ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η πολυετής εμπειρία και συνεργασία των Πιέρρου Θωμάκου και Δημήτρη Κοροπούλη, απέφερε τη δημιουργία του προπονητικού συγγράμματος “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ”.

Στο βιβλίο αναπτύσσεται η θεωρία για την βελτίωση των δεικτών της φυσικής κατάστασης, τη βοήθεια που προσφέρει η διατροφή στον οργανισμό του ποδοσφαιριστή, οι αιματολογικές και οι εργομετρικές εξετάσεις.

Οι αναγνώστες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων που εφαρμόζονται στο προπονητικό πρόγραμμα κατανεμημένες σε κατηγορίες ως προς τη βελτίωση που επιφέρουν στον ποδοσφαιριστή.

Επίσης με την ανάλυση του περιοδικού κύκλου γίνεται μεγαλύτερη κατανόηση πως κατανέμονται οι ασκήσεις. Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε προπονητές που εργάζονται σε κατηγορίες από U14 μέχρι ανδρικό τμήμα, είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό σύλλογο.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://bit.ly/3c4jCzh

‐ Ασκήσεις: συναρμογής / αερόβιας ικανότητας
‐ Ασκήσεις: βελτίωσης αντοχής & ταχυδύναμης
‐ Ενέργεια από την κατανάλωση των τροφών
‐ Μέτρηση της μέγιστης προσπάθειας, δοκιμασίες ανίχνευσης ταλέντου
– Ετήσιος προγραμματισμός και σχεδιασμός προγράμματος
‐ Δοκιμασίες ανίχνευσης ταλέντου

Πιέρρος Θωμάκος

Ο Πιέρρος Θωμάκος γεννήθηκε στις 27 Απριλίου 1970 και σπούδασε στη ΣΕΦΑΑ Αθηνών (ΕΚΠΑ) που αποφοίτησε το 1994. Στη συνέχεια απέκτησε Διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσιολογία της Αναπνοής τον Οκτώβριο του 2011, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ). Εργάζεται ως διδάσκων στη ΣΕΦΑΑ Αθηνών (Αποσπασμένος καθηγητής Φ. Αγωγής) στην προπονητική και διδακτική της Ποδοσφαίρισης.

Εργάστηκε ως προπονητής σε ερασιτεχνικές ομάδες και στα τμήματα υποδομής τους. Το πέρασμά του σε μερικές από αυτές ήταν Πανιώνιος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Εθνικός Πειραιά, Βύζας Μεγάρων, ΓΣ Καλλιθέας. Το 2004 μέχρι το 2008 ήταν στα προπονητικά Camps που διοργανώθηκαν στην Ελλάδα με τους Ολλανδούς προπονητές της παγκοσμίου φήμης Ακαδημίας ποδοσφαίρου Ajax Amsterdam.

Είναι μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και στο παρελθόν κατείχε τη θέση του ειδικού γραμματέα. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Σχόλια