Συμβουλές για σκοράρισμα με χτύπημα φάουλ, από τους Γκάρεθ Μπέιλ και Σεμπάστιαν Λάρσον [VIDEOS]

Ο Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ και ο Σεμπάστιαν Λάρσον της Σάντερλαντ σου δίνουν τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να γίνεις ένας σπεσιαλίστας στα χτυπήματα φάουλ, ώστε να μη βλέπεις τα φάουλ που σουτάρεις να πηγαίνουν πάνω από το δοκάρι.

Είναι στη λίστα με τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο.

Όλος ο κόσμος θέλει να μάθει τα… μυστικά των κορυφαίων και ο Γκάρεθ Μπέιλ δεν δίστασε να μιλήσει γι’ αυτά.

Ο “αστέρας” της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ουαλίας εξήγησε τον τρόπο που εκτελεί τα φάουλ.

Ερώτηση στον Gareth Bale με Ε-mail:

«Τα φάουλ μου είναι πάντα μακριά από το στόχο. Μπορείς να με συμβουλεύσεις πως θα μπορέσω να γίνω πιο εύστοχος;»

Ο Gareth Bale απαντά:

“Μετά από κάθε προπόνηση κάνω ειδική εξάσκηση στα χτυπήματα. Tα φάουλ για άλλη μισή με μια ώρα ανάλογα με την κανονική προπόνηση που είχα προηγουμένως.

Αλλά όμως αυτή η εξάσκηση είναι αναγκαία για να βελτιωθώ. Συνήθως σημαδεύω το επάνω μισό του τέρματος εκτός και εάν είμαι κοντά οπότε σημαδεύω χαμηλά και δυνατά.

Πρέπει να έχεις ποικιλία στα χτυπήματα αλλιώς οι τερματοφύλακες θα σε μάθουν. Πάντως ξέρω ότι εάν το χτυπήσω γλυκά και προσεκτικά είναι πολύ δύσκολο για τον τερματοφύλακα. Συνήθως γνωρίζω αμέσως μετά το χτύπημα εάν θα καταλήξει ή όχι στα δίχτυα.

Πρώτα βεβαιώσου ότι το πόδι που στηρίζεσαι είναι από τη μέσα πλευρά της μπάλας ενώ το πόδι με το οποίο επιχειρείς το σουτ χτυπάει τη μπάλα στο έξω μέρος για να της δώσει φάλτσα αλλά ταυτοχρόνως κάνει πλήρη τροχιά για να της δώσει και δύναμη.

Με την άσκηση μπορείς να τελειοποιήσεις τα χτυπήματα των φάουλ αλλά όμως όταν υλοποιούνται με το γκολ, τότε το συναίσθημα είναι απίθανο”.

Επίσης είπε:

“Οταν πρέπει να χτυπήσω ένα φάουλ, στήνω την μπάλα με τη βαλβίδα προς τη δική μου πλευρά. Αν τότε την χτυπήσω στο σημείο που πρέπει, τότε κάνει την υπόλοιπη δουλειά. Παίρνει απρόβλεπτη τροχιά και μπερδεύει τον τερματοφύλακα.

Κάνω επίσης μόνο τρία ή τέσσερα βήματα πίσω για να πάρω φόρα. Προσπαθώ να βρω την μπάλα εκεί που βρίσκονται τα κορδόνια στο ύψος του κουντεπιέ. Δεν είναι τόσο εύκολο, αντίθετα είναι δύσκολο. Αλλά αν κάνεις το χτύπημα που θέλεις, η μπάλα θα μπει μέσα”.

{youtube width=”615″ height=”400″}aqL_NDwmffA{/youtube}

Δείτε βίντεο με τη σύγκριση Γκάρεθ Μπέιλ και Κριστιάνο Ρονάλντο στην εκτέλεση φάουλ

{dmotion width=”615″ height=”400″}x17tk27{/dmotion}

 

Ο Λάρσον και πως να εκτελέσεις ένα άπιαστο φάουλ

Ο φαρμακερός σπεσιαλίστας Sebastian Larsson της Σάντερλαντ σε ένα τέλειο χτύπημα φάουλ.

Ερώτηση με email:

Τα σουτ φάουλ που χτυπάω είναι απαίσια. Έχεις τίποτα χρήσιμες πληροφορίες πώς να βρίσκω στόχο;

Ο Sebastian Larsson απαντά:

Η προπόνηση είναι το παν. Κάνω έξτρα προπόνηση στα ελεύθερα χτυπήματα για μισή ώρα κάθε μέρα μετά την κανονική προπόνηση. Δεν είναι μόνο ότι βελτιώνεις την τεχνική αλλά σου δίνει και εμπιστοσύνη.

Όταν το έχεις κάνει τόσες πολλές φορές στην προπόνηση ξέρεις πλέον ότι θα μπορείς να πιάσεις ένα καλό σουτ όταν χρειάζεται και εάν κάποια φορά σου τύχει να πάρεις ένα φάουλ σε μια επικίνδυνη θέση για τον αντίπαλο, έχεις μια αισιοδοξία μέσα σου και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Όταν σουτάρω φαντασιώνομαι τη μπάλα να πηγαίνει εκεί που θέλω και δε διστάζω. Αφήνω ελεύθερο το σώμα μου και εκτελώ. Χτυπάω τη μπάλα με το κάτω μέρος του εσωτερικού του ποδιού, δίνοντας της ταυτοχρόνως μια ανοδική πορεία. Αυτό κάνει τη μπάλα να ανεβαίνει ψηλά με φάλτσο και μετά να κατεβαίνει απότομα.

{youtube width=”615″ height=”400″}-9Qd1Ffu02w{/youtube}

Σχόλια