«Τα παιδιά που δουλεύουν έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν»

Μετά από οχτώ μήνες απουσίας ο Δημήτρης Μαυρογενίδης επέστρεψε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού αναλαμβάνοντας μια σημαντική ομάδα όπως είναι η Κ16.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρεται στην Κ16 του Ολυμπιακού, στην Ακαδημία, στους Ρέτσο-Νικολάου και στον Κυριάκο Καραταΐδη.

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο οποίος στο παρελθόν έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Super League K17 με τον Ολυμπιακό έχοντας μεταξύ άλλων στο ρόστερ του τον Παναγιώτη Ρέτσο και τον Δημήτρη Νικολάου μιλάει στο olympiacos.org για το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Η Κ16 είναι ο προ θάλαμος της Κ17 και τα παιδιά πρέπει να δουλέψουν για να είναι έτοιμα για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του Πρωταθλήματος Super League K17.

Σχετικά με τη δουλειά που γίνεται στην Κ16 και με τους στόχους της νέας περιόδου, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης δηλώνει: «Η Κ16 στη φετινή χρονιά πρέπει να βάλει στόχους για όλα τα παιδιά τους οποίους πρέπει να τους πετύχουμε όλοι μαζί μέσα από την σκληρή δουλειά», και συνεχίζει: «Αυτή η χρονιά δίνει την δυνατότητα σ’ όλους μας να δουλέψουμε με τα παιδιά και να τα ετοιμάσουμε για την Κ17. Οι απαιτήσεις στον Ολυμπιακό είναι πάντα μεγάλες. Το επίπεδο της Κ16 είναι αρκετά καλό και μέσα από τους αγώνες αλλά και σημαντικά τουρνουά όπως αυτό που θα συμμετάσχουμε το τριήμερο 25-27/8 στη Ρωσία θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε τις δυνατότητες των παιδιών και να τα εξελίξουμε. Τα παιδιά δίνοντας αγώνες με σημαντικούς αντιπάλους θα κατανοήσουν πολλά πράγματα για το επίπεδο τους. Εμείς εν συνεχεία θα δουλέψουμε ατομικά και ομαδικά για να φτιάξουμε μια ανταγωνιστή ομάδα και παίκτες που θα είναι έτοιμοι για να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο».

Ο Ολυμπιακός προσφέρει τα πάντα στα παιδιά της Ακαδημίας του αλλά απαιτεί και πολλά. Σχετικά με τα προσόντα που πρέπει διακρίνουν έναν ποδοσφαιριστή της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ο έμπειρος τεχνικός απαντά: «Αυτό που ζητάμε από τα παιδιά είναι γρήγορη αντίληψη του παιχνιδιού. Η αντίληψη είναι κυρίαρχο στοιχείο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Φυσικά στον Ολυμπιακό έχουμε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Πρέπει να δουλέψουμε στην φυσική κατάσταση, στην τακτική και σ’ άλλα σημαντικά κομμάτια. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά είναι ότι δεν πρέπει να βιάζονται. Η αφοσίωση και η δουλειά θα σε δικαιώσει. Η βιασύνη θα σου φέρει προβλήματα. Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλα τα παιδιά. Στον Ολυμπιακό στα παιδιά προσφέρονται οι ιδανικές συνθήκες δουλειάς και θα είναι άδικο για τον εαυτό τους να μην τις εκμεταλλευτούν. Τα παιδιά που δουλεύουν έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν».

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης έπαιξε πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό σε επίπεδο Champions League αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά γι’ αυτό και κάθε τεχνικό να βλέπει τα … δικά του παιδιά να προοδεύουν. Ο Ρέτσος και ο Νικολάου δούλεψαν μαζί του πήραν το πρώτο Πρωτάθλημα της καριέρας τους (το Κ17 το 2015) και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης εξηγεί την πορεία αυτών των παιδιών: «Είναι μεγάλη η χαρά όλων μας στην Ακαδημία όταν παιδιά όπως ο Παναγιώτης και ο Δημήτρης εξελίχθηκαν και έφτασαν στην πρώτη ομάδα. Αυτό που έκανε αυτά τα παιδιά να ξεχωρίζουν από μικρή ηλικία είναι η αφοσίωση τους στο στόχο, η πολύ δουλειά και η αντίληψη καταστάσεων. Σκέφτονταν και ενεργούσαν σαν να ήταν πιο μεγάλοι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Έως τώρα έχουν δικαιώσει τις οικογένειες τους, που είναι πολύ δεμένες και αυτό είναι πολύ σημαντικό, τους εαυτούς τους και εμάς που είχαμε την χαρά να δουλέψουμε μαζί τους. Φυσικά έχουν ακόμη μεγάλο δρόμο μπροστά τους να διανύσουν. Όλα θα εξαρτηθούν από τη συνέπεια τους. Έχουν όλα τα εφόδια να φτάσουν πολύ ψηλά».

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης μίλησε και για τον παλιό αρχηγό του και συμπαίκτη στον Ολυμπιακό τον Κυριάκο Καραταΐδη ο οποίος είναι πλέον Διευθυντής στην Ακαδημία: «Όλοι στην οικογένεια του Ολυμπιακού πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και να βλέπουμε την αγάπη και την αφοσίωση του Κυριάκου στον σύλλογο. Να αντλούμε καθημερινά δύναμη από αυτή την αγάπη. Θα μας κάνει καλό και θα μας δυναμώσει. Όλοι έχουμε να πάρουμε πράγματα από την συμπεριφορά του μέσα στο σύλλογο».

Σχόλια