τους. Θαυμάζω κάποιους, που ¨λιώνουν¨ στα χιλιόμετρα, πληρώνοντας αδρά βενζίνες και διόδια, βάζοντας στην άκρη βάσανα και σκοτούρες, για να κάνουν το κέφι του παιδιού τους, να παίζει μπάλα! Συμπονώ και συμπάσχω όλους αυτούς, που επιμελώς κρύβουν από τα παιδιά τους, την άσχημη οικονομική τους κατάσταση, προσπαθώντας να βλέπουν μονίμως ένα χαμόγελο, στα χείλη των παιδιών τους!

Και είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, που πολλούς από τους παραπάνω τους έχω ΦΙΛΟΥΣ, όπως είμαι σίγουρος, ότι ευτυχώς θα αποκτήσω κι΄ άλλους ΤΕΤΟΙΟΥΣ  ΦΙΛΟΥΣ, με τους οποίους θα αγχονώμαστε το ΙΔΙΟ για τα παιδιά μας, θα αγωνιούμε το ΙΔΙΟ για τι μέλλον τους, θα τρελαινόμαστε για την υγεία τους και θα σκιζόμαστε για να είναι πάντα χαρούμενα και να μην τους λείπει τίποτα!

Τίποτα δεν πρέπει να αλλοιώσει, την αδυναμία που δείχνουμε στα παιδιά μας γι΄ αυτό, καλά κάνουμε όλοι, που παρόλα τα προβλήματά μας τρέχουμε δεξιά και αριστερά, σε όλα τα γήπεδα, όπου μας το ζητήσουν και με οποιοδήποτε κόστος, για να τα χαρούμε βλέποντας τα να αγωνίζονται, συμμετέχοντας και εμείς στην δική τους χαρά και αγωνία, ξεφεύγοντας έτσι, έστω και για λίγο απ΄ τα προβλήματα μας.

Μέσα σε όλη αυτή τη ¨θολούρα¨ και την καταχνιά, επιτρέψτε μου να είμαι αισιόδοξος. Οι επόμενοι κοντινοί μήνες, μπορεί να προβλέπονται αρκετά δυσάρεστοι, αλλά όσο πιο δύσκολες μέρες  θα συναντάμε τόσο πιο κοντά θα ερχόμαστε και τόσο πιο πολύ θα δενόμαστε, γιατί είμαστε από τέτοιο ΜΕΤΑΛΛΟ φτιαγμένοι, που όσο μας ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ, τόσο πιο ΔΥΝΑΤΟΥΣ μας κάνουν!

Και το χειρότερο γι΄ αυτούς που ¨δουλεύουν¨ εις βάρος των παιδιών μας, είναι ότι, ΔΕΝ  ΞΕΡΟΥΝ, ότι όσο μας ΞΥΠΝΟΥΝ το φιλότιμο, τόσο θα γινόμαστε μια ΓΡΟΘΙΑ, που όταν γιγαντωθεί,

Θα τους …πάρει ο  ΔΙΑΟΛΟΣ !!!

Του Τάκη Γιαννόπουλου
Προπονητή της εφηβικής ομάδας του Πανερυθραϊκού

 

Οι απόψεις που εκφράζονται από κάθε συνεργάτη ή αρθρογράφο είναι προσωπικές και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο όσους τις διατυπώνουν. Αυτές οι απόψεις, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα βρίσκουν σύμφωνο το football-academies.gr

Σχόλια