Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Ρουγκάλα

Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Κωνσταντίνος Ρουγκάλας μιλάει στο superleaguegreece.net για τη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα υποδομής «Και τα δύο πρωταθλήματα έχουν μόνο θετικά σημεία γιατί κερδίζεις εμπειρίες και προσπαθείς να διεκδικήσεις πράγματα μέσα από την ομάδα σου» την στελέχωση την πρώτης ομάδας από ποδοσφαιριστές των τμημάτων υποδομής «υπάρχουν και οι ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, που πραγματικά κάνουν επενδύσεις στον τομέα αυτό και περιμένουν να έχουν αποτελέσματα με την ανάδειξη νέων παικτών», ενώ όσο αφορά το ντεμπούτο του με τα χρώματα της ομάδας του Πειραιά θα ήθελε να συνδυαστεί «με μια καλή εμφάνιση, νίκη για την ομάδα, και ακόμα καλύτερα με την επίτευξη ενός τέρματος». Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά των πρωταθλημάτων υποδομής;

«Και τα δύο πρωταθλήματα έχουν μόνο θετικά σημεία γιατί κερδίζεις εμπειρίες  και προσπαθείς να διεκδικήσεις πράγματα μέσα από την ομάδα σου. Στις ηλικίες των 15 – 17 ετών μπορείς μέσα από την συμμετοχή σου σε αυτά τα πρωταθλήματα να αναγνωριστείς.»

-Βλέπουμε ότι αρκετές ομάδες αρχίζουν και προωθούν παιδιά από τις ακαδημίες τους. Θεωρείς ότι ήταν κάτι που…άργησε αλλά τελικά έπρεπε να γίνει;

«Σίγουρα άργησε να γίνει αλλά λόγω των νόμων που άλλαξαν, ενώ επίσης στις περισσότερες ομάδες δεν υπάρχουν χρήματα και αυτό προκύπτει σαν μια ανάγκη πλέον και όχι γιατί πραγματικά το θέλουν. Βέβαια υπάρχουν και οι ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, που πραγματικά κάνουν επενδύσεις στον τομέα αυτό και περιμένουν να έχουν αποτελέσματα με την ανάδειξη νέων παικτών.»

-Η ομάδα Κ17 βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας αποκτήσει μεγάλη διαφορά από την 2η. Θεωρείς ότι από αυτή την ομάδα μπορεί να δημιουργηθεί ο βασικός «κορμός» του Ολυμπιακού τα επόμενα χρόνια;

«Το τμήμα Κ – 17 έχει πραγματικά καλή ομάδα , αλλά είναι πολύ νωρίς για να κριθούν οι παίκτες αυτοί, ώστε να είναι μέλη της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού. Σίγουρα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν και να έχουν υπομονή προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έχουν.»

-Ποια η εμπειρία που απέκτησες αγωνιζόμενος στα πρωταθλήματα υποδομής;

«Με τα παιχνίδια σίγουρα αποκτάς εμπειρίες. Εγώ απέκτησα ακόμα αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό μου.»

-Πως σκέφτεσαι την πρώτη σου συμμετοχή στην Super League;

«Με μια καλή εμφάνιση, νίκη για την ομάδα, και ακόμα καλύτερα θα ήταν πολύ καλό αν συνδυαζόταν και με την επίτευξη ενός τέρματος.»

-Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5-6 χρόνια;

«Να είμαι μέλος του Ολυμπιακού ή σε μια μεγάλη ομάδα του εξωτερικού.»

-Ποιο θεωρείς ότι είναι το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύνατο;

«Είμαι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι και αρκετά γρήγορος . Πρέπει να έχω πιο γρήγορη σκέψη μέσα στον αγώνα.»

-Υπάρχει κάτι που σε φοβίζει/αγχώνει όσο αφορά την επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

«Δεν με φοβίζει κάτι, όσο εγώ είμαι δυνατός, χωρίς τραυματισμούς και δουλεύω σωστά, όλα θα πάνε καλά και θα προχωρήσω μπροστά.»

-Ποια είναι τα τρία πράγματα που θεωρείς ότι πρέπει να… προσέξεις από εδώ και στο εξής ώστε να γίνεσαι όλο και καλύτερος παίκτης;

Α) Καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις.

Β) Καλή ζωή (διατροφή, ξεκούραση)

Γ) Να παραμείνω προσγειωμένος

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου όσο αφορά την εθνική Ελλάδας;

«Στόχος μου είναι και εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσω να παίξω με την Εθνική Ανδρών.»

Πηγή : superleaguegreece.net

Σχόλια