Συνέντευξη του Πέτρου Βιόπουλου

Ο νεαρός επιθετικός της Κέρκυρας Πέτρος Βιόπουλος, γεννημένος το 1994, μιλάει για τους στόχους, τα όνειρα και αναφέρεται στο ταλέντο, το οποίο σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά και την πειθαρχία θα τον βοηθήσει να πετύχει τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους του.

Η ομάδα σου στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Θεωρείς ότι είναι ένα από τα ατού σας;

Η ομάδα μου στηρίζεται κυρίως σε Έλληνες ποδοσφαιριστές που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της. Ναι είναι πολύ σημαντικό που έχουμε ποιοτικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν το δύσκολο ελληνικό πρωτάθλημα της S.L όπως και το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας.

Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και έναν μέτριο ποδοσφαιριστή;

Η διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό και έναν μέτριο ποδοσφαιριστή είναι η πολύ καλή δουλειά , η λεπτομέρεια και η γρήγορη ποδοσφαιρική σκέψη σε έναν δύσκολο αγώνα.

Θεωρείς  ότι το ταλέντο αρκεί για να γίνει κάποιος καλός ποδοσφαιριστής;

Φυσικά και όχι το ταλέντο είναι ένα σημαντικό προσόν για έναν ποδοσφαιριστή αλλά όχι το α και το ω , για να βελτιωθεί ένα ταλέντο χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά μεγάλη αγωνιστική πειθαρχία και συνεχής βελτίωση στο τεχνικό και αγωνιστικό σκέλος .

Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των πρωταθλημάτων υποδομής;

Τα θετικά των πρωταθλημάτων υποδομής είναι ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν αυτές τις ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται με έμπειρους προπονητές όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος , με επιστήμονες γυμναστές που με τις γνώσεις τους και τη σωστή προπόνηση βελτιωνόμαστε καθώς και το ιατρικό επιτελείο που σε οποιοδήποτε πρόβλημα είναι κοντά σου για κάθε συμβουλή προς όφελος μας. Το αρνητικό κομμάτι είναι η έλλειψη  αθλητικών υποδομών που χρησιμοποιούμε .

Από πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και με τι σκοπό ;

Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα μπολιάστηκα απο την παιδική μου ηλικία στην Κομοτηνή παρακολουθώντας τις προπονήσεις  της  ομάδας που ήταν ο πατέρας μου. Στη συνέχεια με αφορμή τη συμμετοχή του αδελφού μου στην Ακαδημία (Ουζουνίδης Γκουτσίδης ) δελεάστηκα και γράφτηκα και εγώ. Ο σκοπός μου είναι ένας και μοναδικός όπως θα τον ήθελε ο πατέρας μου και ο αδελφός μου να φθάσω σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο κάνοντας τους υπερήφανους, έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς ποδόσφαιρο διότι το αγαπάω παρα πολύ βάζοντας τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα.

Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο είναι να έχω πολύ μια πολύ καλή απόδοση βάζοντας γκόλ βοηθώντας την ομάδα μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Περιμένεις πως και πως την πρώτη σου συμμετοχή στην Super League ή δεν το σκέφτεσαι ακόμη;

Νομίζω πως αυτός είναι ο στόχος κάθε   ποδοσφαιριστή των υποδομών παίζοντας στην μεγάλη κατηγορία  με την ομάδα του  και ελπίζω  να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της σοβαρής και μεθοδευμένης προσπάθειας που γίνεται στην Κέρκυρα δουλεύοντας σκληρά.

Τι σημαίνει για σένα το ποδόσφαιρο;

Το άθλημα αυτό δεν είναι τυχαίο που έχει την μεγαλύτερη απήχηση στο φίλαθλο κόσμο έτσι και σε μένα νομίζω ότι καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού μου το οποίο αγαπάω υπερβολικά και θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Παρακολουθώντας τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα , τι είναι αυτό που ζηλεύεις και ποιο νομίζεις ότι σου ταιριάζει  ποιο πολύ;

Η δυνατότητα που έχουμε να παρακολουθούμε τα ξένα πρωταθλήματα αλλά και διαδρομή των ποδοσφαιριστών τους με κάνει να ζηλεύω ξεκινώντας από τις σύγχρονα αθλητικά τους κέντρα που διαθέτουν τα τμήματα υποδομής των , η ποδοσφαιρική παιδεία που διαθέτουν ,το ποιοτικό πρωτάθλημα και τα γεμάτα στάδια που σε βοηθούν ψυχολογικά. Όσον αφορά για το ποιο πρωτάθλημα μου ταιριάζει και θα ήθελα να παίξω είναι το Ισπανικό.

Εκτός από την ενασχόλησή σου με το ποδόσφαιρο , θα ήθελες να σπουδάσεις ; Και αν ναι τι θα ήταν αυτό ;

Πράγματι εκτός από το ποδόσφαιρο το οποίο αγαπώ και θα ήθελα να ασχοληθώ ,θα ήθελα να σπουδάσω γυμναστής με ειδικότητα ποδόσφαιρο.

Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει ή σε αγχώνει όσο αφορά την επαγγελματική σου σταδιοδρομία ;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να φοβίζει η να με αγχώνει, είμαι προσηλωμένος στο στόχο μου και με όπλα την εργατικότητα και τη διάθεση που με διακατέχει είμαι σίγουρος ότι θα πετύχω .

Πηγή : superleaguegreece.net

Σχόλια