Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική Ελπίδων

Η UEFA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων 2013-2015 η οποία θα γίνει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στη Νιόν της Ελβετίας.

Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν 52 χώρες οι οποίες χωρίστηκαν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ, μαζί με τις Σλοβακία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Αρμενία, Κροατία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Φινλανδία και Σλοβενία.

Από την κλήρωση της ερχόμενης Πέμπτης, θα σχηματιστούν δέκα προκριματικοί όμιλοι. Οι οκτώ όμιλοι θα αποτελούνται από πέντε ομάδες και οι δύο όμιλοι από έξι ομάδες.

Οι αγώνες της προκριματικής φάσης θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάρτιο. Οι δέκα ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση στον όμιλο τους μαζί τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες θα προκριθούν στην επόμενη φάση και θα παίξουν μεταξύ τους νοκ άουτ αγώνες, για να προκύψουν οι επτά ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση η οποία θα γίνει τον Ιούνιο του 2015.

Χωρίς αγώνες στην τελική φάση προκρίθηκε η Τσεχία, ως διοργανώτρια.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

Πρώτο γκρουπ: Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Ρωσία, Γαλλία, Σουηδία, Ισραήλ.

Δεύτερο γκρουπ: Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, Σκοτία, Πορτογαλία, Δανία, Λευκορωσία, Ουαλία.

Τρίτο γκρουπ: Ελλάδα, Σλοβακία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Αρμενία, Κροατία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Σλοβενία.

Τέταρτο γκρουπ: Βοσνία, Πολωνία, Γεωργία, Ισλανδία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κύπρος, Σκόπια, Λετονία.

Πέμπτο γκρουπ: Βόρειος Ιρλανδία, Αλβανία, Φαρόε, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Εσθονία, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Ανδόρα, Λιχτενσταϊν, Σαν Μαρίνο.

Σχόλια