Στην τελική ευθεία η Εθνική Ελπίδων U21

Στην τελική ευθεία έχει μπεί η προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων για τα δύο τελευταία παιχνίδια της στον προκριματικό όμιλο του EURO U21, με την Κύπρο και την Πορτογαλία εκτός έδρας.

Οι διεθνείς Βασίλης Σουρλής, Λευτέρης Λύρατζης μιλούν για τα κρίσιμα παιχνίδια. Ο Αλέξανδρος Βοΐλης κλήθηκε στη θέση του Χρήστου Τζόλη.

Ο αναβληθείς αγώνας με την Κύπρο στη Μεγαλόνησο στις 06/06/2022 έχει μεγάλη σημασία καθώς με νίκη η Εθνική εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση και από αυτόν θα καθοριστεί αν το παιχνίδι στην Πορτογαλία (11/06) θα έχει βαθμολογική σημασία ή όχι, οπότε στο ματς με τους ομοεθνείς μας δίνουν το βάρος οι άνθρωποι της ομάδας, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των δύο διεθνών ποδοσφαιριστών.

Ο Θεοχάρης Τσιγγάρας ο οποίος είχε αρχικά κληθεί δεν ενσωματώθηκε στην ομάδα λόγω τραυματισμού. Αναφορικά με τον αντικαταστάτη του Χρήστου Τζόλη που κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών, ο Γιώργος Σίμος κάλεσε τον Αλέξανδρο Βοΐλη (Ολυμπιακός). Ο Γιάννης Χριστόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού (διάστρεμμα στον αστράγαλο) και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Χρήστος Κουρφαλίδης ακολούθησε μέρος του προγράμματος καθώς ήταν επιβαρυμένος λόγω της συμμετοχής του στον ημιτελικό της Primavera Ιταλίας, Κάλιαρι-Ίντερ.

Οι δηλώσεις των διεθνών ποδοσφαιριστών

Βασίλης Σουρλής: 

“Όπως πάντα έτσι και τώρα πάμε βήμα-βήμα και βλέπουμε ξεχωριστά τα παιχνίδια. Ειδικά τώρα που με νίκη στην Κύπρο εξασφαλίζουμε τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή μας στα μπαράζ, ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην τελική φάση. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και παρά το γεγονός ότι έχουμε κάποιες απουσίες, θεωρώ πως είμαστε όλοι βασικοί και έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας όταν κληθούμε να αγωνιστούμε. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και είμαι αισιόδοξος, αρκεί να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο του προπονητή μας. Η σημασία του αγώνα με την Πορτογαλία θα καθοριστεί από το αποτέλεσμα στην Κύπρο, όπως και νάχει όμως ισχύουν τα ίδια: θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να διεκδικήσουμε και εκεί τη νίκη”.

Λευτέρης Λύρατζης:

Το παιχνίδι της Κύπρου είναι, όπως ήρθαν τα πράγματα, το πιο σημαντικό για μας και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε πέντε-έξι μέρες για να προετοιμαστούμε, διάστημα το οποίο συνήθως δεν διαθέτουμε πριν από τους αγώνες μας. Χρειάζεται να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δουλέψουμε στις προπονήσεις για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με την Πορτογαλία κάναμε μια κακή ήττα στην Τρίπολη και θέλουμε να δείξουμε τα καλά στοιχεία που έχουμε ως ομάδα και να πάρουμε αποτέλεσμα στο εκτός έδρας παιχνίδι”.

Σχόλια