Οριστικό: Αναβολή στο πρωτάθλημα της Super League

Οπως αναμενόταν ο Σταύρος Κοντονής πήρε την απόφαση να αναβάλει κάθε δραστηριότητα στη Super League, μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Ο Σταύρος Κοντονής είχε πάρει την απόφαση για αναβολή του πρωταθλήματος κάτι που οριστικοποιήθηκε την Πέμπτη (18/8). Ο Υφυπουργός Αθλητισμού πήρε την απόφαση αυτή μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και αφορούσαν τις αποφάσεις της ΕΠΟ όσον αφορά τους τακτικούς δικαστές, αλλά και τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού υπογραμμίζει πως οι αγώνες της Super League αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ.

Τι σημαίνει αυτό σε… πραγματικές ημερομηνίες. Με την απόφαση αυτή αναβάλλονται οι δύο πρώτες αγωνιστικές και σε συνδυασμό με την διακοπή λόγω και των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το πρωτάθλημα της Superleague δεν πρόκειται να ξεκινήσει νωρίτερα από το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».

Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

* Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.

Σχόλια