Στόχος η παραγωγή παικτών για τον Ολυμπιακό!

Ο Βασίλης Βούζας και ο Φώτης Στρακόσια μίλησαν στο olympiacos.org για τη νέα χρονιά της ομάδας Νέων.

Τρεις ποδοσφαιριστές (Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος) της Κ-20 της περιόδου 2015-16 στην πρώτη ομάδα. Δυο συνεχόμενα Πρωταθλήματα Super League K-20 με αναρίθμητα ρεκόρ και κατά γενική ομολογία ωραίο ποδόσφαιρο. Δυο χρόνια με σπουδαίες νίκες και μια πρόκριση στο Youth League.

Όλα αυτά από την πρώτη ομάδα της Ακαδημίας του Ολυμπιακού  η οποία κάθε χρόνο βάζει και πιο ψηλά τον πήχη. Αυτή την περίοδο προετοιμάζεται «σκληρά» στο Πήλιο για να βάλει τις βάσεις για μια ακόμη σπουδαία χρονιά.

Ο Βασίλης Βούζας που συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας για 3η συνεχόμενη χρονιά μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του  και προπονητή τερματοφυλάκων Φώτη Στρακόσια έχουν στα … χέρια τους εξαιρετικό υλικό το οποίο καλούνται να δουλέψουν για να πετύχουν όλους τους στόχους.

Οι δυο προπονητές μίλησαν στο olympiacos.org για τη νέα χρονιά, τους τρεις που πήραν προαγωγή στην ανδρική ομάδα αλλά και γι’ όλα αυτά που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους στον Ολυμπιακό.

Βούζας: «Βάζουμε πιο ψηλά τον πήχη»

Ο 50χρόνος τεχνικός της ομάδας Νέων, Βασίλης Βούζας, μας δίνει από την αρχή της κουβέντας το στίγμα για την νέα περίοδο, ξεκαθαρίζοντας τους στόχους. «Η ομάδα έχει πολλούς στόχους. Ο πρώτος είναι η συνεχής βελτίωση των ποδοσφαιριστών και η προετοιμασία τους για την πρώτη ομάδα. Ο δεύτερος και αυτονόητος για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Η ομάδα φέτος μετά από δυο εξαιρετικές χρονιές δεν θα παίξει στο Youth League που ήταν και ένας ακόμη μεγάλος στόχος και αυτό μας στεναχωρεί», δηλώνει ο έμπειρος προπονητής και συνεχίζει μιλώντας για την προώθηση των τριών (Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος) στην πρώτη ομάδα αλλά και για τα παιδιά που έχουν τα φόντα για ν’ ακολουθήσουν τα βήματα τους: «Αυτά τα τρία παιδιά είναι η απόδειξη της σωστής δουλειάς που γίνεται στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο πρώτος στόχος που σημειώσαμε στην αρχή της κουβέντας επιτεύχθηκε σε πολύ καλό βαθμό. Η δουλειά όμως δεν σταματάει και θέλουμε να έχουμε και συνέχεια σ’ αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορεί να σταθούν σ’ αυτό το επίπεδο. Να περάσουν την πόρτα της πρώτης ομάδας και να σταθούν σ’ αυτή».

Οι πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας έχουν κυλήσει, ο προπονητής μετά και από τα δυο φιλικά παιχνίδια, έχει αξιολογήσει σε πρώτη φάση το ρόστερ του το οποίο όπως υποστηρίζει είναι πολύ ποιοτικό: «Έχουμε πολύ καλό ρόστερ. Στόχος μας είναι η ομάδα να είναι καλύτερη από την περσινή. Ο πήχης ανεβαίνει συνεχώς. Θέλουμε να παίξουμε καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Η ποιότητα που έχει το ρόστερ θα μας δώσει πολύ καλή εικόνα στα παιχνίδια του Πρωταθλήματος. Ως προπονητής είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παίκτες που αυτά που σχεδιάζουμε τα εφαρμόζουν πολύ καλά μέσα στο γήπεδο». Ο Βασίλης Βούζας μίλησε και για τις ιδανικές συνθήκες που υπάρχουν στην Ακαδημία του Ολυμπιακού: «Στην Ακαδημία μας έχουμε τα πάντα. Αυτό δεν είναι υπερβολή αλλά η αλήθεια. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Αυτό βοηθά και εμάς και τα παιδιά να δουλέψουμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η προετοιμασία μας εδώ στο Πήλιο δίνει πολλούς πόντους σ’ αυτή την ομάδα».

Στρακόσια: «Βάζουμε τις βάσεις για το μέλλον»

Μετά από μια σπουδαία καριέρα ως τερματοφύλακας, και του Ολυμπιακού, ο Φώτης Στρακόσια είναι τα τελευταία χρόνια στην Ακαδημία του συλλόγου, ως άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Βούζα στην Κ-20 αλλά και ως προπονητής τερματοφυλάκων. Ο έμπειρος τεχνικός σημειώνει με έμφαση πως στόχος είναι η δημιουργία παικτών που θα γίνουν επαγγελματίες. «Η δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία είναι σημαντική. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που τρία παιδιά από την Κ-20 είναι φέτος στην πρώτη μας ομάδα. Ο πήχης έχει ανέβει για την Ακαδημία. Αυτό εμάς μας αρέσει. Είναι μεγάλο κίνητρο», τονίζει αρχικά ο Φώτης Στρακόσια και συνεχίζει: «Έχουμε κερδίσει πολλά αυτά τα χρόνια αλλά το σημαντικότερο είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με τα παιδιά. Στόχος μας είναι να δώσουμε στα παιδιά τα εφόδια που θα χρειαστούν στη συνέχεια της καριέρας τους προκειμένου να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Σίγουρα δεν θα παίξουν όλοι στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αλλά θέλουμε να γίνουν επαγγελματίες και να πρωταγωνιστήσουν και σ’ άλλους συλλόγους».

Στη συνέχεια της συζήτησης δηλώνει ότι η Ακαδημία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και εστιάζει σ’ αυτά που προσφέρει ο Ολυμπιακός στους νεαρούς: «Φυσικά και η Ακαδημία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Προσφέρουμε τα πάντα στα παιδιά. Πίσω από εμάς υπάρχει ένα τιμ εξειδικευμένων ανθρώπων, όπως είναι ο ψυχολόγος, ο διατροφολόγος, ο καθηγητής που είναι δίπλα στα παιδιά όλη την ημέρα. Στην Ακαδημία μας εδώ και χρόνια υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψουμε σωστά. Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά τα παιδιά που έφυγαν. Πολλά απ’ αυτά όταν έπαιξαν  στον Ολυμπιακό δεν κατάλαβαν πόσο σημαντικές είναι οι παροχές και οι βάσεις που τους δώσαμε. Τώρα έχουν μετανιώσει για πολλά. Είναι ευτυχία για ένα παιδί να είναι στην Ακαδημία του Ολυμπιακού με τις συνθήκες που υπάρχουν».

Φυσικά ο έμπειρος προπονητής δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στο κομμάτι των τερματοφυλάκων: «Ο τερματοφύλακας είναι ιδιαίτερο και δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο. Θέλει προσωπικότητα αλλά και σωστή τεχνική. Έχουμε λίγους αλλά καλούς τερματοφύλακες αλλά με υπομονή και δουλειά πιστεύω θα δούμε κάτι καλό τα επόμενα χρόνια».

Σχόλια