Στο Ναύπλιο την άνοιξη του 2018 το International Elite Youth Tournament

Μία εβδομάδα μετά την παρουσίαση των σχολών της Βαλένθια που αρχίζουν τη λειτουργία τους στην Ελλάδα, η ισπανική ομάδα ανακοινώνει τη διοργάνωση ενός κορυφαίου διεθνούς ποδοσφαιρικού τουρνουά για ταλαντούχους παίκτες.

Το τουρνουά θα λάβει χώρα την άνοιξη του 2018 στο Ναύπλιο, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων.

Το τουρνουά  «INTERNATIONAL ELITE YOUTH TOURNAMENT» θα συγκεντρώσει τις καλύτερες ομάδες από τις Ακαδημίες της Βαλένθια από όλο τον κόσμο καθώς και τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες και θα διεξαχθεί με την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Ναυπλιέων που παραμένει πρωτοπόρος στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων που συνεισφέρουν στην κοινωνική, οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και βοηθούν στην υιοθέτηση θετικών προτύπων για τη νεολαία.

Για τη διοργάνωση του διεθνούς τουρνουά, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος (φωτό αριστερά) είπε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μία από τις κορυφαίες ισπανικές και ευρωπαϊκές ομάδες, όπως είναι η Βαλένθια, θα έρθει εδώ και θα μας τιμήσει με την παρουσία της. Η διεξαγωγή του τουρνουά Elite θα διαφημίσει το Ναύπλιο και την Αργολίδα σε όλο τον κόσμο και θα προσφέρει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας. Κυρίως, όμως, θα προσφέρει στα παιδιά μας, την ευκαιρία να έχουν υγιή πρότυπα και να αντιληφθούν τα μεγάλα οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός.»

Το INTERNATIONAL ELITE YOUTH TOURNAMENT που θα γίνει με την υποστήριξη της Global Premier Soccer (GPS), η οποία εκπροσωπεί τη VALENCIA C.F. σε όλη τη Ν. Ανατολική Ευρώπη και του αθλητικού σωματείου «Αργολίδα 2000», θα αποτελέσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Θα διαρκέσει για τέσσερις μέρες στα γήπεδα του Δήμου Ναυπλίου, με τη συμμετοχή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στις ηλικιακές κατηγορίες 2003-2004 (Παίδες) & 2005-2006 (Παμπαίδες), διαμορφώνοντας τουλάχιστον 16 ομάδες.

Στόχος του τουρνουά είναι να αποτελέσει, από την πρώτη χρονιά, σημείο αναφοράς τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής και ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Σε αυτό το πλαίσιο, θα παρευρίσκονται στο τουρνουά και ανιχνευτές ταλέντων (scouts) από την Valencia C.F. αλλά και από άλλες ελληνικές και ευρωπαϊκές ομάδες.

Σχόλια