Στην Ινδία ο πρώην προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, Νίκος Τοπολιάτης

Ο Νίκος Τοπολιάτης, πρώην προπονητής στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στην Πουντζάμπ, σύλλογο που αγωνίζεται στην Ινδία.

Ο Νίκος Τοπολιάτης ήταν για περισσότερα από 12 χρόνια προπονητής σε όλες τις «μικρές» ομάδες του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας τεχνικός όμως, που από το 2017 μέχρι και το 2019 ήταν υπεύθυνος της ακαδημίας, αποφάσισε να αποχωρήσει από τους ερυθρόλευκους.

Πιο συγκεκριμένα, ο 37χρονος προπονητής, έχει προπονήσει όλες τις ομάδες από την Κ12 μέχρι και την Κ19 του Ολυμπιακού και είχε διατελέσει και τεχνικός διευθυντής στην Ακαδημία. Κατά τη θητεία του σε αυτό το πόστο κατακτήθηκε το πρωτάθλημα 2016-2017 με την Κ17 και την Κ19, αλλά και το πρωτάθλημα με την Κ17 τη σεζόν 2017-2018. Είναι κάτοχος UEFA Pro, είναι εκπαιδευτής προπονητών και κάτοχος μάστερς στο Sport Management.

Ο Νίκος Τοπολιάτης, πήρε τη μεγάλη απόφαση, να συνεχίσει την καριέρα του στην Ινδία, όπου συμφώνησε με την Πούντζαμπ που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ινδίας και ανέλαβε τεχνικός διευθυντής με στόχο να επαναφέρει τον σύλλογο στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Η Πουντζάμπ, ομάδα της ομώνυμης ομόσπονδης πολιτείας της Ινδίας (με πληθυσμό 27.743.338) συμμετέχει στην I-League. Πρόκειται για ένα κλαμπ που έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει. Όταν πέρυσι διεκόπη το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού, η ομάδα ήταν τρίτη στη βαθμολογία, ενώ το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Τον Ιούλιο του 2019 η εταιρεία Round Glass απέκτησε το 50% των μετοχών, ενώ τον Μάρτιο του 2020 αγόρασε και το υπόλοιπο 50%. Ο Νίκος Τοπολιάτης που είχε το πόστο του τεχνικού διευθυντή και στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, θα μεταφέρει πλέον την τεχνογνωσία του στο νέο του κλαμπ, με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο.

Ο 37χρονος πρώην ερυθρόλευκος κόουτς θα αντικαταστήσει τον Μάικ Μπράουνι και έχει το ελεύθερο από τη διοίκηση πλέον να ετοιμάσει την ομάδα για τη νέα σεζόν.

Σχόλια