Στον Αιολικό Μυτιλήνης, ο 17χρονος Γιάννης Πίρκολος

Ο “μικρός” Γιάννης Πίρκολος γεννηθείς το έτος 2004 παίρνει το “βάπτισμα του πυρός” στο ανδρικό τμήμα μιας ιδιαίτερα αγαπητής και ιστορικής ομάδας του Αιολικού Μυτιλήνης.

Μιας ομάδας που δείχνει με τον Πρόεδρο της κ. Jim Αντωνάκα, τον προπονητή της κ.Δημήτρη Παπασπύρου, τον β.προπονητή κ. Βασίλη Παππά, αλλά και όλο το team ότι πιστεύουν και επενδύουν σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές με συγκεκριμένο πλάνο, σχέδιο και προγραμματισμό.

Η πρώτη ομάδα αυτού του ταξιδιού του Γιάννη στο ποδόσφαιρο ήταν ο Πρωτέας Παλαιάς Φώκαιας. Πρώτος προπονητής που έφερε τον μικρό κοντά στο ποδόσφαιρο ήταν ο Τάκης Μακροδημήτρης. Στη συνέχεια η σχολή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού “SuperGoal” στα Καλύβια Αττικής με την Έφη Δελή και τον κόουτς Κώστα Ζέρβα.

Σημαντική όμως στιγμή για την εξέλιξη του ήταν η επιλογή του μέσα από trials από τον τότε προπονητή της Κ13 της ΠΑΕ Πανιώνιος: Γ. Αποστολάκη (και νυν στο τεχνικό team της Κ15 της ΠΑΕ Ολυμπιακός), ο οποίος διέκρινε στον Γιάννη πολλά χαρίσματα και τον επέλεξε να ενταχθεί. Συμμετείχε έτσι στην Κ13 & Κ14 της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Στη συνέχεια εντάχθηκε στην ακαδημία της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης στην Κ15 και στην Κ16 με προπονητές τον Σ. Μαυράκη, Μ.Χατζηροδίτη και Τεχν. Διευθυντή τον Τ. Στασινόπουλο.

Η φετινή χρονιά 2020-2021 τον βρίσκει στην Ακαδημία της Valenthia F.C Greece Academy/Elite K17 με προπονητές τον Μ.Μπονιτς, τον Κ.Λαφιωτη και Τεχν. Διευθυντή τον Γιώργο Τόλια.

Πριν λίγες μέρες η ομάδα του Αιολικού Μυτιλήνης, μετά από εισήγηση του coach Σ.Μαυράκη τον δοκιμάζει, τον επιλέγει, και του προσφέρει την δυνατότητα να εξελιχθεί μαζί της.

Καλή Επιτυχία Γιάννη!

Η ανακοίνωση του Αιολικού:

“Η διοίκηση του ΑΕΠΣ Αιολικός ανακοινώνει την απόκτηση του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή Γιάννη Πίρκολου.

Ο 17χρονος αμυντικός (γενν. 2004) προέρχεται από τα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου (Κ13 & Κ14) και του Απόλλωνα Σμύρνης (Κ15 & Κ16), ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Elite K17 της Valencia CF Greece Academy”.

Σχόλια